Kiirettä riittää, mutta siitä huolimatta ILOISTA PÄÄSIÄISTÄ!

Pienten tappeluiden jälkeen sain kannettavani toimimaan niin, että onnistun toivottavasti tämän blogitekstin kirjoitettamaan ja julkaistua. Pari iltaa tässä meni ilman päivitystä, mutta ihan hyvästä syystä. Torstaina lähdimme nimittäin koko revohkan kanssa taas heti töiden jälkeen Somerolle ajalemaan ja ilta kului kiireisissä merkeissä, koska jouduin Novan kanssa vielä lääkärissä käymään Salossa asti. Likalla nimittäin edelleen ollut pientä ongelmaa pissimisen ja verisen vuodon suhteen ja lääkärissä pääteltiin, että neidillä on vielä kohdun limakalvoissa lievä tulehdus. Nyt ollaan toistamiseen antibiootti kuurilla, mutta toivottavasti saadaan nyt tulehdus viimein voitettua. Tällaistahan tämä on aina välillä koirien kanssa. Mutta torstai oli tosiaan aina hektinen päivä kaiken kaikkiaan ja syömänkin ehdin vasta aivan myöhään illalla. Novahan on nyt ruokienkin suhteen lihotuskuurilla. Penturuoka laittoi loppua kohden Novan kehon aika koville ja nyt ollaan hetken aikaa raakaruoalla, ennen kuin uudet nappulat saapuvat ensi viikolla postissa. Onneksi Novan päivää piristi se, että neiti pääsi eilen niinsanotusti viihteelle. Menimme nimittäin podejen ja Novan kanssa käymään mökillä ja siellä neiti sai revitellä oikein tosissaan pelloilla vapaana juosten.

Peltoja tähyilemässä


Vapauden huumasta likaantunut Nova ;)

Vapaus! Kuinka ihanaaaaaaa!


Eilen piti muutenkin kiirettä, sillä olemme nyt pentujen kanssa ottaneet sisäsiisteystreenin oikein kunnolla ohjelmistoon mukaan. Toisin sanoen heti ruokailun jälkeen kaappaan kaikki viisi pentuja kainaloon ja vien pienokaiset ulos. Tässä isovanhemmillani Somerolla on todella mukava piha, mutta pientä haastetta tuo, ettei se ole aidattu. Pentuja saa siis vahtia kuin haukka. Onneksi Nova ja Siru ovat olleet todellisena apuna paimentamassa eikä ainakaan toistaiseksi yksikään pennuista ole ehtinyt kadota ;) Kakitkin ovat tällä tyylillä ruveneet tulemaan todella kiitettävästi pihalle ja näin ovat isovanhempani saaneet säästyä pahimmilta hajuhaitoilta =D Haastavaahan tuo ulkoilu toki on, sillä pennut ovat ottaneet koko pihan aktiivisesti käyttöön. Siinä saa olla käytännössä silmät selässäkin. Onneksi pennut tykkäävät seurata Novaa, minua ja Sirua. Yleensä jos joku pentu karkaa liian kauaksi, niin riittää että joku meistä kolmesta menee pennun lähelle ja pienokainen seuraa sitten perässä takaisin turvallisemmille vesille. Sisälle meno onkin sitten vielä astetta haastavampaa, sillä nuo rakkaat lapset ovat todella ihastuneet ulkoiluun, eivätkä millään tulisi sisään. Varsinkin Roni ja Unna mennä viuhtovat superinnoissaan ja eilenkin Unna juoksutti minua pitkin pusikkoja ennen kuin antoi ottaa kiinni. Dini, Heta ja Kide ovat tällä hetkellä tätä kaksikkoa selvästi huomionhakuisempia ja tulevat mielellään kesken leikkienkin kerjäämän rapsutuksia. Varsinkin Dini on ollut todella sosiaalisella tuulella ja rakastaa hyvänä pitoa. Myös Kide viihtyy sylissä ja Heta-tyttö tulee vähän väliä kenkien päälle istuskelemaan ja kerjäämään huomiota. Nämä ovat tällä hetkellä sellaisia rakkauspakkauksia, että oma sydän siinä on pakahtua kun aitaukseen menee ja pienokaiset kiipeävät kilpaa syliin. Kyllä ensi viikonloppu tulee olemaan itkuntäyteinen, kun poikaset lentävät pesästä.

Tänäänhän täällä kävi vierailulla Dinin ja Unnan perheet. Aikataulutin pentujen päiväruokailun taktisesti siihen kun vieraat tulivat, joten sain ulkoiluun apujoukot tueksi. Kyllähän siinä riitti työtä isommallekin porukalle, kun pennut juoksivat kuin viimeistä päivää pihaa edestakaisin. Mukava oli taas näitä tulevia perheitä nähdä ja odotan kyllä innolla yhteistyötä tulevaisuudessa. On ihana tietää, että pennut lähtevät luovutuksen jälkeen varmasti täydellisiin perheisiin. Kesäksi jo innolla suunnittelen tänne Somerolle  kasvattitapaamista ja todella toivon, että kaikki viisi vaaveliani omistajineen pääsisivät mukaan. Pidemmältä tulevat kun voivat helposti jäädä mökille vaikka yöpymään. Siellä tilaa ja sänkyjä nimittäin riittää ;)

Aika vähänlaisesti olen nyt ottanut valokuvia, koska ei tuolla ulkona uskalla silmiään irrottaa pentusista hetkeksikään. Täällä sisällä olen muutaman nukkumiskuvan sentään saanut. Pienokaisilla on myös uusi lelu, jonka podengopennuille aikoinaan ostelin. Kyseessä on kissoille tarkoitettu putki, joka on osoittautunut sammasipentujen suursuosikiksi. Parhaimmillaan putken kimpussa on ollut kaikki viisi pentua - kolme sisällä ja kaksi päällä. Videokuvaakin otin näistä leikeistä, mutta valitettavasti tämä kannettavani ei anna minun editoita videota, joten joudutte pärjäämään toistaiseksi ilman :) Pentujen rekisterinimiähän jouduttiin myös hieman muokkaamaan ja nyt Aamutähti ja Iltatähti ovatkin virallisesti Heavenly Morning ja Heavenly Evening. Minun mielessäni tytöt pysyvät kyllä aina Aamu- ja Iltatähtenä, PISTE =D







Mitähän tässä tapahtuu =D





Viimeiseksi vielä haluan toivottaa teille kaikille oikein ihana pääsiäisen aikaa. Ja mikäs sen parempi tapa lähettä toivotus perille, kuin kuva.

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ TOIVOTTAVAT DINI, RONI & KIDE

SEKÄ TIETYSTI UNNA & HETA

Kommentit

Suositut tekstit