Neliviikkoiset pennut kokemassa uutta ja vanhaa

Nyt on pennuilla ikää neljä viikkoa ja siksi aloitetaan tämä blogi taas pakollisilla potrettikuvilla. Kuvia tuli otettua useampi kymmenen, mutta loppujen lopuksi vain muutamat olivat julkaisukelpoisia. Ihan kaikki eivät oikein innostuneet poseerauksesta, mutta parhaamme silti yritettiin :)

VADELMATASSUN HEAVENLY DUDE





VADELMATASSUN HEAVENLY FELLOW





VADELMATASSUN HEAVENLY BUDDY





VADELMATASSUN FRIEND OF MORNINGSTAR





VADELMATASSUN FRIEND OF EVENINGSTAR






Kauniita ja komeita pikku piraijoita näistä on näiden neljän viikon aikana kasvanut. Tämä päivä on ollut kaikenkaikkiaan pennuille kokemuksia täynnä. Osa oli jo tuttuja juttuja, osa aivan uusia. Ensinnäkin vuorossa oli taas kynsien leikkausta, joka sujui mukavasti pentujen nukkuessa tai sylissä kellien. Lisäksi pennut saivat toistamiseen matolääkkeen (vieraisilla käynyt oppilas sai auttaa tässä projektissa pitämällä pentuja vuoronperään sylissään ;) Saa nähdä uskaltaako tänne kukaan enää tämän jälkeen tulla kylään). Hieman sille irvisteltiin, mutta lääkkeet meni silti alas ilman suuria tappeluita. Tänään on jokainen pentu myös ensikertaa harjattu pentujen suureksi hämmennykseksi. Eivät oikein tienneet mitä tapahtuu, kun kasvattaja nappasi yllättäen käsivarrelleen ja antoi karstan viuhua oikein antaumuksella :)

Näistä kaikista päivän erikoisuuksista jännittävin oli silti ehdottomasti ensimmäinen ulkoilu. Pennut pääsivät siis ihan ensimmäistä kertaa pihalle testaamaan, miltä suomalainen kevätilma tuntuu. Siirsin pennut ensin kaikki koppaan ja sen avulla pihalle. Ulkona pennut lähtivät kaikki rohkeasti maailmaan tutustumaan. Odotin pentujen olevan peloissaan ja pysyvän vain yhtenä rykelmänä, mutta kattia kanssa. Alkujärkytyksen jälkeen pentuset nimittäin lähtivät kaikki omille teilleen. Kaikki maistelivat innoissaan lunta, juoksivat Novan ja podengojen perässä, kiipesivät (ja tippuivat) rappusilla. Yhdessä vaiheessa huomasin, että näkyvissä on vain neljä pentua ja siinä hetken panikoituani tajusin yhden karvakasan livahtaneen jo rappusten alle. En edes muistanut, että siellä on helposti pennun mentävä aukko. Hetken aikaa ehdin ihmetellä, kuinka kummassa saan pennun pois kiipelistä, mutta onneksi pieni Buddy tuli aivan itse takaisin ihmisten ilmoille pienen kutsumisen jälkeen. Buddy on tänään ollut Iltatähden veroinen seikkailija. Aamutähti on puolestaan syönyt kaikista eniten sormia ja varpaita ja pesukarhulelu on tytölle edelleen mieluinen. Dude rupesi osoittamaan perin novamaisia piirteitä änkeämällä tänään toinen toistaan ahtaampiin nukkumapaikkoihin ja Fellow yritti sisustaa pentulaatikon uuteen uskoon repimällä juuri vaihdetut paperit päreiksi. Alla kuvia päivästä ja toivottavasti nimet ovat taas edes suunnilleen oikein.




Ulkoiluun valmistautumista

Buddy tutkii lunta

Iltatähti juoksee äidin luo

Buddy

Iltatähti


Aamutähti

Dude

Buddy

Fellow ja Iltatähti

Fellow

Ulkoilu hieman väsytti :)

Fellow the korvakoira

Dude =D

Dude nauttii ahtaista paikoista

Siskokset

Kommentit

Suositut tekstit