Siirry pääsisältöön

Vauhti päällä

Tänään pennut olivat jo aamusta niin sulosia, että töihin lähtö oli vaikeaa. Heti kun heräsin, pennut olivat aitauksen takana tervehtimässä ja kerjäämässä huomiota oikein superseurallisina. Käytin muut koirat pikaisesti lenkillä ja annoin sitten koko poppoolle ruokaa. Pennutkin saivat nyt ensimmäiset muronsa ja hyvin meni tämäkin uusi ruoka pieniin vatsoihin. Tämän jälkeen vaihdoin pikaisesti aitaukseen pentujen avustuksella uudet puhtaat paperit. Siinä oli naurussa pitelemistä, kun pennut pyörivät jaloissa ja pysähtyivät kaikki istumaan juuri niiden vaihtamista vailla olevien papereiden päälle. Sitten kun pennut tajusivat, että papereita siirreellään, niin pienokaiset yrittivät tietysti tehdä perässä, joten kertaalleen pinotut paperit sai pinota monta kertaa uudelleen. Lopulta saimme kuitenkin paikat siivottua ja sitten istahdin vielä lattialle hetkeksi kokeita korjaamaan pennut vieressä nukkuen.

Töistä tultuani pennut saivat jälleen murkinaa ja kun tulimme muiden kanssa lenkiltä, oli lautanen nuoltu putipuhtaaksi. Tästä alkoikin koko päivän kestänyt riehuminen, sillä melkein koko ajan oli joku pentu hereillä. Varpaani ovat olleet kovilla, kun vuoron perään Aamutähti ja Dude yrittivät niitä maistella. Iltatähti riehui puolestaan ihan omia aikojaan. Buddy ja Fellow repivät papereita tai välttelivät Iltatähteä, joka hyppi kaikkien pahaa aavistamattomien sisarustensa kimppuun. Laitoin myös pennuilla tänään uudet merkit takapuoleen, sillä vanha väri oli melkein kokonaan kulunut pois. Tänään tosin tunnistin pennut toisistaan joka kerta jopa ilman merkkejä, mutta ei vara venettä kaada. Merkkien avulla tunnistuminen voi onnistua valokuvistakin.

Iltalenkin jälkeen kaikki pennut olivat jälleen iloisesti odottamassa. Pienokaiset heräävät tällä hetkellä kaikkiin kolahduksiin ja ovat heti innokkaasti selvittämässä, mitä tapahtuu. Kaikki äänet tuntuvat muutenkin kiinnostavan, eikä minun tarvitse kuin hieman päristellä tai sormilla lattiaa naputella, niin jo kaikki pennut tuijottavat silmät suurina ja tulevat tarkistamaan, mistä on kyse. Leikkisyys pennuilla on kasvanut hurjiin lukemiin ja noita touhuja onkin ilo seurata. Hieman tosin sääliksi käy muita, sillä Iltatähti on tällä hetkellä kulmakunnan kauhu, oikea Vaahteramäen Eemeli. Laittaa kaikki muut ojennukseen ja kiusaa sen minkä kerkeää. Tänään tyttö on jo kaksi kertaa juossut vesiastiaan ja kaatunut kertaalleen ruokien päälle. Tuntuukin ehtivän joka paikkaan yhtä aikaa. Tästä tytöstä tulee varmasti riittämään uusille omistajille työtä. Aamutähti on ruvennut ottamaan siskostaan hieman mallia, mikä tulee veljien kiusaamiseen, mutta edelleen on selvästi tästä kaksikosta se rauhallisempi tapaus. Tyttö rakastaa sormien maistelua ja hyvänä pitoa. Pojat käyttäytyvät kaikki vielä hyvin tasaisesti, mutta kyllä tuosta kolmikostakin taitaa vielä melkoinen riehuja joukko kuoriutua. Niin innokkaasti ovat aitauksestakin aina poistulossa ja Novan tassuja syömässä ;) Fellow ehkä tällä hetkellä se kovin menijä, mutta muut kaksi tulevat kyllä vauhdilla perässä.

Tänään äänekkäimmän pennun tittelistä on kisannut tytöt ja Fellow, mutta aamun aarian perusteella olen aika valmis antamaan tämän kyseenalaisen kunnian Aamutähdelle. Piti nimittäin tämä likka aamulla sellaisen serenaadin, että korvissa oli pitelemistä. Iltatähden huudot ovat olleet tasaisempia pitkin päivää, kun taas Fellw on nyt tässä illalla äänekkäästi protestoinut äitinsä tapaa liikkua paikasta toiseen silloin, kun poika parka haluaisi siemauksen maitoa. Nyt aitauksessa alkaa onneksi taas olla rauha, ja pennut ovat nukahtaneet kolmen ja kahden porukoihin. Fellow vielä hieman kapinoi, kun ei meinannut löytää Aamutähden ja Duden välistä kunnon nukkumapaikkaa. Päättikin lopulta vaihtaa nukkumapaikkansa Buddyn päälle ja nyt kaikki vetävät sikeästi hirsiä :D Alla videota tämän päivän riehumisista.Tässä seuraavaksi puolestaan kuvia päivän varrelta. Yritin nimetä pentuja parhaani mukaan, mutta voi olla, että osa meni silti metsään.

Ei mitään muistikuvaa, kuka jäi tähän kellimään :)

Tänne taisi mennä nukumaan Buddy

Iltatähti

Duden uninäyte

Buddy ja salamavalo

Aamutähti miettii, syödäkö pressua vai ei.

Fellow innostui Novan karvoista

Aamutähti istumaan menossa

Iltatähti

Vaikka tässä kuvassa Iltiksen kirsu näyttääkin hieman vaalealta, niin kuvassa siis joka tapauksessa siskokset Aamutähti ja Iltatähti. Samoin seuraavissa kahdessa.Dude, jonka tunnistaa noista parista selkeästä pisteestä nenän päässä :)

Koko katras

Ota mut pois!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Freya ja Alfa treffasivat Ähtärissä

Freya "Estorian Dawn of Freija" kävi treffaamassa erittäin komeaa ja huippu hyvällä luonteella varustettua Alfaa "Eximus Vis Ice Cube" Ähtärissä sunnuntaina 25.4. ja maanantaina 26.4. Jos kaikki tähdet osuvat kohdilleen, seuraavien Estorian-podengojen pitäisi syntyä juhannuksen tienoilla. Tämä olisi hieno jatkumo Freyan edellisille pääsiäis-pennuille =D Ajelua tuli kahteen päivään yli 900 kilometriä, mutta kaksikon treffit sujuivat onneksi moitteettomasti. Alfa hoiti homman kotiin molempina päivinä esimerkillisesti. Poika ei turhia odotellut vaan hyppäsi heti selkään niin, että jo parissa minuutissa kaksikko oli nalkissa n. 10-15 minuuttia. Pentueen tarkkaa sukutaulua voi käydä kurkkaamassa KoiraNetistä . Yhdistelmän sukusiitosprosentit ovat 4:llä sukupolvella laskettuna 0%, 5:llä 0,84%, 6:lla 1,93%, 7:lla 2,86% ja 8:lla 3,42%.  Isä: Eximus Vis Ice Cube Silmät: ok 01/19 Polvet: 0/0 03/18 Näyttelyt: C.I.B. POHJ MVA BALT MVA FI MVA SE MVA NO MVA EE MVA LV MVA LT MVA R

Pennut kohti uusia seikkailuja... pentublogi hiljenee

Pentublogin päivitykseen tuli valitettavasti ylimääräinen viikon tauko. Kasvattaja-tädillä alkoi loma ja lomamaisemiin siirtymisestä aiheutuu tämän lauman kanssa aina melkoinen härdelli. Olemme myös seikkailleet pentujen kanssa kuluneiden kahden viikon aikana aktiivisesti erilaisissa maisemissa, mikä on osaltaan lisännyt kiirettä. Nyt on kuitenkin aika kirjoittaa tämän pentueen ainakin toistaiseksi viimeinen blogipostaus. Aapo muutti tänään omaan kotiinsa ja Dafne pääsee kotiinsa huomenna. Valo lähtee seuraavana lauantaina ja Telma sitten juhannuksena, joten Estorian pentulaatikko hiljenee viimein melkoisen penturupeaman jälkeen. Näistä pennuista kuullaan kuitenkin varmasti vielä somen kautta moneen kertaan, joten kannattaa laittaa varsinkin meidän instagram-tili seurantaan, jos et sitä jo seuraa. Mutta ennen kuin alan kertoa kahden viime viikon seikkailuista, tässä vielä pentujen viimeiset potretit viime sunnuntailta, yhteiskuvat torstailta ja vielä tänään otetut yhteiskuvat kasvatta

Rasittavat rasavillit

Voi tätä kasvattajan arkea. Pentujen synnyttyä odotat kuin kuuta nousevaa, että niiden silmät avautuvat. Parin viikon ikäisten pentujen kohdalla odotat, että ne alkavat kävelemään. Neljän viikon ikäisenä odotat, että pennut pysyisivät hereillä pidempiä aikoja ja jaksaisivat leikkiä enemmän. Kuuden viikon ikäisenä odotat, että pennut menisivät jo pian takaisin nukkumaan 😂 Kuluneen viikon aikana pennuista on siis kuoriutunut suorastaan rasittavia rasavilleja. Laastareille on tullut käyttöä (kiitos neulanterävien hampaiden), huonekalut saavat kyytiä siinä missä lelutkin ja joka askeleella saa varoa jaloissa pyöriviä pienokaisia. Toisin sanoen jo 10 minuutin leikkien jälkeen rupeat vilkuilemaan kelloa ja miettimään, milloinkohan pennnut ovat saaneet väsytettyä itseään tarpeeksi ja voit yrittää laittaa niitä nukkumaan? Lopputulos saattaa silloin tosin olla tätä luokkaa: Telma haluaisi leikkimään Poikia ei vieläkään väsytä Pennut täyttivät siis todellakin jo 6 viikkoa ja kuluneen viikon aik