Vauhti päällä

Tänään pennut olivat jo aamusta niin sulosia, että töihin lähtö oli vaikeaa. Heti kun heräsin, pennut olivat aitauksen takana tervehtimässä ja kerjäämässä huomiota oikein superseurallisina. Käytin muut koirat pikaisesti lenkillä ja annoin sitten koko poppoolle ruokaa. Pennutkin saivat nyt ensimmäiset muronsa ja hyvin meni tämäkin uusi ruoka pieniin vatsoihin. Tämän jälkeen vaihdoin pikaisesti aitaukseen pentujen avustuksella uudet puhtaat paperit. Siinä oli naurussa pitelemistä, kun pennut pyörivät jaloissa ja pysähtyivät kaikki istumaan juuri niiden vaihtamista vailla olevien papereiden päälle. Sitten kun pennut tajusivat, että papereita siirreellään, niin pienokaiset yrittivät tietysti tehdä perässä, joten kertaalleen pinotut paperit sai pinota monta kertaa uudelleen. Lopulta saimme kuitenkin paikat siivottua ja sitten istahdin vielä lattialle hetkeksi kokeita korjaamaan pennut vieressä nukkuen.

Töistä tultuani pennut saivat jälleen murkinaa ja kun tulimme muiden kanssa lenkiltä, oli lautanen nuoltu putipuhtaaksi. Tästä alkoikin koko päivän kestänyt riehuminen, sillä melkein koko ajan oli joku pentu hereillä. Varpaani ovat olleet kovilla, kun vuoron perään Aamutähti ja Dude yrittivät niitä maistella. Iltatähti riehui puolestaan ihan omia aikojaan. Buddy ja Fellow repivät papereita tai välttelivät Iltatähteä, joka hyppi kaikkien pahaa aavistamattomien sisarustensa kimppuun. Laitoin myös pennuilla tänään uudet merkit takapuoleen, sillä vanha väri oli melkein kokonaan kulunut pois. Tänään tosin tunnistin pennut toisistaan joka kerta jopa ilman merkkejä, mutta ei vara venettä kaada. Merkkien avulla tunnistuminen voi onnistua valokuvistakin.

Iltalenkin jälkeen kaikki pennut olivat jälleen iloisesti odottamassa. Pienokaiset heräävät tällä hetkellä kaikkiin kolahduksiin ja ovat heti innokkaasti selvittämässä, mitä tapahtuu. Kaikki äänet tuntuvat muutenkin kiinnostavan, eikä minun tarvitse kuin hieman päristellä tai sormilla lattiaa naputella, niin jo kaikki pennut tuijottavat silmät suurina ja tulevat tarkistamaan, mistä on kyse. Leikkisyys pennuilla on kasvanut hurjiin lukemiin ja noita touhuja onkin ilo seurata. Hieman tosin sääliksi käy muita, sillä Iltatähti on tällä hetkellä kulmakunnan kauhu, oikea Vaahteramäen Eemeli. Laittaa kaikki muut ojennukseen ja kiusaa sen minkä kerkeää. Tänään tyttö on jo kaksi kertaa juossut vesiastiaan ja kaatunut kertaalleen ruokien päälle. Tuntuukin ehtivän joka paikkaan yhtä aikaa. Tästä tytöstä tulee varmasti riittämään uusille omistajille työtä. Aamutähti on ruvennut ottamaan siskostaan hieman mallia, mikä tulee veljien kiusaamiseen, mutta edelleen on selvästi tästä kaksikosta se rauhallisempi tapaus. Tyttö rakastaa sormien maistelua ja hyvänä pitoa. Pojat käyttäytyvät kaikki vielä hyvin tasaisesti, mutta kyllä tuosta kolmikostakin taitaa vielä melkoinen riehuja joukko kuoriutua. Niin innokkaasti ovat aitauksestakin aina poistulossa ja Novan tassuja syömässä ;) Fellow ehkä tällä hetkellä se kovin menijä, mutta muut kaksi tulevat kyllä vauhdilla perässä.

Tänään äänekkäimmän pennun tittelistä on kisannut tytöt ja Fellow, mutta aamun aarian perusteella olen aika valmis antamaan tämän kyseenalaisen kunnian Aamutähdelle. Piti nimittäin tämä likka aamulla sellaisen serenaadin, että korvissa oli pitelemistä. Iltatähden huudot ovat olleet tasaisempia pitkin päivää, kun taas Fellw on nyt tässä illalla äänekkäästi protestoinut äitinsä tapaa liikkua paikasta toiseen silloin, kun poika parka haluaisi siemauksen maitoa. Nyt aitauksessa alkaa onneksi taas olla rauha, ja pennut ovat nukahtaneet kolmen ja kahden porukoihin. Fellow vielä hieman kapinoi, kun ei meinannut löytää Aamutähden ja Duden välistä kunnon nukkumapaikkaa. Päättikin lopulta vaihtaa nukkumapaikkansa Buddyn päälle ja nyt kaikki vetävät sikeästi hirsiä :D Alla videota tämän päivän riehumisista.



Tässä seuraavaksi puolestaan kuvia päivän varrelta. Yritin nimetä pentuja parhaani mukaan, mutta voi olla, että osa meni silti metsään.

Ei mitään muistikuvaa, kuka jäi tähän kellimään :)

Tänne taisi mennä nukumaan Buddy

Iltatähti

Duden uninäyte

Buddy ja salamavalo

Aamutähti miettii, syödäkö pressua vai ei.

Fellow innostui Novan karvoista

Aamutähti istumaan menossa

Iltatähti

Vaikka tässä kuvassa Iltiksen kirsu näyttääkin hieman vaalealta, niin kuvassa siis joka tapauksessa siskokset Aamutähti ja Iltatähti. Samoin seuraavissa kahdessa.



Dude, jonka tunnistaa noista parista selkeästä pisteestä nenän päässä :)

Koko katras

Ota mut pois!


Kommentit

Suositut tekstit