Siirry pääsisältöön

Tänään opittuja faktoja

1) Ei kannata sairastaa silloin, kun kotona häiriköi viisi viisiviikkoista samojedipentua.
2) Samojedipennut tykkäävät lotrata vedellä... niin, että kaikki paikat lainehtii.
3) Samojedipennut eivät tykkää siitä, että joutuvat nukkumaan vesileikkien kastelemilla sanomalehdillä.
4) Samojedipennut herättävät sinut keskellä yötä vaihtamaan märät paperit ja leikkimään piilosta pitkin kämppää.
5) Viideltä sammaripennulta menee vajaa minuutti syödä koko ruokalautasensa tyhjäksi.
6) Sammaripennut heräävät jopa sikeästä unesta heti kun ulko-ovi aukeaa, koska niille tulee kiire ehtiä ulos ennen kuin ovi menee uudestaan kiinni.
7) Iltatähdeltä menee n. 10 sekuntia kiivetä portin yli, muksahtaa rähmälleen, nousta ylös ja juosta hirveää vauhtia karkuun ennen kuin kasvattaja ottaa kiinni ja laittaa takaisin aitaukseen.
8) Fellow osaa olla kiltisti silloin, kun Nefi pesee pojan korvia, mutta jos kasvattaja yrittää rapsuttaa, otetaan naskalit heti käyttöön, koska sormet maistuvat niiiiiin hyviltä.
9) Buddy R-A-K-A-S-T-A-A kenkiä.
10) Aamutähti näyttää suloiselta, mutta sisältä tyttö on todellinen riiviö.
11) Dude syö mielellään lattiaharjoja... ja roskapusseja, nenäliinoja, aitoja...
12) Et ikinä tiedä, mihin sammaripennut päätyvät, kun aitauksen portti aukeaa... mutta todennäköisesti juuri sinne, minne ei pitäisi.
13) Sammaripennut maistelevat mielellään kaikkea vastaantulevaa... varsinkin kun ollaan ulkona.
14) Sammaripennun huomio pysyy samassa asiassa yleensä vain alle 5 minuuttia.
15) Sammaripennut eivät kunnioita lainkaan toisiaan tai äitiään, Kaikki hännänpäät, korvat, tassut ja karvatupsut ovat vapaata riistaa.
16) Podengot tykkäävät sammaripennuista... mutta vielä enemmän siitä, että pääsevät tarvittaessa sohvalle turvaan.
17) Nova saattaa kiivetä koirahäkin päälle päästäkseen eroon jälkikasvustaan.
18) Jos ajattelit yrittää nukkua pentujen ollessa hereillä... unohda suunnitelmasi saman tien.
19) Jos kämpässä on hiljaista pennut joko nukkuvat tai ovat pahanteossa.
20) Muista aina laskea, kuinka monta sammaripentua on näköpiirissä! Jos yksikin puuttuu, tiedät olevasi pulassa.

Harjavalta kuittaa, kiittää ja kumartaa. Huomenna töihin ja illalla nokka kohti ensimmäistä automatkaa ja Someroa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Freya ja Alfa treffasivat Ähtärissä

Freya "Estorian Dawn of Freija" kävi treffaamassa erittäin komeaa ja huippu hyvällä luonteella varustettua Alfaa "Eximus Vis Ice Cube" Ähtärissä sunnuntaina 25.4. ja maanantaina 26.4. Jos kaikki tähdet osuvat kohdilleen, seuraavien Estorian-podengojen pitäisi syntyä juhannuksen tienoilla. Tämä olisi hieno jatkumo Freyan edellisille pääsiäis-pennuille =D Ajelua tuli kahteen päivään yli 900 kilometriä, mutta kaksikon treffit sujuivat onneksi moitteettomasti. Alfa hoiti homman kotiin molempina päivinä esimerkillisesti. Poika ei turhia odotellut vaan hyppäsi heti selkään niin, että jo parissa minuutissa kaksikko oli nalkissa n. 10-15 minuuttia. Pentueen tarkkaa sukutaulua voi käydä kurkkaamassa KoiraNetistä . Yhdistelmän sukusiitosprosentit ovat 4:llä sukupolvella laskettuna 0%, 5:llä 0,84%, 6:lla 1,93%, 7:lla 2,86% ja 8:lla 3,42%.  Isä: Eximus Vis Ice Cube Silmät: ok 01/19 Polvet: 0/0 03/18 Näyttelyt: C.I.B. POHJ MVA BALT MVA FI MVA SE MVA NO MVA EE MVA LV MVA LT MVA R

Pennut kohti uusia seikkailuja... pentublogi hiljenee

Pentublogin päivitykseen tuli valitettavasti ylimääräinen viikon tauko. Kasvattaja-tädillä alkoi loma ja lomamaisemiin siirtymisestä aiheutuu tämän lauman kanssa aina melkoinen härdelli. Olemme myös seikkailleet pentujen kanssa kuluneiden kahden viikon aikana aktiivisesti erilaisissa maisemissa, mikä on osaltaan lisännyt kiirettä. Nyt on kuitenkin aika kirjoittaa tämän pentueen ainakin toistaiseksi viimeinen blogipostaus. Aapo muutti tänään omaan kotiinsa ja Dafne pääsee kotiinsa huomenna. Valo lähtee seuraavana lauantaina ja Telma sitten juhannuksena, joten Estorian pentulaatikko hiljenee viimein melkoisen penturupeaman jälkeen. Näistä pennuista kuullaan kuitenkin varmasti vielä somen kautta moneen kertaan, joten kannattaa laittaa varsinkin meidän instagram-tili seurantaan, jos et sitä jo seuraa. Mutta ennen kuin alan kertoa kahden viime viikon seikkailuista, tässä vielä pentujen viimeiset potretit viime sunnuntailta, yhteiskuvat torstailta ja vielä tänään otetut yhteiskuvat kasvatta

Rasittavat rasavillit

Voi tätä kasvattajan arkea. Pentujen synnyttyä odotat kuin kuuta nousevaa, että niiden silmät avautuvat. Parin viikon ikäisten pentujen kohdalla odotat, että ne alkavat kävelemään. Neljän viikon ikäisenä odotat, että pennut pysyisivät hereillä pidempiä aikoja ja jaksaisivat leikkiä enemmän. Kuuden viikon ikäisenä odotat, että pennut menisivät jo pian takaisin nukkumaan 😂 Kuluneen viikon aikana pennuista on siis kuoriutunut suorastaan rasittavia rasavilleja. Laastareille on tullut käyttöä (kiitos neulanterävien hampaiden), huonekalut saavat kyytiä siinä missä lelutkin ja joka askeleella saa varoa jaloissa pyöriviä pienokaisia. Toisin sanoen jo 10 minuutin leikkien jälkeen rupeat vilkuilemaan kelloa ja miettimään, milloinkohan pennnut ovat saaneet väsytettyä itseään tarpeeksi ja voit yrittää laittaa niitä nukkumaan? Lopputulos saattaa silloin tosin olla tätä luokkaa: Telma haluaisi leikkimään Poikia ei vieläkään väsytä Pennut täyttivät siis todellakin jo 6 viikkoa ja kuluneen viikon aik