Ahtimuksessa

Tämä aamu alkoi mielenkiintoisesti, kun useampi pentu yritti takajaloilleen kohottautumalla kivuta aitauksesta pois heti minut nähdessään. Olin kuitenkin päättänyt pitää pennut aitauksessa vieraiden tuloon asti (enhän halunnut, että ne riehumalla väsyttäisivät itsensä etukäteen), minkä takia sain runsaasti vihaisia katseita osakseni. Lopulta pennut onneksi tajusivat, ettei tänäaamusta ollut tiedossa vapautta ja pienokaiset rupesivat uudestaan nukkumaan. Vieraiden läsnäollessa pennut jaksoivatkin nyt hieman leikkiä, vaikka edelleen tuntuvat olevan virkeimmillään illalla kello kuuden jälkeen. Ja tietysti yöllä, jolloin kasvattaja on kiva herättää unestaan hereille kauheilla kivunkiljahduksilla ;) Joka kerta ryntään luonnollisesti paikalle katsomaan, mutta aina kyseessä on pentujen keskinäiset nahistelut, jotka kyllä päättyvät, kun minä saavun paikalle. Tavoitteeksi tulee nimittäin silloin poispääseminen suloista pentukerjäystä harjoittamalla :)

Tämän päivän johtava teema on tuntunut olevan ahtaat paikat. Duden ohella muutkin pennut ovat nimittäin hakeutuneet tänään mahdollisimman ahtaisiin paikkoihin nukkumaan. Hyviä paikkoja ovat olleet patterin, seinän ja aidan väliin jäävä pienen pieni tunneli, pahvilaatikon ja seinän välissä oleva aukko sekä tietysti tuttu kukkatason ympäristö. Lisäksi Dude oli heti ulkona tunkemassa takaisin portaiden alle ja yrittipä pari muutakin pentua ottaa veljestä mallia hakeutumalla aukon eteen. Siinä saikin olla vähän väliä vahdissa varmistamassa, ettei yksikään pentu väkisin alle änkeä. Sisällä pennut yrittivät tunkea myös useaan otteeseen parin aidan väliin tajuamatta, että kyseessä on umpikuja. Reppania kun ei vielä ole älyllä pilattu ;)

Aamutähti innostui tästä piilosta ensin

Duden uusi nukkumapaikka. Meni lopulta ihan kokonaan patterin alle ja vaihtoi vain välillä mahaltaan selkämakuulle saadakseen tasaisen "rusketuksen" kaikkialle.

Aamutähti vieläkin täällä

Kuvassa on kolme pentua, vaikkei sitä ensisilmäyksellä uskoisi ;)

Duden vakiopaikka

Myös Buddy innostui tästä mestasta

Miten niin tämä on umpikuja? Kyllä tästä läpi pääsee, jos tarpeeksi puskee, toteaa Fellow

Pennut ovat olleet tänään aktiivisesti myös pahanteossa. Vieraiden läsnäollessa vaavelit käyttäytyivät vielä suhteellisen enkelimäisesti, mutta sen jälkeen nostettiin vaihdetta. Tämän seurauksena mm. verhot ja sohvaa suojaava viltti saivat kyytiä. Pahantekijöinä ensin Iltatähti ja myöhemmin myös Aamutähti. Buddy ja Iltatähti ovat saaneet vauhdikkaita hepulikohtauksia muiden vetäessä sikeitä ja Dude innostui leikkimään kanssani päänpuskentaa. Toisin sanoen tökimme otsalla toinen toisiamme ja aina välillä Dude kokeili, miltä nenäni tai hiukseni maistuvat. Muutkin pennut luonnollisesti kiinnostuivat tästä ja pian kaikki olivat ympärilläni pörräämässä kuin ilkikurinen mehiläisparvi. Buddy on tänään yrittänyt komennella milloin ketäkin ja Fellow kävelee pitkin kämppää, kuin omistaisi sen. Kavereita on myös kurmutettu oikein urakalla ja äitiä purtu useaan otteeseen. Kenties tästä jälkimmäisestä syystä Nova antoi viimein podengoillekin siunauksensa ja nyt illalla Siru ja Nefi ovat saaneet leikittää pentuja oikein urakalla Novan valvovien silmien alla. Koska pennut liikkuvat niin laajalla alueella (makuuhuoneeseenkin asti eksyttiin jo tänään), kuluttavat ne luonnollisesti paljon energiaa. Ruoka ja uni maistuvatkin todella hyvin. Nukkuessaan pienokaiset eivät aina herää, vaikka kaveri repisi korvaa. Ruokalautanenkin on nyt joka kerta nuoltu putipuhtaaksi ja aika isotkin satsit menevät mukavasti alas. Novaa tämä luonnollisesti harmittaa, kun mielellään hoitaisi putsauksen pentujen puolesta. Huomenna pitäisi sitten malttaa taas mennä töihin, vaikka kovasti tekisi mieli vain istua 24/7 pentulaatikon vieressä. Uhkaavasti rupesi nyt iltaa kohden tosin tulemaan flunssan oireita, joten toivottavasti tässä ei päädytä vielä sängyn pohjalle flunssaa potemaan.

Pahoittelut videon äänistä... jäi Supernatural taustalle vähän liian äänekkäänä =D

Fellow ja Iltatähti


Taitaa olla Aamutähti :)

Iltatähti lelulla leikkimässä

Dude

Buddy

Iltatähti

Dude

Buddy

Iltatähti

Aamutähti

Dude

Fellow

Dude

Dude ja Iltatähti


Aamutähti

Dude

Aamutähti

Iltatähti

Siru ja Iltatähti

Iltatähti



Nefin kavereita

Iltatähti


Fellow ja Aamutähti



Kommentit

Suositut tekstit