Siirry pääsisältöön

Hurjaa kasvua

Nyt alkavat pennut olla kahden vuorokauden ikäisiä. Grammoja on tullut lisää hurjasti. Kasvun näkee oikein silmissä. Ensimmäisessä punnituksessa 180 grammaa painanut Percy on nyt jo 231 grammaa ja 170 grammaa painanut Bea 217 grammaa. Viime pentueessa Windy ylitti 200 gramman rajan vasta neljän päivän ja Waldon viiden päivän iässä! Tahti on siis tällä kaksikolla selkeästi nopeampi =D Tosin eiväthän nuo muuta tee kuin nukkuvat ja syövät. Bea tuntuu jopa nukkuessaankin hamuavan koko ajan äipän nisää, joten eipä ole ihme, jos grammoja satelee. Napanuoratkin lähtivät tänään irti :)

Bea on tällä hetkellä suoraan sanottuna melkoinen kitisijä (tulevat omistajat, varokaa vain ;D). Tyttö protestoi heti vaa'alle menoa, Sirun pyllypesuja ja kaikkea muuta "epämukavaa". Jotenkin tuntuu, että tyttö tulee kyllä sukuun ja tulee olemaan aikalailla Windy-kakkonen :) Percy on tällä hetkellä aavistuksen rauhallisempi, vaikka mennä mönkiikin pentukopassa välillä melkoista vauhtia. Mutta mistäpä sitä näin pienistä pennuista mitään tietää. Ehtivät vielä muuttua moneen otteeseen. Kovasti tässä on pohdittu myös Bea-tytön väriä. Tällä hetkellä likassa on nimittäin selkeästi kolmea väriä (mikä ei podengojen rotumääritelmän mukaan ole sallittua) sillä mustiakarvoja löytyy niin jaloista kuin selästä. Uskon kuitenkin, että suurin osa tästä vaalenee ja lopulta tyttö muuttuu kokonaan tuollaiseksi tumman-kullahkoksi ruskeaksi, mitä tällä hetkellä löytyy erityisesti Bean päästä ja niskasta. Eli eiköhän tytöstä tule vielä nimensämukainen kaunotar =D

Tässä vielä uusia kuvia vaaveleista...

Estorian Brave Perseus "Percy"

Estorian Beautiful Andromeda "Bea"

Kaulan päällä löhöilyä

Kipristelyä

On tää Bea-bella niin järkky suloinen!

Äidin lämmössä on parasta nukkua

Percy tarrasi kiinni ennen kuin Siru löysi hyvän asennon ja pääsi hieman lentelemään.

Ja lisää kipristelyä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Estorian Wind-pennut syntyivät

Seuraava sukupolvi Estorian sammareita näki päivänvalonsa eilen keskiviikkona 9.2.2022. Pentujen äiti on oma kasvattini Netta (Estorian Northern Wind) ja isä Elmo (Tuiskulumen Deputy Dante).

Seuraavat Estorian-sammarit laitettu alulle..?

Kolme vuotta sitten syntyivät ensimmäiset Estorian-samojedit ja nyt on toivottavasti laitettu alulle toinen sukupolvi Estorian-sammareita. Netta (Estorian Northern Wind) treffasi keskiviikkona 8.12. ja perjantaina 10.12. komeaa Elmoa (Tuiskulumen Deputy Dante).

Hyvästien aika

Pennut täyttivät keskiviikkona 8 viikkoa ja nyt on koittanut hyvästien aika. Tätä kirjoitellessa onkin kyyneleet silmissä ja useammat itkut on tämän viikon aikana saanut jo itkeä. Keskiviikkona lähti omaan kotiinsa Fiona, torstaina Kerttu, perjantaina Puppe, lauantaina Hymy ja nyt sunnuntaina Niva. Enää vain Mila on täällä arkea sekoittamassa ja ilahduttamassa, mutta myös tämä viimeinen neiti pääsee uuden omistajansa luokse ensi viikolla. Pennut ovat onnistuneet pitämään kasvattajatätinsä kiireisenä viime hetkille asti ja siksi tämä viimeinen blogipostaus tulee blogiin vasta nyt. Kaikista näistä pennuista varmasti kuullaan vielä monen monituista kertaa, mutta tämä pentublogi hiljenee pikku hiljaa näiden postausten osalta. Tämän tekstin myötä on nimittäin aika sanoa näkemiin Estorian Wind-pennuille. Alla olevat seisomakuvat on otettu viime viikon lauantaina ja pentuselfiet otin pentujen kanssa keskiviikkona 8-viikkois "synttäreiden" kunniaksi. Ylin kuva on otettu viime sunnunt