Siirry pääsisältöön

Tiineyden ihottavin vaihe

Täällä edelleen odotellaan ja ihmetellään. Meneillään on ehdottomasti koko odotusajan piinallisin ja inhottavin vaihe. Tiedät, että hommat voivat lähteä käyntiin minä hetkenä hyvänsä, mutta tarkempi ajankohta on hämärän peitossa. Sirun lämmöt ovat nyt siis seilanneet 37,5 ja 37 väliä usean päivän ajan. Eilen käväistiin jo 37 alapuolella, mutta sen jälkeen noustiin taas tuonne 37,5 kieppeille ja lähdettiin sitten taas laskeutumaan alaspäin. Viime yönä heräilin vähän väliä levottomuuttani "tarkastamaan" Sirun vointia, mutta eipä tuo ole vielä moksiskaan. Tytöllä ei selkeästikään näytä olevan kiirettä päästä ylimääräisestä painostaan eroon. Siru vain nukkuu, kerjää ruokaa, käy pihalla ja niin edespäin. Pennut puolestaan touhuaa masussa entiseen malliin ja nuijivat Sirun kyljet pian mustelmille.

Tällä hetkellä vuorokausia on Sirulle kertynyt 61, joten vielä ei mikään hengenhätä pentujen suhteen kyllä ole. Ei tämä odottelukaan tuntuisi niin kauhealta ellei Siru olisi viimeksi ollut käänteissään niin nopea. Viimeksihän pennut syntyivät kun vuorokausia oli kulunut vasta 60. Toisaalta ensimmäinen pentue syntyykin yleensä tavallista aikaisemmin. Nytkin tuo synnytys lähtee varmasti käyntiin todella nopeasti jahka päästään lopulta siihen pisteeseen. Odottaminen tuntuu vain niin kauhealta eikä mihinkään pysty keskittymään kunnolla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Estorian Wind-pennut syntyivät

Seuraava sukupolvi Estorian sammareita näki päivänvalonsa eilen keskiviikkona 9.2.2022. Pentujen äiti on oma kasvattini Netta (Estorian Northern Wind) ja isä Elmo (Tuiskulumen Deputy Dante).

Seuraavat Estorian-sammarit laitettu alulle..?

Kolme vuotta sitten syntyivät ensimmäiset Estorian-samojedit ja nyt on toivottavasti laitettu alulle toinen sukupolvi Estorian-sammareita. Netta (Estorian Northern Wind) treffasi keskiviikkona 8.12. ja perjantaina 10.12. komeaa Elmoa (Tuiskulumen Deputy Dante).

Hyvästien aika

Pennut täyttivät keskiviikkona 8 viikkoa ja nyt on koittanut hyvästien aika. Tätä kirjoitellessa onkin kyyneleet silmissä ja useammat itkut on tämän viikon aikana saanut jo itkeä. Keskiviikkona lähti omaan kotiinsa Fiona, torstaina Kerttu, perjantaina Puppe, lauantaina Hymy ja nyt sunnuntaina Niva. Enää vain Mila on täällä arkea sekoittamassa ja ilahduttamassa, mutta myös tämä viimeinen neiti pääsee uuden omistajansa luokse ensi viikolla. Pennut ovat onnistuneet pitämään kasvattajatätinsä kiireisenä viime hetkille asti ja siksi tämä viimeinen blogipostaus tulee blogiin vasta nyt. Kaikista näistä pennuista varmasti kuullaan vielä monen monituista kertaa, mutta tämä pentublogi hiljenee pikku hiljaa näiden postausten osalta. Tämän tekstin myötä on nimittäin aika sanoa näkemiin Estorian Wind-pennuille. Alla olevat seisomakuvat on otettu viime viikon lauantaina ja pentuselfiet otin pentujen kanssa keskiviikkona 8-viikkois "synttäreiden" kunniaksi. Ylin kuva on otettu viime sunnunt