Siirry pääsisältöön

B-pennut

Huh, huh... melkoinen aamupäivä takana.

Siru aloitti synnytyksen ihan normaalisti niin, että yhdentoista jälkeen rupesi tulemaan voimakkaita supistuksia. Pikku hiljaa supistukset rupesivat kuitenkin hiipumaan eikä ensimmäistäkään pentua näkynyt. En sitten ruvennut sen kummemmin odottelemaan, vaan soitto lääkärillä ja lyhyen konsultoinnin jälkeen lähdettiin ajamaan Saaren päivystykseen. Siellä olikin sitten sellainen ruuhka, että jouduimme jäämään siihen odotustilan puolelle. Siinä vaiheessa Sirulta rupesi tulemaan vihreää vuotoa ja oma sydän rupesi tykyttämään melkoista vauhtia. Lääkäri kävi vain pikaisesti laittamassa Sirulle tipan ja oksitosiinia reiteen. Sitten jäimme odottelemaan eikä mitään tapahdu. Lääkäri rupesi epäilemään, että leikkaus taitaa olla edessä.

Yhtäkkiä rupesi kuitenkin tapahtumaan ja Siru alkoi pungertamaan ensimmäistä pentua minun syliini. Äkkiä heivataan viltit odotustilan lattialle ja n. klo 13.30 onkin Sirun vieressä terhakka pikkutyttö. Siru rupesi heti todella hyvin pikkuista tyttöä hoivaamaan ja vähän jouduttiin liika innostusta jopa toppuuttelemaan. Tyttö oli aluksi todella tumma, mutta rupesi sitten kuivuessaan vaalenemaan. Tulee todennäköisesti olemaan väriltään aikalailla isänsä tai siskopuolensa Windyn värinen. Kun lopulta saimme tytön putsattua lääkärinkin huone vapautui ja pääsimme odotustilasta vähän parempaan paikkaan.

Seuraavaa pentua ei sitten ihan heti ruvennut kuulumaan. Supistuksiakaan ei näkynyt ja lopulta päädyttiin antamaan toinen annos oksitosiinia. Senkin jälkeen jouduttiin vielä odottelemaan ja Sirukin rupesi käymään hieman levottomaksi, vaikka ottikin yleisesti ottaen oudon tilanteen todella rennosti. Vieraita ihmisiä oli talo täynnä eikä Siru silti edes silmäänsä räpäyttänyt vaan hoiti äidin tehtävänsä huolella. Lopulta rupesi toinen pentu syntymään ja kohta oli tytön vieressä kellimässä vaaleankeltainen pikkupoika valkoisinmerkein varustettuna. Myös poika rupesi terhakkaasti heti syömään ja heti kun lääkäri ultralla varmisti, ettei enempää pentuja tosiaan ole tulossa, pääsimme lähtemään kotiin.

Kotona pääsin vihdoin punnitsemaan pennut. Ensimmäisenä syntynyt tyttö paino 170 grammaa ja poika 180 grammaa. Aikalailla isompia pentuja siis kuin viime kerralla. Toki olivat saaneet koko automatkan syödä sydämensä kyllyydestä, mutta lähtökohtaisesti olivat kuitenkin isompia kuin viimeksi. Tästä johtui varmaan myös synnytysongelmat. Supistuksissa ei ollut tarpeeksi voimaa näiden vaavien ulos työntämiseksi. Nyt kaikki on kuitenkin hyvin ja Siru hoivailee noita pikkuisia esimerkillisesti pentukopassaan.

Ja koska kaikkia varmasti kiinnostavat kuvat ja pentujen nimet, niin tässäpä näitä.

Estorian B-pennut

Yhteispotretti

Estorian Brave Perseus


Estorian Beautiful Andromeda

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Estorian Wind-pennut syntyivät

Seuraava sukupolvi Estorian sammareita näki päivänvalonsa eilen keskiviikkona 9.2.2022. Pentujen äiti on oma kasvattini Netta (Estorian Northern Wind) ja isä Elmo (Tuiskulumen Deputy Dante).

Seuraavat Estorian-sammarit laitettu alulle..?

Kolme vuotta sitten syntyivät ensimmäiset Estorian-samojedit ja nyt on toivottavasti laitettu alulle toinen sukupolvi Estorian-sammareita. Netta (Estorian Northern Wind) treffasi keskiviikkona 8.12. ja perjantaina 10.12. komeaa Elmoa (Tuiskulumen Deputy Dante).

Hyvästien aika

Pennut täyttivät keskiviikkona 8 viikkoa ja nyt on koittanut hyvästien aika. Tätä kirjoitellessa onkin kyyneleet silmissä ja useammat itkut on tämän viikon aikana saanut jo itkeä. Keskiviikkona lähti omaan kotiinsa Fiona, torstaina Kerttu, perjantaina Puppe, lauantaina Hymy ja nyt sunnuntaina Niva. Enää vain Mila on täällä arkea sekoittamassa ja ilahduttamassa, mutta myös tämä viimeinen neiti pääsee uuden omistajansa luokse ensi viikolla. Pennut ovat onnistuneet pitämään kasvattajatätinsä kiireisenä viime hetkille asti ja siksi tämä viimeinen blogipostaus tulee blogiin vasta nyt. Kaikista näistä pennuista varmasti kuullaan vielä monen monituista kertaa, mutta tämä pentublogi hiljenee pikku hiljaa näiden postausten osalta. Tämän tekstin myötä on nimittäin aika sanoa näkemiin Estorian Wind-pennuille. Alla olevat seisomakuvat on otettu viime viikon lauantaina ja pentuselfiet otin pentujen kanssa keskiviikkona 8-viikkois "synttäreiden" kunniaksi. Ylin kuva on otettu viime sunnunt