Vauhdikasta menoa

Eilen en ehtinytkään tänne mitään pitkää juttua kirjoittamaan. Lomaviikko ei oikein ole sujunut toiveiden mukaan, sillä aikaa ovat vieneet mm. erinnäiset lääkärikäynnit. Maanantaina oli Sirun hammasoperaatio Raumalla ja sitten rupesin epäilemään Novalla virtsatietulehdusta, koska tyttö näytti pissivän tavallista useammin. Pari kertaa tuli pissat lattialle asti. Eilen sitten kiikutin pissanäytteen Harjavallan lääkärille vain kuullakseni puolituntia odoteltuani, ettei täällä tehdä tutkimuksia. Tänään oli sitten uusinta yritys ja vein näytteen Ulvilaan. Sielläkin sain odottaa ja odottaa, mutta lopulta sain näytteen jätettyä ja myöhemmin lääkäri soitteli perään ilmoittaen epäilyjeni osuneen oikeaan. Ilmeisesti synnytyksen yhteydessä sen verran bakteereja päässyt virtsateihin, että tulehdushan siitä seurasi ja Nova on nyt sitten antibioottikuurilla. Itse asiassa samalla kuin Sirukin, joten täällä saa nyt sitten lääkkeitä jaella koirille oikein urakalla. Onneksi kyseessä ei kuitenkaan ole mitään vakavaa. Perjantaina on myös edessä pentujen ensimmäinen madotus, josta varmasti tulee kiinnostavaa. En nimittäin usko, että nuo hampaattomat piraijat oikein innostuvat ideasta, vaikka äitinsä aina kaikki lääkkeet mukisematta pistääkin poskeensa.

Isovanhempani kävivät eilen pennut katsastamassa (Nova esitteli vauvojaan todella ylpeänä) ja koirat olivat tyytyväisiä ylimääräisestä huomiosta. Siru innostui itseasiassa niin pahasti, että oli tipahtaa sohvan selkänojalta naamalleen lattialle ja vain mamman nopeat refleksit pelastivat tilanteen. Säästyimme siis toiselta lääkärireissulta. Pennut tietysti ihastuttivat oikein kunnolla, varsinkin kun niillä kaikilla alkaa olla melkoinen vauhti päällä ja hännät vain heiluvat ruokaillessa ja eteenpäin mönkiessä. Ihan kaikilla ei silmät ole vielä kunnolla auki, mutta eiköhän perjantaihin mennessä kaikki pennut tuijottele maailmaa uusin kiinnostunein silmin. Nyt kun pentulaatikkoon menee, pennut ensitöikseen tiirailevat tulijaa luomiensa alta ja tietysti jos kyseessä on Nova, ryntäävät oikein vauhdilla ja äänekkäästi huutaen syömään. Pentujen kynsiäkin olen yrittänyt leikkailla, mutta on se kyllä niin mikroskooppisen tarkkaa puuhaa, että päätä oikein rupeaa särkemään. Asiaa ei yhtään auta, että kun yhden tassun saa leikattua pentu yleensä lähtee lätkimään etkä sen jälkeen enää muista, minkä pennun mikäkin tassu on jo hoidettu =D

Videokuvaa tuli pennuista tänään taas otettua useaan otteeseen ja kokosin niistä seuraavan koosteen. Toivottavasti siitä ja oheisista kuvista on teille jotain iloa :)


Sitten vielä näitä kuvia pentujen elämästä:

Nukutaan rivissä... 

...U-muodostelmassa

...keossa



...tai sitten erillään

Nukutaan kaverin kanssa...





...tai yksin










...ja joskus jopa kasvattajan kanssa

Yritetään pysyä hereillä...



...silloinkin kun muut nukkuvat

...tai pahasti haukotuttaa

Välillä poseerataan kameralle...

...ja välillä pistetään pää piiloon.

Äitiäkin hieman jo väsyttää...

...mutta onneksi imettäessäkin voi nukkua.

Aina välillä voi sentään hymyillä...

...ja olla ylpeitä jälkikasvusta.


Kommentit

Suositut tekstit