Yksiviikkoinen jätti ja minimonstereiden touhuja

Viime viikolla tähän aikoihin oli vielä aika epätoivoinen ja surullinen fiilis. Takana oli kaksi valvottua vuorokautta ja epäonninen synnytys. Myös Nova vauhkoili ja pelko pienen Sisu-pojan kohtalosta painoi mieltä. No nyt tuo samainen Sisu-poika on jo yli 800 grammaa painava jätti, joka yrittää jo melkein ottaa kävelyaskelia mönkiessään Novan luo syömään. Eipä tuolla pentulaatikossa tarvitse kuin välillä käydä vähän vilkaisemassa, että kaikki on hyvin. Niin tyynesti Sisu vain nukkuu ja syö. Lakanoita saa tosin vaihtaa tuhka tiheään, ettei Sisu-paran peti vallan muutu hiekkalaatikoksi :) Toiveikkain mielin tässä kyllä odotan, mitä Sisusta kasvaa. Mukavasti on ruvennut pigmenttiäkin jo nenään ja huuliin ilmestymään. Alla pojasta tämän päivän kuvia.







Minimonstereiden vauhti tuntuu niinikään kiihtyvän samassa suhteessa kuin Sisu kasvaa. Aina ei tahdo enää edes viisikon vauhdissa pysyä. Heti jos silmä välttää, pennut ovat avoimesta ovesta ulkona seikkailemassa suuressa maailmassa. Lattialla istuessa joutuu väkisinkin sellaisen puru/pusuhyökkäyksen kohteeksi, että pakko välillä paeta sohvalle turvaan. Pennut pistävät jo vanhemmilleenkin kampoihin ja välillä joutuu Gaia jo hieman pakenemaan yhteishyökkäyksen edessä. Pennut saivat tänään myös vieraita pariinkin otteeseen eikä noita näytä vieraiden ihmistenkään kohtaaminen haittaavan tipan tippaa. Yritän joka päivä antaa pennuille jotain uutta ihmeteltävää, oli se sitten leikkitunneli tai uusi alue pihalla. Kaipa tämä näkyy pentujen reippautena. Ja toki isossa pentueessa toisista saadaan sitä turvaa niin uskalletaan seikkailla. Eilen pentujen suosioon nousi tosiaan tämä tällainen kissoille tarkoitettu tunneli.

Lilli tunneliin menossa

Alvin tunnelissa

Freya, Alvin ja Dellu

Painia tunnelin edessä

Alvin

Tunneliin mahtui myös nukkumaan

Kaksi päinen koira... eipäs kuin siskokset Freya ja Dani

Lilli vielä jatkaa hieman leikkiä, kun muut ovat jo simahtaneet

Pentujen painiotteista on tullut myös niin hurjia, että ihan hirvittää itseä katsella. Muutaman kerran olen juossut kauheaa vauhtia pentujen luo kivun huudon kuullessani. Paikalla huomaan, ettei kukaan olekaan kuoleman kielissä, vaan kaveri vetää vain korvasta tai poskesta niin kovaa, että pennun on pakko huutaa oikein tosissaan. Tämä aiheuttaa myös riitoja ja voi sitä "kiroamisen" määrää, kun pennut alkavat murista toisilleen. Maitobaarillakin on tungosta ja Ruska parka ei varmaan kohta enää jaksa tätä piraija parvea. Nyt jo juoksee välillä karkuun :) Onneksi pennut osaavat aika ajoin myös rauhoittua ihmettelemään maailman menoa.



Freya

Lilli

Nukkumaan pennut haluavat edelleen lähekkäin. Tässä pieni kuvasarja siitä, kuinka kahden pennun nukkumapaikalle änkeää ensin kolmas, sitten neljäs ja lopulta viides pentu vaikka väkisin ;)

 Lilli ja Alvin ovat nukkumassa

Tässä vaiheessa Freya ja Dani ovat vielä syömässä

Sitten siskoksiakin rupeaa väsyttämään ja ensin kiipeää Dani Lillin ja Alvinin päälle

Sitten mukaan änkeää Freya.

Ja lopuksi jostain rymyää tulla vielä Dellu :)

Lopputulos olikin sitten tämän näköinen - sopu sijaa antaa

Ulkoilusta on tullut pentujen mielipuuhaa ja tänäänkin on ulos ängetty vaikka väkisin. Tuossa mökin kuistilla on tosin hieman ikävät rappuset ja tänään illalla päätin tehdä niistä pentuturvallisemmat, kun ei meinaa silmät ja kädet riittää pentujen turvassa pitämiseksi. Kompostikehikoilla rajasin korkeat pudotukset pois ja vilttiä käytin estämään tippumisen rappusten väliin. Rappusten alle kaivetun kuopan myös täytin, jotteivat pennut sinne humpsahtaisi. Tämän jälkeen rappuset olivatkin todellinen menestys ja pennut viettivät tovin jos toisenkin rappusten ympärillä leikkien.

Alvin

Dellu

Alvin ja jonkun takapuoli =D

Lilli syö kenkää

Dellu ja Dani

Freya

Lilli

Dellu

Dani

Alvin

Dellu tutkii puun kappaletta ja Alvin on tulossa kimppuun

Dellu ja Alvin 

Tällaista täällä Somerolla. Lopuksi vielä video, missä on parin viime päivän aikana ottamiani videopätkiä pentusten touhuista :)

 

Kommentit

Suositut tekstit