Taaperot 4 viikkoa

Voi apua... tänään meni tosiaan neljän viikon rajapyykki rikki niin kuin eilen jo totesin. Mihin tämä aika oikein katoaa? Noi palleroiset ovat niin supermahtavia, että mielellään jättäisi kaikki kotiin =D
Leikit muuttuvat koko ajan hurjemmiksi ja kaveria kyllä revitään jo oikein olan takaa. Hampaatkin ovat jo puhjenneet ja niillä maistellaan kaikenlaista emon korvasta kasvattajan varpaisiin ja nenään. Vaikka pennut olivat vasta eilen ensimmäistä kertaa käymässä pihalla, niin tänään jo ulkonakin uskallettiin hieman kauemmaksi tutkiskelemaan ja kaverin kanssa painiskelemaan. Muiden koirien kanssa pennut haluaisivat kovasti tehdä tuttavuutta, mutta Ruskan äidinvaistot käyvät edelleen sen verran tarkkoina, että kovin liki eivät muut laumalaiset vieläkään pääse. Mutta aina välillä joku muista koirista käy kuin varkain pentuja moikkaamassa ja voi sitä hännän heilutuksen määrää! Pennut ovatkin siinä suhteessa äitiinsä tulleita, että häntä kyllä liikkuu jo nyt oikein mallikkaasti.

Aamulla meinasi kasvattaja-tädillä päästä itku, kun pennut rupesivat jopa hieman laulamaan. Minulla on tapana puhua ja laulaa pennuille sen minkä kerkeän ja tänään lauleskelin pentujen käydessä nukkumaan lastenelokuvista tuttuja kappaleita. Pocahontaksen Tuulen värit ja Leijonakuninkaan Circle of life olivat pennuista erityisen mukavia, mutta pankki todella räjähti, kun aloin laulamaan Egyptin prinssin River Lullabysta tekemääni kehtolaulua. Siinä vaiheessa sylissäni nukkuva Dellinger ja vierelläni makoileva Dixi rupesivat ihan oikeasti laulamaan mukana! Jopa kesken uniensa. En kyllä uskoisi tätä ellen olisi itse tilannetta todistanut. Toivottavasti saan taaperot uudestaankin laulamaan mukaan, jos vaikka onnistuisin sillä kertaa kuvaamaan tilanteen videolle.

Äidin kanssa saimme otettua pennuista tänään myös ensimmäiset "viralliset" seisomakuvat ja voin kyllä sanoa olevani pentuihin tyytyväinen. Kaikilla on minusta rakenne kohdillaan ja luonteeltaan pennut ovat myös reippaita. Tyttöjen osaltakin taisin nyt lopulta tehdä valintani siitä, kuka jää kotiin. Vaikka Dani onkin kuluneen viikon aikana hurmannut minut ikihyviksi, niin Dixi on kuitenkin syntymästä asti jotenkin vienyt huomioni. Päädyinkin nyt luottamaan tuohon alkuintuitioon, joten Danin ja Dorin ihanuudesta huolimatta, Gaian kaveriksi jää nyt Dixi. Tytön rekisterinimi tulee olemaan Estorian Dawn of Freyja ja kutsumanimi Freya, jota käytän tytöstä puhuttaessa tästä lähtien. Freya on tytöistä tällä hetkellä mielestäni kovapäisin, joten ehkä on hyvä, että tämä luonteensa puolesta hieman vaativampi yksilö jää kotio :) Freya on edelleen myös tyttökolmikon isoin, eli varmaan aikuisena tulee raameja löytymään.

Dori-tyttö muuttaa Kouvolaan asumaan. Tämän neidin rekisterinimi tulee nyt sitten olemaan Estorian Dawn of Frigga ja kutsumanimi Lilli. Lilli näyttää porukan pienimmältä ja sitä neiti onkin, mutta ihan vain muutaman gramman erolla Daniin. Lilli taitaa muistuttaa eniten aikaisempia kasvattejani, eli neidistä tulee varmasti hieman kevyt rakenteisempi ja siro. Lilli viihtyy jo nyt hyvin sylissä ja tykkää antaa pusuja. Syö myös hyvällä ruokahalulla jauhelihaa eli ehkä tyttö tuosta vielä kasvaa. ;)

Tämä tarkoittaa sitten sitä, että Dani tulee palaamaan äitinsä matkassa Janakkalaan Beolinen kenneliin. Neidin rekisterinimeksi tulee Estorian Dawn of Fulla. Fulla muistuttaa rakenteeltaan Freyaa, vaikka painaakin käytännössä samanverran Lillin kanssa. Tämä tyttö tuo kovasti mieleen pentueen isoäidin Sirun ja siksi kiusaus jättää juuri tämä neiti kotiin, olikin todella suuri. Mutta kun sydämeni ensimmäisenä menetin juuri Freyalle niin ei auta :) Fulla on vähän sellainen seikkailija-sielu. Tykkää vähän suurentaa reviiriään, mutta toisaalta viihtyy myös hyvin sylissä.

Dagor ja Dellinger etsivät edelleen virallisesti kotia. Toivon tosin, että ainakin toinen pojista pääsisi perheeseen, jossa asustaa entuudestaan yksi kasvattini. Dagor ja Dellinger ovat tyypiltään aika erilaiset, mutta molemmista kyllä tykkään myöskin. Dellingerista ehkä hieman enemmän kuin Dagorista, vaikka Dagor on myös kovasti ruvennut kirimään kuluneen viikon aikana. Molemmat ovat myös todellisia maailman matkaajia, jotka Danin tavoin tekevät mielellään pidempiäkin tutkimusmatkoja ympäristöönsä. Molemmat pojat ovat myös innokkaita leikkimään Novan, Gaian ja Nefin kanssa :)

Alla on vielä kuvasatoa tältä päivältä.

ESTORIAN DUSK OF DAGR (Dagor) - 1070 grammaa 








ESTORIAN DUSK OF DELLINGR (Dellinger) - Painoa 1088 grammaa







ESTORIAN DAWN OF FULLA (Dani) - Painoa 915 grammaa








ESTORIAN DAWN OF FRIGGA (entinen Dori, nykyinen Lilli) - Painoa 906 grammaa

 









ESTORIAN DAWN OF FREIJA (entinen Dixi, nykyinen Freya) - Painoa 1066 grammaa









 Ja sitten vielä muutama muu kuva.



Dellinger ja Freya :)


Dani ja Freya



Dagor ja Dani



Kommentit

Suositut tekstit