Kaksi kertaa viisi

Tänään on erityinen päivä, sillä Ruskan pennut täyttävät viisi viikkoa ja Sisu viisi päivää. Kävin itse tänään pikaisesti Espoossa kummityttöni synttäreillä ja mikäs sen ihanampi kotiinpaluu, kun löytää kaikki podepennut viltiltä oven edessä odottamassa - Ruska siis murtanut pentuhuoneen portin auki vaaveleidensa puolesta. Pennut ovat saaneet viikon aikana melko vapaasti kulkea koko mökissä ja usein aamuisin minua odottaa Novan pentuhuoneen portin edessä paitsi kasa aikuisia podengoja, myös joukko pikkuisia taaperoita. Ruska pitää edelleen aikuisille podeille tiukkaa kuria silloin, kun koirat ovat pentujen lähellä, mutta aika mukavasti nämä pennut saavat jo aikuisten parissa kulkea. Kuvastaa hyvin pentujen rohkeutta, että aikuisten rynnätessä jonnekin haukkumaan, pennut yrittävät matkia ja rientää perään )D  

Pennut saivat viikonlopun aikana tehdä myös tuttavuutta hyvään ystävääni, joka oli ihan yötä mökillä. Yksikään pentu ei tippaakaan vierastanut, vaan käyttivät tilaisuuden heti hyväkseen ja omivat tämän ylimääräisen sylin itselleen. ❤️ Jälleen sain olla näihin pentuihin todella tyytyväinen. Synttäreiden kunniaksi otimme ystäväni kanssa tänään pennuista myös seisomakuvia, joista valitsin jokaisen pennun osalta kolme parasta tänne näytille. Kaikki pennut ovat todennäköisesti varattuja tällä hetkellä, tosin viimeisen pojan kohtalo varmistuu kunnolla vasta viikon päästä. Seuraavaksi pentusten kuvat ja samalla kerron teille jokaisesta pennusta hieman tarkemmin.


ESTORIAN DUSK OF DAGR - "Alvin" (entinen Darwin/Dagor)


Alvinin tulevaisuus selvisi perjantaina, kun hoidossamme ollutta Loobya (Windyn pentu edellisestä podepentueestamme) tultiin hakemaan kotia. Loobyn perhe oli nimittäin päättänyt, että Looby tarvitsee kaverin ja mikäs sen parempi vaihtoehto, kuin Loobyn serkku Dagor. Näinpä tämä punanenäinen podepoika muuttaa Loobyn kaveriksi Karkkilaan ja nimeksi pojalle tulee Alvin. 


Alvin on luonteeltaan jotenkin todella miellyttävä. Sellainen mukavan leppoinen pusujen antaja, joka tykkää olla sylissä ja antaa myös hienosti käsitellä itseään. Alvinista on myös kuoriutunut todellinen seikkailija, joka niin mökissä kuin ulkonakin on tutkimusmatkailijana pentujen etunenässä. Alvin on mukavan reipas ja rohkea, tulee aina nopeasti morjestamaan niin minua kuin vieraitakin. Ei kuitenkaan ole mikään pentueen pahin päällepäsmäri, vaikka osaakin pitää puolensa sisaruksia vastaan. Alvinin mielestä Nova on ehdottomasti paras tyyppi ikinä ja aina kun Nova kulkee pentujen ohi, Alvin olisi rientämässä perään. Alvin on toinen niistä pennuista, joka on ehkä vähän hitaamminen ruvennut vetämään huomiota puoleensa, mutta nyt poikaa on käytännössä mahdoton jättää huomiotta. Alvin nukkuisi mielellään aina sylissä, mutta jos poika syliin nukahtaa, niin siitä pikkuhepun saa onneksi helposti siirrettyä omaan petiin herättämättä pikkuista. Painoa tällä jäbällä on nyt 1150 grammaa. 







ESTORIAN DUSK OF DELLINGR - "Dellu-Dellinger-Dexter"

Dellu, Dellu, Dellu... minun ei-niin-kovin-salainen suosikkini. Dellun kohtalo on vielä hieman epävarma, mutta poikaa tullaan tosiaan viikon päästä katsomaan ja mikäli kemiat kohtaavat, niin poika mahdollisesti muuttaa Valkeakoskelle. Mutta pitää nyt vielä odottaa ja katsoa, mikä on tilanne viikon päästä.

Delluhan on tosiaan ollut ihan sieltä alkumetreiltä asti epävirallinen suosikkini, jonka kotiin jätöstä aika ajoin olen haaveillut vähän enemmänkin. Tässä pojassa on vain sitä jotain! Dellussa on sellaista oikein perinteistä koiranpentumaisuutta. Pojasta tulee mieleen kaikki ne elokuvien koiranpennut, joita ostajat roikottavat ilmassa ja ihailevat eläinkaupoissa. Rusetti vain puuttuu kaulasta ja poika olisi kuin jonkin kultaisennoutajan miniversio. Dellusta tulee ulkoisesti hieman mieleen isänsä samanikäisenä. Poika on edelleen pentueen kookkain ja sen kyllä huomaa. Dellu kulkee nimittäin todellisin omistajan elkein pitkin mökkituvan lattiaa. Dellun viehätys piilee siinä, että poika tykkää leikkiä ja riehua, mutta sitten kun Dellun ottaa syliin, poika rauhoittuu välittömästi. Syliin päästessään Dellu on vetelä kuin mikäkin makaroni ja poikaa voi käännellä ja väännellä melkein mihin suuntaan vain eikä Dellu pane sitä lainkaan pahakseen. Dellua kuvaakin parhaiten varmaan sana "sylikoira". Dellu on todellinen rakkauspakkaus ja jos vain tämänhetkinen luonne säilyy, niin poika tulee varmasti olemaan sekä mukava lenkki- että löhöilykaveri. Kovasti myös toivoisin näkeväni tätä poikaa tulevaisuudessa  näyttelyissä, mikäli kivekset vain laskeutuvat ja purenta pysyy siistinä. Painoa tällä jäbällä on huimat 1220 grammaa.








ESTORIAN DAWN OF FREIJA - "Freya" (Entinen Dixi)

Freya tyttö tulee jäämään meille kotiin. Hieman sitä tietenkin mietti, kannattaako näin pian Gaian tulon jälkeen ottaa toista pentua, mutta olin päättänyt jo ennen Ruskan astutusta jättää itselleni yhden tytön kasvamaan. Gaiahan tuli meille alunperin siltä varalta, että Ruska jäisi tyhjäksi tai tyttöjä ei syntyisi. No nyt kun tyttöjä syntyi, niin se vain tarkoittaa sitä, että Gaia saa itselleen toisen pennun leikkikaveriksi. Ja kyllähän näihin Ruskan pentuihin on muutenkin extra-tunneside, koska pentujen isä on ihan ihka ensimmäinen oma kasvattini Waldo. Eli eihän tässä olisi ollut muita mahdollisuuksia kuin pitää yksi pennuista itsellään.

Pitkään arvuuttelin, kenet tytöistä pidän, mutta Dixi eli nykyinen Freya vain vetosi minuun heti hieman muita enemmän. Freya muun muassa kiipesi jo viikon ikäisenä ensimmäistä kertaa itse syliini. Turha kai se on omaa intuitiota vastustaa. Ja onhan se hauskaa, että Freya on väritykseltään ihan Gaian kopio, niin minulla on täällä sitten identtiset serkukset :) Freyahan on sen verran tomerampi luonne, että ihan kenelle tahansa en varmasti tyttöä uskaltaisi edes antaa. Freya on hyvin määrätietoinen ja päättäväinen tapaus, joka tekee juuri sen mitä haluaa. Eipä ole kukaan kasvattini vielä aikaisemmin tässä vaiheessa protestoinut yhtä lahjakkaasti esimerkiksi syliin ottamista. Siis silloin kun syliin joutuminen ei Freyaa kiinnostaisi. Välillähän Freya on todellinen sylimaakari, joka kiipeä syliin uudestaan ja uudestaan, vaikka kuinka monta kertaa tytön laittaisit takaisin lattialle. Freya saattaa murista jopa aikuisille podeille, mikäli nämä tulevat häntä kesken omien touhujen häiritsemään. Tästä latinotempperamentista huolimatta Freya osaa silti olla myös kilttityttö, joka nukkuu kauniisti sylissä ja antaa muutaman pusun - joskin hampailla vahvistettuna. Freya muistuttaakin myös luonteensa puolesta Gaiaa eli saa nähdä, mitä tämä tuhokaksikko tulee saamaan aikaiseksi. Painoa tällä typykällä on 1195 grammaa. 





ESTORIAN DAWN OF FRIGGA - "Lilli" (entinen Dori)

Ihana söpö Lilli. Tämä tyttö on kuin pieni koru, sellainen suloinen otus, jonka haluaisi vain ottaa syliin ja suojella kaikelta pahalta - ei sillä, että Lilli kyllä mitään suojelua tarvitsisi ;) Lilli tulee muuttamaan Kouvolaan, missä neitiä odottaa myös koirakavereita. Saa nähdä, laittaako Lilli kaverit nopeasti ojennukseen.

Lilli on hieman erilainen persoona. Väsyynenä Lilli on hieman sellainen surusilmä ja superrauhallinen. Kun Lilliä väsyttää, tyttö saattaa istua pitkänkin aikaa paikallaan ja vain tapittaa maailmanmenoa. Näinä hetkinä tyttö on suorastaan petollisen rauhallinen. Mutta voi apua kun tytöllä on energiaa. Silloin Lilli hyppii kuin mikäkin kenguru ja pistää isompia sisaruksiaankin niin sanotusti kuriin ja nuhteeseen. Ystäväni sai myös Lillin innostumaan eilen tosissaan lelun repimisestä eli saattaapi tämä tyttö olla potentiaalinen metsästäjäkin. Lillin persoonan erikoisuus on se, että jos itse nappaan tytön syliin, Lilli jäykistyy ja on heti vähän sen näköinen, että pois pitää päästä. Mutta itsestään Lilli tulee enemmän kuin mielellään syliin loikoilemaan ja nukkumaan. Lilli näyttääkin haluavan, että asiat tehdään hänen omilla ehdoillaan. Tyttö muistuttaa sekä ulkoisesti että luonteensa puolesta tätiään Windya, joka on aina ollut minun pieni lelliprinsessani. Todennäköisesti Lillikin oppii aika nopeasti käyttämään suloista ulkomuotoaan hyväksi ja saa ihmiset tekemään juuri niin kuin hän tahtoo :) Eihän näin pienelle pennulle voi olla edes vihainen. Painoa typykällä on 1049 grammaa.





ESTORIAN DAWN OF FULLA - "Dani"

Dani muuttaa äitinsä matkassa Janakkalaan Beolinen kenneliin. Tulen tosin kinuamaan tätä tyttöä varmaan harva se viikko hoitoon :) Yhtään en panisi pahakseni, vaikka Dani ja Ruska tulisivat tulevaisuudessa viettämään kaikki kesänsä täällä Somerolla minun kanssani. Tämä mini-Siru on myös ehdottomasti yksi suosikkini... tai no mitä tässä valehtelemaan. Kaikki nämä pennut ovat suosikkejani ja lempipentu vaihtuu käytännössä joka minuutti =D

Dani on tytöistä se hyväntuulinen töpöttäjä, jota katsellessa rupeaa väkisinkin hymyilemään. Likka on ehdottomasti myös tämän viisikon kovin haukkumaan. Dansku saattaa istua lattialle, katsoa silmiin ja aloittaa kovan komennuksen. Eikä se ääni mikään ihan hiljainen ole. Jos tyttö vaikka herää johonkin ääneen kesken unien, niin siitä ilmoitetaan myös kavereille muutaman haukahduksen avulla. Parasta Danissa on se, että tyttö on perinyt äitinsä ikiliikkujahännän. Se heiluu kun tyttö kävelee. Se heiluu kun tyttö haukkuu. Se heiluu kun tyttö kiipeää syliin. Se heiluu kun tyttö tekee tutkimusmatkoja. Se heiluu käytännössä koko ajan... joskus jopa kesken unien. Dani osaa myös jo mielistellä ja voi sitä tyyppiä, joka tämän tytön syliinsä ottaa. Palkintona on hännän heilutuksen ohella pusumyrsky. Painoa typyllä on 1074 grammaa. 





Tällaisia mietteitä podenpennuista. Myös Sisu on jatkanut reippaasti kasvuaan ja nyt meidän sammarivauvamme on jo reilusti yli 600 grammaa. Tällä menolla Sisu ottaa podengopennut varmaan jo viikossa tai parissa painossa kiinni. Sisu on myös ruvennut rauhoittumaan eikä poika enää itke ihan jokaista epämukavaa asiaa. Novaa pentulaatikossa pysyminen ei sen sijaan hirveästi tunnu kiinnostavan. Kovasti haluaisi meidän äitikoira huidella pitkin maita ja mantuja podepennut perässään. Mutta onneksi Nova "lomailustaan" huolimatta hoitaa kyllä Sisun todella hyvin. Aina on poika pestynä ja ruokittuna. Leikkausarpi on ihan hyvin parantunut ja nisätkin ollaan saatu pehmenemään ja tyhjentymään maidosta. Eli eiköhän pahimmat katastrofit ole takanapäin :)

VIILEÄN VALTIAAN ONNEN SISU  
Ikää 5 päivää 



Hieman huolettomampaa äidin elämää =D

Sitten vielä kuvia meidän viikonlopusta muuten:

Lilli leikkii ulkomaan tuliaisella

Dellua väsyttää :)

Lilli-tyttö

Samoin tässä

Alvin ja Dani

Dellun löhöilyä

Freya

Alvin


Ruokahetki ulkona


Lilli


Alvin





Ulkoilu väsyttää

 Äiti vahtii aidan takana

Freya

Gaia ja Dellu

Gaia ja Dellu

Dellu ja Dani

Dellu

Dani

Dani ja Gaia =D

Dellu

Dellu

Kommentit

Suositut tekstit