Pennut syntyivät

Nyt on synnytys ohi ja kaikki (ainakin toistaiseksi) hyvin.

Siru oli aamu viidestä asti ollut todella levoton ja läähättänyt ja kitissyt vain pesäkolossaan.
Siru avautumisvaiheen aikana

Noin klo 15.20 Sirun sikiövedet tulivat ulos... Tomin sängylle. Siru ehti nimittäin livahtaa pois vahtivan silmäni alta Tomin huoneen ovesta sisään. Yhtäkkiä Tomi vain huutaa, että mitä märkää Sirun peffasta tulee ja kun juoksin perässä, niin sikiövedethän ne. Kova maanittelu saada Siru pois sängyn alta, mutta onnistuttiin sentään.

Pariin tuntiin ei tapahtunut mitään. Lieviä polttoja, mutta ei mitään kummempaa. Rupesin jo pelkäämään vaikka mitä ja soitinpa kerran eläinlääkäriinkiin, kun tuntui, että Siru vaan väsyi eikä mitään kuulunut. Lääkärissä kuitenkin lohduteltiin ja sanottiin, että vielä voi rauhassa pari tuntia odotella.

No eihän soitosta mennyt kuin reilu kymmenen minuuttia, kun synnytys käynnistyi toden teolla. Noin klo 17.30 näin ensimmäisen vilauksen jostain pentua muistuttavasta ja pari minuttia myöhemmin lattialla jo pyörähteli Doby-juniori.
Doby-juniori

Poika painoi 130g ja on väritykseltään aivan kuin isäpappa, eli kultaan vivahtavan ruskea otsassaan valkoinen tähti. Reippaasti rupesi kitisemään ja nisää hakemaan. Ehdin juuri pelastamaan pikkuisen vaavin Sirun jaloista, kun toinen pentu rupesikin jo tekemään tuloaan.

Noin klo 17.48 syntyi suloinen tyttö, painoa 140 g. Tyttö syntyi niin nopeasti, että en tajunnut edes polttojen alkaneen uudestaan. Väriltään tyttö on tummemman ruskea, mutta varmasti vaalenee varttuessaan. Tytöltä löytyy myös parit kannukset, jotka pitää käydä poistamassa.
ylempi tyttö ja alempi poika

Siru innostui pennuistaan vähän liikaakin. Jouduin hieman toppuuttelemaan, ettei olisi poikkaissut napanuoraa liian läheltä vatsaa. Todella hienosti Siru muuten kaiken hoiti ja putsasi pennut oma-alotteisesti. Toisaalta Siru intoili vauvoistaan niin paljon, ettei olisi malttanut lopettaa putsausta edes syöminkien ajaksi. Nyt sekä pikkuiset että Siru nukkuvat yhdessä :)

Kommentit

Suositut tekstit