H-hetki lähestyy

Nyt on tuohon maagiseen 63 vuorokauteen lähes tasan viikko, joten pentuja voi ruveta tosissaan odottamaan ensi viikon lopulla. Kyllä tuolta masusta on jo jotain liikettäkin tuntunut ja nisät ovat melkoisen turvoksissa. Vatsa on myös selkeästi laskeutunut, vaikka ei mitenkään suureksi olekaan paisunut. Muistuttaa Siru silti lievästi pikkuista minipossua.

Sirun lämpöä ollaan nyt ruvettu mittailemaan ja aikalailla se on jämähtyänyt noin 37,8 asteeseen. Ensin luulin mitanneeni väärin (koiran normi lämpötila on hieman yli 38 astetta), mutta sitten luin onneksi, että tiineen nartun lämpö on tiineyden loppuvaiheilla hieman normaalia alhaisempi. Ei siis huolta. Nyt sitten yritetään bongata se "suuri" lämmönlasku ennen synnytyksen alkua.

Sirun hormonit ovat ilmeisesti tasaantumaan päin, on nimittäin luonteeltaan jo paljon enemmän oma itsensä. Tosin selkeästi huomionhakuisempi ja hellyydenkipeämpi. On nyt ruvennut myös etsimään omaa "pesäkoloa", joista lemppari on minun sänkyni alla oleva tyyny. Oli pakko laittaa sinne tuo tyyny, kun ensin kiipesi väkisin ahtimukseen sängyn alla olevien korilaatikkojen päälle ja jäi miltei jumiin. No kyllä Siru onneksi näyttää viihtyvän pentulaatikossakin, joten tuskinpa siitä tulee ongelmaa.

Sirusta on tullut myös jollainlailla "äitimäinen" sillä Sirkku on nyt vähän väliä pesemässä Nefiä (joka puolestaan haluaisi pestä Sirua) ja muutenkin yrittää vähän niin kuin paimentaa Nöffiä. Eilen Siru meni ulkona nukkumaan kuumalle kivetykselle selkä vasten tiiliseinää ja Nefi meni sitten aivan viereen nukkuman. Jos eivät olisi niin erivärisiä, olisi voinut olla hankala sanoa, mistä toinen koira alkoi ja toinen päättyi.

Suurin ongelma on erimielisyydet Sirun lenkeistä. Siru itse haluaisi nimittäin väkisin päästä joka lenkille (oli kuinka pitkä tahansa) mukaan. On todella reippaasti ja iloisesti joka lenkille lähdössä ja pettyy todella pahasti, jos joutuu jäämään kotiin. Vähän olen Sirua tässä asiassa vastaan tullut: otan Sirun välillä mukaan hieman pidemmälle lenkille ja kannan Sirkun sitten kotiin, kun väsymys iskee. Tiedä sitten onko kovin fiksua, mutta toisaalta näin estetään Sirun ja Nefin tunteiden kuumeneminen: Siru on välillä hieman mustasukkainen Nefille, jos tämä pääsee lenkille ilman Sirua.

Kommentit

Suositut tekstit