Siirry pääsisältöön

Muutto Mäntsälään ja 2-viikkoissynttärit

Nyt vierähtikin pari päivää ilman yhtäkään blogipostausta, mutta tänään alkoi viimein loma, loma, loma... ja kyllä aloinkin olla jo sen tarpeessa =D Aamulla kävin vielä todistukset jakamassa oppilaille (yksi oppilas antoi Novallekin lahjan!), mutta sen jälkeen kiirehdin kotiin pakkaamaan auton. Aika tarkkaan sai kaiken sijoitella, että koirat, tavarat ja minä mahduimme kyytiin, mutta loppujen lopuksi tilaa jäi vähän ylikin. Kun kaikki kamppeet olivat omilla paikoillaan, siirsin myös koirat autoon ja siinäkin oli laskemista, että koko kööri varmasti pääsi mukaan. Jostain syystä oli kauhea paniikki, että joku pennuista jäisi vahingossa matkasta. Aivan kuin Nova olisi antanut minun unohtaa yhtäkään kultamussukoistaan.

Nova sai lahjan :) Nova kiittää ja kumartaa.


Täyteen ahdettu autoPennut saivat odottaa autoon pääsyä Novan isossa kevytkopassa, koska pentulaatikkokin piti purkaa ja pakata mukaan. Fiia seikkailija oli tietenkin ehtinyt sieltä livahtaa ulkopuolelle nukkumaan ennen kuin palasin pentulaatikon autoonvientireissulta takaisin sisälle pentuja noutamaan. Pennut pääsivät jälleen ostoskoriin (alkaa muuten käydä niin ahtaaksi, ettei koko viisikko sinne enää pitkään taida mahtua) ja sen avulla kuljetin pienet pentuset autoon. Nova otti pennut oikein tyytyväisenä viereensä autokoppaan nukkumaan. Olin eristänyt kopan vilteillä niin, ettei kylmyys pääsisi sinne niin pahasti vaikuttamaan eikä Nova joutuisi näkemään lauman muita koiria. Eristys onnistui niin hyvin, että Nova simahti samantien eikä koko matkan aikana koirista tai pennuista kuulunut pienintäkään pihahdusta. Ilmeisesti siis myös pennut viihtyivät autossa paremmin kuin hyvin. Jos olisin tiennyt, että autoilu saa koko köörin niin hyvin nukkumaan, olisin voinut yrittää nukuttaa viisikkoa autossa jo aikaisemminkin 😂

Mäntsälässä alkoi sitten auton purku, missä meni myös oman aikansa. Ensimmäiseksi piti tietenkin saada pentulaatikko koottua ja pennut sinne majoitettua. Mäntsälässä meillä on hieman Harjavaltaa ahtaampi tila, mutta eiköhän pennut vielä viikon viihdy pentulaatikossa ja sen jälkeen voi laatikon mahdollisesti purkaa ja rajata aitamateriaaleilla suuremman pentuaitauksen. Mutta se on sitten ensi viikon asia, nyt mennään tällä ahtimuksella. Pääasia, että Nova ja pennut vaikuttavat pitävän viileästä laattalattiasta ja uudesta majapaikasta. Huomenna pitäisi saada järjesteltyä tavaroita vielä paremmin paikalleen, että saisin hieman lisää tilaa pentuhuoneeseen, mutta kunhan tänä yönä mahtuu nukkumaan, niin se on pääasia.

Yritin saada pennut tänään punnittua ja otettua myös 2-viikkois potretit. Tarkat painot jäivät arvoitukseksi, mutta ilmeisesti kaikki ovat yli 1400 grammaa eli möhkäleitä mitä möhkäleitä. Kuvien ottaminen oli hieman helpompaa, joskin hyvin hikistä puuhaa.

Estorian Northern Wind "Fiia"

Fiia likka on hyvin ehtiväinen seikkailija. Lähtee omille tutkimusmatkoilleen esimerkiksi pentulaatikkoon puhtaita lakanoita vaihdettaessa. Kenties imi jonkinlaisia vauhtigeenejä itseensä syntymällä autoon :) Jännityksellä odotan, mitä tästä tytöstä tulee, kun on nyt jo 2-viikkoisena näin mahdoton menijä.

Fiia aiemmin tältä viikoltaEstorian Northern Sky "Kai"
Kai vaikuttaa tällä hetkellä porukan leppoisimmalta tyypiltä. Kun muut jotain valittavat, Kaitsu vetää sikeitä. Ihana, tyytyväinen nallekarhu. Ja joulun kunniaksi edelleen porukan Petteri Punakuono. Kai on ruvennut viihtymään ihan mukavasti sylissäkin ja saa kääntää selälleenkin ilman, että heti alkaa kauhea huuto.

Kaitsu aiemmin tältä viikolta


Estorian Northern Star "Sarri"

Mun pieni kultamuru Sarri. Jotenkin todella söpö ja luonteikas epeli. Ehtinyt jo maistelemaan ensimmäistä sähköjohtoa ja yleensä jos näen jonkun pennuista purevan Novaa tassusta, niin kyseessä on juuri Sarri. Tänään tuli vahva tunne siitä, että Sarri jo vähän tunnisti minuakin ja kuunteli, kun pidin hassuja lepertelyääniä =D 

Sarri aiemmin tällä viikolla
Estorian Northern Lights "Lila"

Lila on ollut ehkä jonkinlainen altavastaaja, koska likka on ollut koko ajan porukan pienin ja Kaitsun tavoin myös aika rauhallinen. Nyt neiti on kuitenkin ruvennut kirimään niin kokonsa puolesta kuin luonteikkuudessa. Nostaa melkoisen äläkän, jos ei jostain tykkää. Jotenkin aivan ihana ja valloittava tapaus nyt, kun silmät ovat auenneet ja Lila on ruvennut komentelemaan muita.
Lila aiemmin tältä viikolta

Estorian Northern Breeze "Rilla"

Voi Rilla, Rilla, Rilla. Väsyneiden öiden pahin painajainen. Ihan käsittämätön huutaja silloin kun ei  löydä sopivaa nukkumapaikkaa. Ja sitähän Rilla ei tosiaan löydä ensimmäisellä yrittämällä, eikä vielä toisella, kolmannella tai mahdollisesti neljännelläkään. Käy helposti kaikki sisaruksensa läpi etsien parasta unikaveria, kiipeilee eniten Novan päällä ja jostain syystä haluaisi pakonomaisesti kiivetä myös turvakaiteen päälle nukkumaan. Aina kun joku pennuista pitää ääntä pikkusen pidempään, tietää heti että kyseessä on hyvää nukkumapaikkaa etsivä Rilla. Siitä huolimatta joka kerta iskee sama paniikki "onko jollain oikeasti jokin hätä", mutta ei. Aina se on vain Rilla. 

Rilla yrittää änkeä väkisin Lilan (vasen) ja Sarrin (keskellä) viereen nukkumaan 

Fiian mielestä Kaitsusta saa hyvän tyynyn


 Lila, vieressä Kai ja takana Rilla 

Tällaista siis tältä viikolta. Nyt alkaa joudun odotus oikein kunnolla ja kuka tietää, kenties huomenna saamme pentujen kanssa otettua oikean joulukorttikuvan. Mutta nyt on aika mennä nukkumaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Freya ja Alfa treffasivat Ähtärissä

Freya "Estorian Dawn of Freija" kävi treffaamassa erittäin komeaa ja huippu hyvällä luonteella varustettua Alfaa "Eximus Vis Ice Cube" Ähtärissä sunnuntaina 25.4. ja maanantaina 26.4. Jos kaikki tähdet osuvat kohdilleen, seuraavien Estorian-podengojen pitäisi syntyä juhannuksen tienoilla. Tämä olisi hieno jatkumo Freyan edellisille pääsiäis-pennuille =D Ajelua tuli kahteen päivään yli 900 kilometriä, mutta kaksikon treffit sujuivat onneksi moitteettomasti. Alfa hoiti homman kotiin molempina päivinä esimerkillisesti. Poika ei turhia odotellut vaan hyppäsi heti selkään niin, että jo parissa minuutissa kaksikko oli nalkissa n. 10-15 minuuttia. Pentueen tarkkaa sukutaulua voi käydä kurkkaamassa KoiraNetistä . Yhdistelmän sukusiitosprosentit ovat 4:llä sukupolvella laskettuna 0%, 5:llä 0,84%, 6:lla 1,93%, 7:lla 2,86% ja 8:lla 3,42%.  Isä: Eximus Vis Ice Cube Silmät: ok 01/19 Polvet: 0/0 03/18 Näyttelyt: C.I.B. POHJ MVA BALT MVA FI MVA SE MVA NO MVA EE MVA LV MVA LT MVA R

Pennut kohti uusia seikkailuja... pentublogi hiljenee

Pentublogin päivitykseen tuli valitettavasti ylimääräinen viikon tauko. Kasvattaja-tädillä alkoi loma ja lomamaisemiin siirtymisestä aiheutuu tämän lauman kanssa aina melkoinen härdelli. Olemme myös seikkailleet pentujen kanssa kuluneiden kahden viikon aikana aktiivisesti erilaisissa maisemissa, mikä on osaltaan lisännyt kiirettä. Nyt on kuitenkin aika kirjoittaa tämän pentueen ainakin toistaiseksi viimeinen blogipostaus. Aapo muutti tänään omaan kotiinsa ja Dafne pääsee kotiinsa huomenna. Valo lähtee seuraavana lauantaina ja Telma sitten juhannuksena, joten Estorian pentulaatikko hiljenee viimein melkoisen penturupeaman jälkeen. Näistä pennuista kuullaan kuitenkin varmasti vielä somen kautta moneen kertaan, joten kannattaa laittaa varsinkin meidän instagram-tili seurantaan, jos et sitä jo seuraa. Mutta ennen kuin alan kertoa kahden viime viikon seikkailuista, tässä vielä pentujen viimeiset potretit viime sunnuntailta, yhteiskuvat torstailta ja vielä tänään otetut yhteiskuvat kasvatta

Rasittavat rasavillit

Voi tätä kasvattajan arkea. Pentujen synnyttyä odotat kuin kuuta nousevaa, että niiden silmät avautuvat. Parin viikon ikäisten pentujen kohdalla odotat, että ne alkavat kävelemään. Neljän viikon ikäisenä odotat, että pennut pysyisivät hereillä pidempiä aikoja ja jaksaisivat leikkiä enemmän. Kuuden viikon ikäisenä odotat, että pennut menisivät jo pian takaisin nukkumaan 😂 Kuluneen viikon aikana pennuista on siis kuoriutunut suorastaan rasittavia rasavilleja. Laastareille on tullut käyttöä (kiitos neulanterävien hampaiden), huonekalut saavat kyytiä siinä missä lelutkin ja joka askeleella saa varoa jaloissa pyöriviä pienokaisia. Toisin sanoen jo 10 minuutin leikkien jälkeen rupeat vilkuilemaan kelloa ja miettimään, milloinkohan pennnut ovat saaneet väsytettyä itseään tarpeeksi ja voit yrittää laittaa niitä nukkumaan? Lopputulos saattaa silloin tosin olla tätä luokkaa: Telma haluaisi leikkimään Poikia ei vieläkään väsytä Pennut täyttivät siis todellakin jo 6 viikkoa ja kuluneen viikon aik