Joulunpyhät takanapäin

Nyt on ollut blogissa hieman pidempi hiljaisuus (onneksi kuvia olen saanut instaan ja faceen edelleen laitettua), kun olen viettänyt perheeni kanssa joulua. Kävimme joulupäivänä vierailulla isovanhempieni luona Somerolla, minkä lisäksi olemme katsoneet elokuvia (uusi Jumanji on muuten oikeasti aika hauska elokuva) ja pelanneet lautapelejä ja rock bandia. Saimme jouluksi Xboxille uuden soittimen, pianon, ja innokkaana pianistina minun on totta kai pitänyt päästä vähän enemmänkin tuota peliä pelaamaan 😉 Pelailun ja elokuvien katselun välissä olen käynyt pentuhuoneessa myös pennuille seuraa pitämässä ja tuo pikkuisten kehityksen tahti on jotain ihan hurjaa. En kyllä muista, että Novan edelliset pennut olisivat olleet ihan näin aktiivisia, mutta kenties aika on kullannut muistot. Pitäisi lukea ekan pentueen blogipostaukset ajatuksella läpi, niin todennäköisesti huomaisin Heavenly-pentujen olleen ihan yhtälailla riiviöitä. Tosin siitä olen varma, että ihan näin äänekkäitä ei edes tuo ensimmäinen viisikko ollut! Isä on oikein vitsaillut, että minulla on täällä takkahuoneen puolella linnunpesä, kun niin kauhea rääkynä alkaa heti kun pennut jotain tahtovat. Oli se sitten huomiota, maitoa tai päästä pois pentulaatikosta.

Nenät vastakkain on siskoksilla mukava nukkua

Pentulaatikon turvakaidetta voi käyttää myös tyynynä

Joulukorttia varten piti ottaa vähän kuvia =D






Pennut kävelevät jo oikein taidokkaasti, vaikka aina välillä jalat tietenkin luistavat alta. Kaveria on mukava purra, varsinkin kun hampaat on kaikilla puhjenneet ja ikeniä varmasti vähän kutittaa. Kasvattajaakin on sen takia kiva järsiä. Eilen pennut kiipeilivät kilpaa pentulaatikosta ulos. Yölläkin tulivat ulkopuolelle Novan kanssa nukkumaan. Teinkin tänään sellaisen ratkaisun, että purin jo pentulaatikon pois, niin nyt pennuilla on vähän enemmän tilaa liikkua ja tutkia paikkoja. Edelleen tila on hyvin rajattu joka puolelta eli turvallinen paikka. Tosin ei tässä mene varmaan kuin muutama päivä, kun pennut rupeavat vaatimaan seuraavienkin rajojen poistoa. Tänään olisivat tytöt jo lähteneet tutkimusmatkalle kylpyhuoneen puolelle. Rilla löysi jopa Novan juomakipon ja päätti ottaa ensimmäisen vesihörppynsä. Lila kokeili ilmeisesti jo vähän uimista, oli ainakin yhdessä vaiheessa hieman märkä. Saattoihan se tosin olla pissaakin 🤣

Rakas

Äidin alla on turvallinen nukkumapaikka




Kaitsu ensimmäisen kenkänsä kimpussa


Kasvattajan sormen maistelua

Nuo tytöt ovat kyllä melkoinen nelikko. Erityisesti Rilla! Rilla on todellinen äkäpussi ja tänään murisi isällenikin oikein kunnolla, kun isä tuli rapsuttelemaan ja tutkailemaan pentuja lähempää. Ei ilmeisesti arvostanut sitä, että kesken tutkimusmatkan, joku vieras tyyppi kaappaa syliin. 😂 Samaan aikaan siinä vieressä haukkui ja murisi myös Sarri oikein sydämensä kyllyydestä siskoaan tukien. Myöhemmin illalla sain nauraa isälle ja pennuille uudemman kerran, kun isä ja pennut haukkuivat toisilleen kilpaa. Tytöt ovat haukkumisen lisäksi myös todella innokkaita pussailijoita. Syliin otettaessa joko motkottavat tai nuolevat koko naaman. Fiia seikkailee siellä täällä ja Lila on keksinyt lahkeessa roikkumisen jalon taidon. Myös varpaat, sormet, ranne, hiha, nenä, hiukset ja kaikki muukin tuntuu olevan vapaata riistaa tälle neito nelikolle. Kai on huomattavasti helpompi tyyppi, sellainen hurmaava herrasmies. Toki Kaikin on samojedi, eli pitää ääntä ja maistelee sormia, mutta ei pidä yhtä suurta mekkalaa kaikesta siitä, mikä on pielessä. Tänään tyttöjen siirtyessä yhteen kasaan nukkumaan, Kai meni ihan omaan rauhaan vetämään sikeitä. Kenties poika on jo kyllästynyt tyttöjen huutoon. Kai on muutenkin niin ihana, kun jätkä nukahtaa kyllä saman tien ihan minne vain toisin kuin esimerkiksi Rilla, jolta parhaimmillaan on sopivan nukkumapaikan löytämiseen tainnut kulua 10 minuuttia. Viisikko muuten rakastaa kiipeilyä Novan päällä ja vähän väliä joku pennuista on Novan päällä köllöttelemässä. Nyt pennuilla on jo sen verran kokoakin, että ylettävät Novan nisille syömään silloinkin, kun äippä seisoo. Huomenna ruvetaan maistelemaan vähän jauhelihaa, niin saavat Novan nisätkin pian jo pikkuisen lepoa.

Kukkuu! - sanoo Sarri 

Freya pääsi pentuihin tutustumaan

"Vankikarkurit" 
Niin moni oli kiivennyt jo laatikosta ulos, että otin lopulta laidan melkein kokonaan pois.

Kaitsu yhden siskonsa kanssa

Rilla kiipeilee Novan päällä


Pienoinen haaste on muuten kovettaa sydän näille kullanmuruille ja ottaa tiukka linja esimerkiksi tuon murinan ja haukunnan suhteen. Nämä ovat aivan kuin lelukoiria ja vaikka järjellä tietää, ettei pentujen äänekkääseen huomionhakuun kannattaisi kiinnittää huomiota, niin eihän noita voi vastustaa. Pakkohan niitä on heti mennä paijailemaan, nostamaan syliin ja antamaan pusuja. Nova on ottanut huomattavasti tiukemman linjan ja ihan sama kuinka paljon pennut huutavat, niin Nova ei korvaansa lotkauta ellei hänestä aika tunnu hyvältä. Olen myös vähän laskenut sen varaan, että tiukat tädit eli podengot, pistävät pentuja pian ruotuun. Valitettavasti jopa podengot tuntuvat olevan niin pentujen lumoissa, että tytöt murisevat vain toisilleen kisatessaan siitä, kuka pentuja pääsee nuuhkimaan ja hoitamaan. Ja tänään kun yksi tytöistä (taisi olla Lila) maisteli vähän Sirunkin etutassua, niin meidän vanha matami, jonka kärsivällisyys on tätä nykyä aika nolla, ei sanonut yhtään mitään. Mulkoili vain Nefiä vihamielisesti, ettei tämä tulisi varastamaan hänen uusinta pentuaan. Eli pahoittelut vaan uusille kodeille, taitaa melkoisen hemmoteltuja samojedeja olla täältä tulossa. 🙈


Kai makoilee yksinään

Kaikki neljä tyttöä yhdessä kasassa


Päästä meidät pois täältä!

Laajennettu pentujen alue

Kävimme tänään Novan kanssa kontrolliultrassa ja tällä hetkellä näyttää kaikki olevan kunnossa. Kohtua ei kunnolla kuvaan edes saatu, koska suolessa oli niin paljon tavaraa, mutta sen takia lääkäri vähän olettikin, että kohtu on todennäköisesti tyhjä. Muuten olisi ollut isompi kuvassa. Otimme vielä varmuuden vuoksi verikokeesta tulehdusarvot ja nekin olivat hyvin normaalin rajoissa, joten kaikki vaikuttaa olevan tältä erää hyvin. Nyt toivotaan, että hommat jatkuvat tähän tapaan. Aloitin tänään myös pentueen rekisteröinnin, minkä saa vietyä loppuun luonnollisesti vasta sirutuksen jälkeen. Huomenna pennuille tulee ikää 3 viikkoa ja pitäisi ottaa viikkopotretti kaikista vilperteistä. Kaveri tulee pentuja katsomaan, niin hän pääsee kuvien otossa samantien auttamaan. Viikon sisään tulevat myös kaikki uudet kodit pentuihin tutustumaan. Toivottavasti pennut hurmaavat heidät yhtä vahvasti kuin minutkin.

 

Kommentit

Suositut tekstit