Draamaa ja luonnetta

Eilen olikin taas hieman tapahtumarikkaampi päivä. Novalle alkoi sunnuntaina tulla ongelmia sisällepissailun kanssa ja rupesin vahvasti epäilemään virtsatietulehdusta. Menimme keskiviikkona lisääntyneiden oireiden takia lääkäriin ja siellä virtsanäyte paljasti bakteerikasvuston. Lääkäri ultrasi myös Novan kohdun ja siellä näkyi edelleen kaksi synnytyksessä kohtuun jäänyttä istukkaa, jotka eivät olleet oletusten mukaisesti poistuneet. Ilmeisesti lääkäri oli havaitsevinaan myös merkkejä alkavasta kohtutulehduksesta ja Nova saikin samantien kahden viikon antibioottikuurin. Lääkäri yritti myös saada istukat tulemaan ulos antamalla Novalle oksitosiinia, mutta se oli tietenkin tässä vaiheessa jo liian myöhäistä eikä toiminut. Lääkärin mukaan istukat olisi kuitenkin hyvä saada mahdollisimman nopeasti pois kohdusta.

Itseäni harmitti eilen suunnattomasti, ettei Turun lääkäri viime perjantaina enää viimeisen pennun jälkeen oksitosiinia antanut istukoiden synnyttämistä varten, vaikka minä ja Laura molemmat istukoista hänelle puhuimme. Soitin Harjavallan lääkärin kehotuksesta vielä tänään Turkuun, mutta siellä oli kaksi lääkäriä sitä mieltä, että nyt kun antibioottikuuri on jo päällä, niin voi vielä odottaa, että istukat itsestään imeytyisivät/vuotaisivat pois. Näin voi kuulemma tapahtua, koska koiran kohtu pystyy imeyttämään jopa kuolleita pentuja. Toivotaan, että lääkärit Turussa ovat oikeassa, koska en tietenkään haluaisi Novan joutuvan leikkaukseen. Keisarileikkauskin on emolle vaikea asia, mutta voin vain kuvitella kuinka vaikeaksi imetys muuttuisi, jos hampaitaan kehittäviä termiittejä pitäisi ruokkia leikkaushaavan kanssa. Antibiootin jälkeen Novan pissailu on ainakin vähentynyt ja tyttö on muutenkin vaikuttanut levollisemmalta, vaikkei Nova alun alkaenkaan mikään levoton ole ollut. Myös lämmöt ovat laskeneet alemmas vielä selkeämmin normaalin rajoihin. Ajattelin kuitenkin varata huomenna ensi viikoksi parikin ultrausaikaa, että saamme pidettyä tilannetta silmällä.

Nova imettää pentuja lääkärissä


Eilisessä lääkärireissussa meni aikaa 3 tuntia, joten onneksi olin tajunnut ottaa myös pennut mukaan. Nova oli aluksi tietysti hieman levoton, mutta hyvin nopeasti pentujen hoitaminen onnistui myös vastaanottoaulan rauhallisemmassa syvennyksessä. Muutama ihminen siitä kulki uhi, mukaan lukien oman työpaikkani talonmies, jolle Nova olisi pentuja mielellään esitellyt. Imetykset ja muut hoitotoimenpiteet luonnistuivat hyvin samalla, kun odotimme toimiiko oksitosiini. Pennut saivat kulkea mukana kätevässä Lidlin kankaisessa ostoskorissa, josta pentuja aina heräämisen jälkeen nostin Novan nisille syömään ja sitten takaisin nukkumaan. Oli siinäkin melkoinen urakka. Mutta pennut pysyivät lämpiminä ja Nova levollisena. Nyt vain peukut pystyyn, että antibiootti pitää tulehduksen loitolla ja istukat sulavat itsestään pois.

Laukussa matkustajat








Pennuista on muuten kuoriutumassa todellisia jästipää samojedeja. Esimerkiksi Kai on selvästi hieman pilalle hemmoteltu jo nyt. Poika rupeaa herättyään itkemään ja teeskentelemään oikein avutonta. Tämä tehoaa joka kerta niin, että minä riennän apuun opastamaan poikaa nisien suuntaan, jolloin poika syöksyy kuin haukka maitobaarille eikä aikaisemmasta avuttomuudesta ole enää mitään merkkejä. Eli onnea vaan uuteen kotiin tämän oscar-tason näyttelijän kanssa =D Sarrin erehdyin eilen herättämään, kun olisin siirtänyt hänetkin Novan nisille muiden sisarusten kaveriksi. Seurauksena ihan järkyttävä huuto ja varmasti olisi ollut sensuroitavaa tekstiä, jos pentukieltä paremmin ymmärtäisin. Niin kiire tuli myös pois minun käsistäni, että likka onnistui ottamaan muutaman kävelyaskeleen. Tänään Fiia-tyttö tuli puolestaan ihan jalkani viereen nukkumaan. Hetken päästä nosti päänsä jalkani päälle ja sitten yhtäkkiä koko tyttö oli kiivennyt syliini nukkumaan. Ehdin ihastella likkaa vain hetken, kun Rilla-tyttö päätti tehdä saman tempun ja yhtäkkiä minulla oli kaksi suloista sammaripentua sylissä. Rilla meinasi tosin heti tippua alas, mutta onnistuin pelastamaan neitokaisen ennen "kauheaa" pudotusta. Pian tämän jälkeen Nova kulki sen verran läheltä ohitsemme, että tytöt heräsivät maitobaarin tuoksuun ja halusivat samantien lähteä seuraamaan ihanaa hajua :) Ruokailun jälkeen pennut nukahtivat sitten tyylikkääseen jono muodostelmaan. Ovat ne taitavia. Pigmentitkin ovat hyvin ruvenneet pennuille ilmestymään. Kailla on nenässä tällä hetkellä heikoin pigmentti, mutta huuliin on ihan kivasti ruvennut väriä tulemaan. Sarrilla, Fiialla ja Lilalla kirsut ovat tummuneet jo nätistä ja Rillallakin pikkuhiljaa. Kyllä nämä tytöt kohta samojedeiksi tunnistaa. 






Fiia tuli syliin :)


Lila ja Kai

Sarri

Rilla ja Fiia sylissä

Ruokalevolla jonomuodostelmassa



Tänään alkoi myös pentupaketin kerääminen näistä huovista. Tytöille tietysti punaiset ja Kaille harmaa.

Kommentit

Suositut tekstit