Siirry pääsisältöön

Sekopäiset 4-viikkoiset

Niin uskomattomalta kuin se tuntuukin, olemme nyt pentuarjen puolivälissä eli pennuilla on ikää 4 viikkoa. Eilinen meni sellaisella hulinalla, etten ehtinyt blogia päivittää, mutta tässä jälleen viikkopotretit ja vähän kuulumisia Somerolta. Yritin saada viikkopotretit otettua tällä kertaa jo seisomakuvina, mutta se ei ihan vielä onnistunut näin yhden hengen voiin, minkä takia kuvia on useita. Toivottavasti viikon päästä saisi nelikosta jo ihan oikeat kunnon kuvat.

Estorian Freija's Midnight Magic
"Myy"


Estorian Freija's Midnight Night
"Nike"


Estorian Freija's Midnight Charm
"Charmi"
Estorian Freija's Midnight Fire
"Fire"

Tämä viikko on ollut pentujen näkökulmasta reviirin laajentamisviikko. Pentulaatikon vein viikko sitten pois pentuhuoneesta ja nyt olen joka päivä vienyt pentuja lyhyeksi aikaa myös pentuhuoneen ulkopuolelle. Pentuhuone on selvästi pennuille se turvallinen paikka, minne mielellään livahdetaan hetken päästä takaisin, mutta reippaasti pennut ovat myös mökin olohuoneessa nyt steppailleet. Edelleen pennut nukkuvat niin paljon, että aika lyhyiksi nämä visiitit pentuhuoneen ulkopuolelle jäävät, mutta joka päivä pennuilla on vähän lisää virtaa ja energiaa. Pennuista on tullut myös todella ketteriä ja sisarusten kanssa leikitään, painitaan ja riidellään jo aivan kuin oikeat podengot.

Video pentujen iltahulinoista

Fire, Nike ja Myy pedissä, Charmi seikkailulla ulkopuolella

Myy ja Nike

Myytä hieman haukotuttaa

Fire ihmettelee

Edessä Fire ja Nike, takana Myy

Fire ja Myy - tämä kaksikko nukkuu mielellään vierekkäin, kuten seuraavassakin kuvassa


Charmi ja Nike


Charmi yrittää syödä Niken

Tällä viikolla pennut ovat saaneet myös tutustua enemmän meidän muuhun koiralaumaan. Averna ja Dafne haluaisivat koko ajan leikittää pentuja, mutta Freya on vielä tilanteesta hieman eri mieltä. Pikku hiljaa muiden koirien tuki on varmasti tervetullutta myös Freyan mielestä, alkaa tuolla nelikolla sellaiset naskalit nimittäin olemaan. Tätä ennen pennut ovat pääasiassa antaneet minulle pusuja ja naamapesuja, mutta nyt pennut ovat ruvenneet ihan tosissaan harjoittamaan metsästäjän taitojaan - tämä tarkoittaa sitä, että sormet, kädet, varpaat, nenät tai korvat eivät ole enää turvassa. Myös vaatteita on kiva repiä ja maistella.

Averna pääsi leikittämään pentuja

Samoin Dafne

Pentujen luonteet alkavat myös tulla pikku hiljaa tutuiksi. Nike on edelleen porukan rämäpää, joka usein riehuu muiden mentyä jo nukkumaan. Pojan naskalit ovat kaikista terävimmät ja muutaman kerran sekä Freya-äiti että minä olemme jo joutuneet poikaa hieman puremisesta huomauttamaan. Nike lähtee myös todella rohkeasti seikkailemaan, mutta rakastaa siitä huolimatta tulla syliin tai viereen nukkumaan. Myy on hyvin veljensä kaltainen, mutta kenties ei aivan yhtä jääräpäinen. Myy myös rakastaa huomiota ja tulee aina melkeinpä ensimmäisenä häntä heiluen luokse. Fire on paljastunut joukkion herkkikseksi vähän samaan tyyliin kuin viime pentueessa Telma-tyttö. Fire reagoi mielestäni voimakkaimmin äitinsä tekemisiin eikä Niken ja Myyn tavoin syöksy suin päin seikkailuihin. Silloin kun Fire on kunnolla hereillä, hän tietää kyllä miten käydä sisarusten kimppuun oikealla asenteella ja on vähän väliä jonkun niskassa kiinni. Charmi on mielestäni porukan laiskottelija, joka nukahtaa käytännössä mihin vaan. Lidlistä ostettu koiranpeti on osoittautunut suosikki nukkumapaikaksi, mutta siinä missä muut pennut mielellään kipittävät sinne takaisin nukkumaan, Charmi nukahtaa tasan tarkkaan siihen, missä sattuu väsyttämään.

Tänään otetut kuvat Charmista uuden unilelunsa kanssaReviirin laajentamista. Nyt seikkaillaan tosiaan jo mökin tuvassa eikä pysytä pelkästään taustalla näkyvässä pentuhuoneessa.

Koko pesue nukkuu suurimman osan ajasta tässä pedissä - mukaan lukien siis Freya itse. Asennot vain hieman vaihtuu. Tässä kuvassa poski poskea vasten Freya ja Myy.


Ensi viikon aikana olisi tarkoitus päättää, kuka pojista menee minnekin kotiin. Se on aina todella tärkeä päätös, koska pentu ja tuleva perhe tulevat elämään loppu elämänsä yhdessä. Aina valinta ei osu oikeaan, mutta keskustelemalla tulevien perheiden kanssa ja kuuntelemalla heidän ajatuksiaan ja toiveitaan, yleensä saan yhdistettyä oikean koiran ja perheen. Myyn tuleva omistaja kävi kylässä torstaina ja hänet Freya otti tuttuna tyyppinä iloiten vastaan. Yhden pojan tuleva omistaja kävi puolestaan perjantaina kylässä ja tämä visiitti ei aivan niin hyvin sujunut. Freya suhtautui vieraaseen todella epäluuloisesti eikä olisi millään suostunut rauhoittumaan ja päästämään vierasta pentujen luokse. Tiineyshormonit olivat tietenkin suurin syy tällä käytökselle, eikä asiaa tietenkään auta se, että näin korona aikana on vähän pakko käyttää maskeja. Freya varsinkin lukee paljon ihmisten ilmeitä, joten maski varmasti vaikuttaa erityisen uhkaavalta. Toivottavasti ensi viikolla tapahtuvat vierailut sujuisivat jo hieman rauhallisemmissa merkeissä, kun Freya pikku hiljaa alkaa tottua siihen, että muut koirat saavat tulla pentujen lähelle ja pennut saavat itse liikkua vapaammin eri paikoissa. 

Fire ja Myy

Pentuja ei leffan katsominen kiinnostanut vaan koko nelikko nukahti syliin.

Nike, Myy, Fire ja alimpana Charmi

Fire, Myy, Charmi ja Nike

Fire ja Charmi - porukan laiskottelijat

Välillä pedissä tulee ahdasta, niin pitää ottaa myös tyyny käyttöön


Välillä ängetään kaikki petiin vaikka väkisin

Tulevalla viikolla pentujen reviirin laajentamista jatketaan ja tavoitteena olisi, että kohta nelikko saisi aika vapaasti liikkua tuvassa. Ensi viikolla kokeillaan mahdollisesti myös jo ulkoilua, mutta se riippuu pitkälti säästä. Suurin tavoite on se, että Freya hyväksyisi muiden koirien avun ja Averna ja Dafne pääsisivät lisää pentuja leikittämään. Averna ihan tärisee innosta odottaessaan, milloin pääsee nelikon kanssa leikkimään. 

Tässä vielä tältä päivältä kuvat kaikista neljästä.

Myy

Charmi

Fire

Nike

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Estorian Wind-pennut syntyivät

Seuraava sukupolvi Estorian sammareita näki päivänvalonsa eilen keskiviikkona 9.2.2022. Pentujen äiti on oma kasvattini Netta (Estorian Northern Wind) ja isä Elmo (Tuiskulumen Deputy Dante).

Seuraavat Estorian-sammarit laitettu alulle..?

Kolme vuotta sitten syntyivät ensimmäiset Estorian-samojedit ja nyt on toivottavasti laitettu alulle toinen sukupolvi Estorian-sammareita. Netta (Estorian Northern Wind) treffasi keskiviikkona 8.12. ja perjantaina 10.12. komeaa Elmoa (Tuiskulumen Deputy Dante).

Viimeisen viikon draamaa

Pennut täyttivät viime viikon perjantaina 8 viikkoa. Viikonloppu oli niin täynnä ohjelmaa, etten ehtinyt blogia vielä silloin päivittämään.