Siirry pääsisältöön

Juhannuspentujen toinen viikko

Freyan ja Alfan juhannuspennut täyttivät tänään 2 viikkoa. Tällä hetkellä vaikuttaa myös lupaavasti siltä, että kaikilla neljällä voisi olla kodit jo tiedossa. Joukkion toistaiseksi pienin, Charmi-poika, on yli kolminkertaistanut painonsa. Myös Fire ja Nike ovat lähes triplanneet kokonsa. Myyn paino on 2,5-kertaistunut eli tyttö on kasvanut hieman veljiään hitaammin, mutta silti tasaisesti. Tässä viikon yhteispotretti ja yksittäiskuvat nelikosta.  Estorian Freija's Midsummer Magic
"Myy", painoa 502g


Estorian Freija's Midsummer Night
"Nike", painoa 561g


Estorian Freija's Midsummer Fire
"Fire", painoa 533g


Estorian Freija's Midsummer Charm
"Charmi", painoa 483g


Kuten kuvista näkyy, juhannus-pentujen silmät avautuivat tällä viikolla. Ensimmäisenä silmänsä avasi Nike, joka muuttui tiistaina ihan varoittamatta yksisilmäiseksi merirosvoksi. Seuraavana aamuna olivatkin jo molemmat silmät auki. Firen silmät avautuivat eilen ja Myyllä ja Charmilla oli vähän viitteitä silmien rakoilusta. Myyn toinen silmä avautui tänään jo ihan kunnolla, mutta Charmin silmät ovat vasta pienen pienet viirut. Veikkaisin kuitenkin, että jo huomenna kaikki neljä saavat tapittaa maailmaa pienillä  nappisilmillään.

Merirosvo Nike


Silmien avautuminen on selvästi vaikuttanut heti nelikon käyttäytymiseen. Vielä viikko sitten oikeastaan kukaan ei viihtynyt kovin hyvin sylissä. Nike oli suorastaan pelottava, jos poikaa erehtyi ottamaan käteen pidemmäksi aikaa. Poika nimittäin availi suutaan kuin peloitellakseen minua kauemmaksi. Myyn sylittely johti useimmiten melkoiseen huutokuoroon ja Fire sätki kuin mikäkin kala kuivalla maalla. Charmi hieman vaihteli äänekkyyden ja sätkimisen välillä. Silmien avautumisen myötä sylissä oleminen on osoittautunut huomattavasti miellyttävämmäksi kokemukseksi. Varsinkin Nike ja Fire, joiden silmät ovat nyt kunnolla auki, intoutuvat joka kerta antamaan minulle naamapesun, jos nostan kaksikkoa lähemmäksi kasvojani. Pentulaatikossa näkyy nyt myös selkeitä leikin elkeitä - kaverin puremista, peiton repimistä ja äidin härnäämistä. Myös kävelyaskelia otetaan koko ajan aiempaa enemmän, joskin meno muistuttaa edelleen humalaisten touhuja.

Välillä pennut suostuvat nukkumaan sylissäkin


Tänään pennut saivat ensimmäisen matolääkkeensä. Hieman  päänvaivaa aiheutti se, että kaikista apteekeista näytti olevan loppu matolääke, jolla pennut yleensä madotan ensimmäisen kerran. Myöskin toinen vastaava matolääke oli alkuviikosta vielä apteekeista finito, mutta tänään onneksi löysin tarvitsemani tuubin Harjavallan apteekista. Yleensä olen siis madottanut pennut ensimmäiset kaksi kertaa canexilla, mutta koska se on nyt loppu myös tukuista, otin käyttöön toisen oraalipasta valmisteen eli flubenolin. Harjavallassa kävin tänään juhlavaatetta itselleni hakemassa, kun huomenna on kaverini häät/kummipoikani ristiäiset. Samalla Averna pääsi ensimmäistä kertaa käymään kotonaan - kuukausi Suomeen muuttamisen jälkeen. Muutenhan olemme olleet täällä Somerolla koko kesäloman ajan. 

Kasassa on hyvä nukkua


Pennutkin pääsevät Harjavaltaan vajaan kuukauden päästä, kun joudumme loman päättyessä palaamaan työhuudeille. Averna sai muuten tänään istua sylissäni pentulaatikon vieressä ja hieman nuuhkia kädessäni olevia pentuja. Muilla koirilla ei ole pentuhuoneeseen asiaa, mutta Averna kun on itsekin vielä pentu, niin Freya ei koe tyttöä samalla tavalla uhkana. Toki Freya piti neitiä todella tiukasti silmällä ja itse jouduin vähän Avernaa toppuuttelemaan, ettei hän olisi heti yrittänyt saada pentuja leikkiin. Parin viikon päästä Averna on varmasti jo innokas pentujen leikittäjä. Hestia puolestaan on nostattanut jo nyt sellaiset maidot utareihinsa, että jahka pennut pääsevät tutustumaan suureen maailmaan, taitaa Freyan ja Hestian välille kehkeytyä kilpailu siitä, kuka saa imettää pentuja. Nythän tämä kunnon pentuarki pääsee hiljalleen alkamaan, kun pennut rupeavat liikkumaan entistä enemmän ja tutustumaan uuteen ihmeelliseen maailmaan. Sen verran pennuista löytyy jo nyt tempperamenttia, että jännityksellä odotan, mitä tästä nelikosta kasvaa. 


Charmi


Fire


Nike


Myy

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Estorian Wind-pennut syntyivät

Seuraava sukupolvi Estorian sammareita näki päivänvalonsa eilen keskiviikkona 9.2.2022. Pentujen äiti on oma kasvattini Netta (Estorian Northern Wind) ja isä Elmo (Tuiskulumen Deputy Dante).

Seuraavat Estorian-sammarit laitettu alulle..?

Kolme vuotta sitten syntyivät ensimmäiset Estorian-samojedit ja nyt on toivottavasti laitettu alulle toinen sukupolvi Estorian-sammareita. Netta (Estorian Northern Wind) treffasi keskiviikkona 8.12. ja perjantaina 10.12. komeaa Elmoa (Tuiskulumen Deputy Dante).

Viimeisen viikon draamaa

Pennut täyttivät viime viikon perjantaina 8 viikkoa. Viikonloppu oli niin täynnä ohjelmaa, etten ehtinyt blogia vielä silloin päivittämään.