Siirry pääsisältöön

Juhannuspennuilla ikää viikko

Pennut täyttivät eilen jo viikon. Tämän kunniaksi otin pennuista viikkopotretit yhdessä ja erikseen.

Estorian Freija's Midsummer Charm
"Charmi", 325g

Estorian Freija's Midsummer Fire 
"Fire" 372g


Estorian Freija's Midsummer Night
"Nike" 395g


Estorian Freija's Midsummer Magic
"Myy" 369g

Freya on hoitanut pentuja todella tunnollisesti. Onneksi nelikko on kasvanut sen verran, että kanniskelu ei enää onnistu yhtä helposti. Pennut saavat aiempaa enemmän löytää omin päin tiensä maitobaarille ja näkyy laatikossa välillä jopa pieniä kävelyaskelia. Tulevalla viikolla silmien pitäisi pennuilla aueta ja sitten vauhti kiihtyykin entisestään.

Nike, Charmi, Fire ja Myy

Myy, Fire, Charmi ja Nike

Nike ja Charmi

Nike, Fire, Charmi ja Myy

Nike ja Charmi

Nike, Charmi ja Fire

Charmi

Myy


Fire


Nike

Tämä eka viikko on kasvattajan näkökulmasta aina yksi helpoimmista ja stressaavimmista samaan aikaan. Toisaalta pennut vain syövät ja nukkuvat, joten jos emo koira hoitaa hommansa, kasvattajan ei hirveästi tarvitse muuta kuin tilannetta seurata. Mutta toisaalta ensimmäiset päivät ovat aina myös kaikista riskialttiimpia, minkä takia jokainen pieni inahdus pakottaa kasvattajan varmistamaan kaiken olevan varmasti hyvin. Tällä hetkellä tämä juhannus-nelikko onneksi kasvaa ja voi hyvin ilman mitään ongelmia. 

Fire


Charmi


Nike


Myy

Myös Freya on ottanut edellisestä pentueesta sen verran oppia, että äitikoira ei stressaa siinä määrin kuin viimeksi. Pääasiassa Freya makoilee rauhallisesti pentujen kanssa pentulaatikossa, joskin pyyhkeet ja lakanat saavat syystä tai toisesta aina kyytiä. Freya myös varastelee vaatteitani viedäkseen niitä pentujen kavereiksi. Joka päivä neiti on entistä innokkaampi tekemään kunniakierroksen ulkona ja antamaan ohi juostessaan kaikille vastaantulijoille pusut. Varsinkin Nova sekä kylässä olevat poikapodet saavat runsaasti Freyan huomiota osakseen, vaikka aina on myös kauhea hoppu takaisin pentulaatikkoon. Kaikin puolin kaikki siis sujuu hyvin ja nyt vain odotellaan silmien avautumista. Yhdelle pojalle on vielä etsinnässä mielellään harrastuksista kiinnostunut koti.


Fire, Charmi, Nike ja Myy

Charmi ja Fire

Myy ja Nike

Myy, Nike, Charmi ja Fire

Myy ja Nike

Fire, Nike, Charmi ja alla Myy


Myy, Fire, Charmi ja Nike


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Estorian Wind-pennut syntyivät

Seuraava sukupolvi Estorian sammareita näki päivänvalonsa eilen keskiviikkona 9.2.2022. Pentujen äiti on oma kasvattini Netta (Estorian Northern Wind) ja isä Elmo (Tuiskulumen Deputy Dante).

Seuraavat Estorian-sammarit laitettu alulle..?

Kolme vuotta sitten syntyivät ensimmäiset Estorian-samojedit ja nyt on toivottavasti laitettu alulle toinen sukupolvi Estorian-sammareita. Netta (Estorian Northern Wind) treffasi keskiviikkona 8.12. ja perjantaina 10.12. komeaa Elmoa (Tuiskulumen Deputy Dante).

Viimeisen viikon draamaa

Pennut täyttivät viime viikon perjantaina 8 viikkoa. Viikonloppu oli niin täynnä ohjelmaa, etten ehtinyt blogia vielä silloin päivittämään.