Siirry pääsisältöön

5-viikkoiset piraija-riiviöt

 

Taas vierähti viikko eteenpäin ja näistä 5-viikkoisista podengopennuista on kuoriutunut seikkailunhaluisia pikkupiraijoita. Otin tänään jälleen pennuista viikkopotretit ja tällä kertaa seisomakuvatkin onnistuivat jo vähän paremmin. Kuvia otettaessa riitti tosin vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Varsinkin ulkona, kun pennut päättivät hyppiä itse alas kuvauspallilta. Onneksi se oli niin matala, että hyppiminen ei aiheuttanut kenellekään hengenvaaraa ja Nike onnistui jopa loikkaamaan pallilta suoraan käsivarsilleni. Aikamoinen suoritus ja voisi muuten luvata hyvää esimerkiksi agilityharrastuksen suhteen, sen verran hyvin koordinoitu hyppy oli kyseessä.

Estorian Freija's Midsummer Magic
"Myy"


Estorian Freija's Midsummer Fire
"Fire"


Estorian Freija's Midsummer Charm
"Charmi"


Estorian Freija's Midsummer Night
"Nike"


Viikko sitten lauantaina pennut pääsivät ensimmäistä kertaa käymään ulkona. Onneksi oli niin lämmin päivä, että pentuja ei tämä seikkailu hirveästi jännittänyt. Hieman aluksi itkeskeltiin ja Myy hienohelmana nosti molemmat etutassunsa yhtäaikaa ilmaan tuulen takia, mutta muuten pennut lähtivät ihan reippaasti tutustumaan uuteen leikkimestaansa. Seuraavan päivän ulkoilussa pennut levittäytyivät vielä laajemmalle alueelle ja Hestiakin pääsi pentuja leikittämään. Pari sadepäivää pysyimme sisällä, mutta tänään pennut pääsivät jälleen ulos seikkailemaan ja vauhti sen kuin kiihtyy. Ulkona pennut maistelevat miellään kaikkea, mitä suuhun mahtuu - ruohoa, kukkia, kiviä ja muiden koirien jalkoja. Alla kuvia ja videoita ensimmäisestä ja toisesta ulkoilusta.


Dafne ja Averna vahtivat pentuja

Toisen ulkoilun aikana lähdettiin jo enemmän seikkailemaan ja touhuamaan

Fire ja Charmi ihmettelevät suurta maailmaa

Äidin vieressä on turvallista seikkailla

Etummaisena kameraan tuijottaa Myy. Freyan alla Charmi ja Nike. Fire lähestyy Avernan edessä Dafnea.


Äiti näyttää mallia, kuinka pihalla liikutaan

Dafne-siskon jalkaa on kiva käydä puremassa.

Samoin äidin jalkaa


Fire poseeraa hienosti Dafnen rinnalla
Edessä Charmi ja Fire


Charmi ja Dafne

Tällä viikolla Freya on selvästi rentoutunut ja muut koirat saavat leikkiä pentujen kanssa. Tämä on tosin aiheuttanut pieniä haasteita, koska nyt muut nartut ovat alkaneet ihan tosissaan omia pentuja itselleen. Erityisen hankala tapaus on Hestia, joka selvästi kuvittelee olevansa pentujen äiti. Hestia hoitaa pentuja todella kauniisti ja antaa pentujen tehdä itselleen käytännössä mitä tahansa, mutta jos muut koirat tulevat tällaisessa tilanteessa lähelle, Hestia yrittää puolustaa pentuja. Tästä syystä Hestia on nyt toistaiseksi naimisissa kuonokoppansa kanssa silloin kun pennut ja muut koirat ovat samassa tilassa. Pennuille Hestia ei siis tekisi yhtään mitään, mutta joku aikuisista pikkupodeista saattaisi pahimmassa skenaariossa päästä hengestään. Sen verran vahvasta hoivavietistä Hestian tapauksessa on kysymys nyt, kun neidillä on vieläpä valeraskaus ollut päällä. 

Freya vahtii tarkasti vieressä, kun Hestia ja Myy tutustuvat toisiinsa

Sama tarkkailu jatkuu, kun Nike tulee tutustumaan HestiaanFire uskaltautui ulkona Hestian kimppuun

Hestia haluaisi myös nukkua pentujen kanssa

Myös Dafne on muutamaan otteeseen yrittänyt pentuja omia, mutta nämä omimiset onneksi jäävät muutamaan ärähdykseen. Averna ei vielä tajua pentujen hoitamisesta mitään, mutta neiti haluaisi leikittää pikkuisia sitäkin enemmän ja välillä vähän turhankin rajuin ottein. Onneksi pennut osaavat aika hyvin pitää puolensa. Varsinkin Charmista on kuoriutunut todellinen tuittupää. Jos Averna leikittää poikaa liian rajusti, Charmi kiroilee kuin mikäkin merirosvo hampaat irveessä ja sylki roiskuen. Saman reaktion aiheuttaa se, jos joku häiritsee pojan kauneusunia. Pennut ovat vihdoin hylänneet lidlin kissanpedit ja nyt nukutaan käytännössä missä vain, myös petien vieressä tai niiden alla. Mitä ahtaampi paikka sen parempi. Pentuja ei enää myöskään kiinnosta vietää aikaa pentuhuoneessa, vaan portin sulkeminen aiheuttaa valtavan vastalauseiden vyöryn. Suurimman osan aikaa pennut hengaavatkin nyt jo tuvan puolella siinä missä muutkin koirat lauman jatkeena. 

Montako pentua bongaat kuvasta?

Charmi ja Fire

Nike

Myy

Pennut ovat omineet mökin tuvan itselleen

Pojat nukahtivat tyynylle

Freya ja Myy


Tästä vanhasta dunaboxin alusesta on tullut nyt pentujen uusin suosikkinukkumapaikka. Pari kertaa joku pentu on myös kiivennyt nukkumaan pöydän ja seinän väliin jäävään rakoon tyynyn päälle.

Windykin on päätynyt ainakin yhten pennun adoptioäidiksi. Myy on nimittäin aivan rakastunut isotätiinsä. Myyhän halusi pitkään nukkua pelkästään pentuhuoneessa, mutta nyt suosikkipaikka on Windyn kopppa. Hieman ehkä yllättäen Myy on aina tervetullut Windyn kainaloon nukkumaan, vaikka normaalisti kenelläkään muulla ei ole asiaa Hänen korkeutensa nukkumapaikan lähelle. Myös Fire on mielellään Windyn kanssa nukkumassa, mutta Windy tykkää selvästi Myystä enemmän ja Fire saattaakin saada osakseen pienen murahduksen, jos poika tunkeutuu häiritsemään Windyn ja Myyn hellää hetkeä. Tätäkin kirjoittaessani Myy jälleen kerran livahti Windyn koppaan, jonne yksikään muu koira ei siis ikinä ole tervetullut! Käytännössä jos joku edes kulkee kopan ohi, Windy murisee ja muistuttaa kyseessä olevan hänen valtakuntansa. Myy saa kuitenkin tulla neidin viereen nukkumaan ilman mitään vastaväitteitä. 

Windy ja Myy tekemässä tuttavuutta ensimmäisen kerran Myyn silloisessa lempipaikassa

Nyt Myy on jo löytänyt Windyn kopan. Windy tarkkailee, ettei kukaan muu vain yritä tulla hänen ja pikkuneidin lähelle.


Tällä viikolla myös kahden pojan perheet kävivät pentuja tapaamassa. Freya otti vieraat tällä viikolla huomattavasti kauniimmin vastaan kuin viime viikolla. Pienen epäluuloisen silmäilyn jälkeen Freya oli ihan valmis saamaan vatsarapsutuksia samalla kuin puhuimme pennuista ja pennut saivat leikkiä ja nukkua vieressä. Nyt alkaa olla myös hiljalleen selvää, kuka pennuista muuttaa minnekin, kun poikien luonteet ovat hieman paremmin paljastuneet. Myyhän muuttaa tosiaan Poriin sijoitukseen ja kaikki pojat lähtevät pk-seudulle, 2 Helsinkiin ja 1 Vantaalle. Tämän jälkeen Pk-seudulla eleleekin Freyan kahdeksasta pennusta peräti viisi eli sinne pitää ehdottomasti saada järjestettyä jonkinlaiset kasvattitreffit syksymmällä.  

Tässäpä oli taas tätä asiaa. Varmaan jotain unohtui, mutta ehkä sain silti suurimman osan ajattelemistani asioista sanottua. Tähän loppuun vielä kevennykseksi pentujen 5-viikkois yhteispotretteja. Niiden ottaminen ei ole enää ihan niin yksinkertaista.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Estorian Wind-pennut syntyivät

Seuraava sukupolvi Estorian sammareita näki päivänvalonsa eilen keskiviikkona 9.2.2022. Pentujen äiti on oma kasvattini Netta (Estorian Northern Wind) ja isä Elmo (Tuiskulumen Deputy Dante).

Seuraavat Estorian-sammarit laitettu alulle..?

Kolme vuotta sitten syntyivät ensimmäiset Estorian-samojedit ja nyt on toivottavasti laitettu alulle toinen sukupolvi Estorian-sammareita. Netta (Estorian Northern Wind) treffasi keskiviikkona 8.12. ja perjantaina 10.12. komeaa Elmoa (Tuiskulumen Deputy Dante).

Viimeisen viikon draamaa

Pennut täyttivät viime viikon perjantaina 8 viikkoa. Viikonloppu oli niin täynnä ohjelmaa, etten ehtinyt blogia vielä silloin päivittämään.