Älykkäät älykääpiöt

Pennut ovat tämän viikon aikana ansainneet lisänimen "älykkäät älykääpiöt". Pirpanat ovat jossain asioissa todella älykkäitä. Osaavat esimerkiksi yhdistää tietyt ajankohdat ja keittiön siihen, että sinne juoksemalla, pitämällä hirveää metakkaa ja pörräämälä mun jaloissa, todennäköisesti olisi ruokaa tiedossa. Hienosti tekevät myös tarpeitaan ulos, varsinkin kakalle menevät mielellään jonnekin pihan kulmaan kauemmaksi kaikesta. Reagoivat myös todella upeasti puheeseen ja ovat oppineet myös kunnioittamaan vähän podegojen murahduksia. Itsekin olen ruvennut pennuille murisemaan, silloin kun tekevät jotain pahaa... toisinaan se jopa tehoaa. Mielenkiintoinen tilanne syntyi myös siitä, kun iltasanomien sivuilta avasin uutisen, josta pääsi kuuntelemaan Antti Tuiskun uutta "Winter is coming" biisiä. Heti musiikin alkaessa pennut heräsivät kesken unien ja lähtivät vauhdilla juoksemaan minun suuntaani. Sama toistui hieman myöhemmin, kun pennut olivat ulkona riehumassa. En tiedä tarkoittaako tämä reaktio sitä, että pentujen mielestä Antti Tuisku on hyvä vai huono artisti 😂 Ulkoiluhan on noille pennuille muuten vähän turhankin mieluista puuhaa ja vähän väliä saa tosissaan metsästää pentuja, että saa ne kaikki sisälle takaisin.

Estorian Northern Lights "Luna"

Estorian Northern Sky "Kai"

Estorian Northern Star "Nani"

Estorian Northern Wind "Netta"

Estorian Northern Breeze "Rilla"

Älykkyydestään huolimatta pennut ovat myös todellisia älykääpiöitä.  Pennut keksivät tällä viikolla mm. kakan syönnin ihanuuden, minkä seurauksena vatsat ovat välillä olleet vähän löysällä. Todellista neroutta pennut osoittivat tänään työntämällä itsensä Novan alle juuri kun Nova rupesi kakkimaan. Ja tietenkin vielä vähän sellaista löysempää kakkaa, joka juuri sopivasti levisi pentujen naamalle. Erityisesti Nanin naama oli ihan kakassa ja sitten kun tyttö ravisteli itseään, kakka levisi kaikkiin muihinkin, eli ei siinä sitten auttanut kun mennä pesulle. Pennut ovat tällä viikolla päätyneet harva se päivä pesulle, kun sunnuntaina kokeiltiin ensimmäistä kertaa ihan kunnon pesua ja sen jälkeen on joutunut pesemään milloin naamoja, kylkiä tai peppuja sen mukaan, minne kakkaa oon liiskaantunut. Aika tyynesti pennut onneksi pesuepisodit ottavat. Ensimmäinen kerta aiheutti tosin aikamoisen valitusvirren, varsinkin itse pesun jälkeinen aika märässä kylppärissä. Sitten kun kylppäristä pääsi pois ja pennut saivat järjestää hepulikohtauksen, kaikki oli jälleen hyvin. Föönäys oli aluksi aika hirveää, mutta sitten kun pääsivät kunnolla syliin föönättäväksi ja silitettäväksi, ei se ollut läheskään yhtä kauheaa.

Pestyjä pentuja





Maitobaari auttaa pesun jälkeen


Nani pestynä

Nani kakkaepisodin jälkeen



Pentujen jatkuvat energisyys on samaan aikaan sekä ihanaa että hirveää. Silloin kun ovat kunnolla hereillä, on naurussa useimmiten pitelemistä, kun pennut keksivät milloin mitäkin. Ne pomppivat ja loikkivat kuin pienet antiloobit tai kissanpoikaset. Kavereita ja podengoja on kiva vaania ja kovasti yritetään päästä hyppäämään sohvalle tai sänkyyn. Leluja riepotellaan ja revitään melkoisella vakaumuksella. Energisyys tarkoittaa luonnollisesti myös sitä, että pennut ovat hereillä ollessaan koko ajan pahanteossa. Vähän väliä saa käydä ottamassa pennuilta pois kenkiä ja muita tavaroita. Minusta on tullut todella taitava paimentamaan pentuja jaloillani ja ties kuinka monta kertaa olen joutunut koukkaamaan pentuja jalallani pois ovien välistä tai pois pahan teosta. Öisinkin pennut riehuvat edelleen. Yleensä siinä joskus yhdentoista jälkeen alkaa vielä sellainen puolentunnin painisessio, mikä alkaa uudestaan mahdollisesti joskus kahdelta. Viime yönä pennut nukkuvat peräti neljään asti ja minä olin tietenkin ihan innoissani 😂 Kasvattajan pienet ilot.

Nani


Rilla



Kaitsu


Netta


Luna





Pentupakkaukset valmistuvat kovaa vauhtia. Vielä haluaisin lisätä niihin ruokaa ja herkkuja. Myös pentuoppaiden tulostus on vielä tekemättä. Sammari aapiset onneksi tulivat postissa ja sain eilen myös pennut rekisteröityä eli kohta pitäisi tulla rekkaripapereidenkin. Nyt näkyy KoiraNetissäkin ihka ensimmäinen Estorian samojedipentue enkä voisi olla ylpeämpi. Nimetkin näyttävät siellä todella hyviltä. 💖


 Lopuksi vielä lisää kuvia viime päiviltä.




Korvat ovat jo nousemassa pystyyn






Kommentit

Suositut tekstit