Pian rakoilee...

...nimittäin pentujen silmät :) Tänään jo Dori ja Dexter näyttivät siltä, kuin pieni rako olisi silmiin ilmestynyt, mutta vielä pitää malttaa odotella. Noi pentukaiset ovat kyllä aivan supersuloinen joukkio. Kyllä on heti jotenkin ihan eri fiilis, kun on näin monta pentua aikaisempien 2-3 pennun sijasta. Tai toki Novallakin oli 5 pentua, mutta podepentue on aina podepentue. Kyllä tuolla pentulaatikossa on tullut istuskeltua ja sydämeni olen jo aika pahasti yhdelle pennulle menettänyt, vaikka pyrinkin pysymään mahdollisimman puolueettomana siihen asti, että näkee millaisia taapertajia nuo oikein ovat. Mutta kun yksi pentu ryömii syliin, niin miten siinä voi pysyä tunteettomana ja puolueettomana? No ei mitenkään. Eli huolestuttavasti näyttää siltä, että olen oman tyttöni jo valinnut =D

Danilla oli viikonloppuna hieman hitaampi kasvukausi, mutta on sen jälkeen kyllä ottanut vähän isomman vaihteen silmään. Tyttö vetää äitiparan nisiä siihen malliin, että kuvittelee selvästi olevansa jonkinlaisessa köydenvetokisassa. Tämän seurauksena Dori pitää nyt jälleen mini-pennun titteliä itsellään. Mutta se ei Dorin tahtia haittaa, pikemminkin päinvastoin. Dorin kun laittaa muista erilleen, niin löytää kyllä pikajunavauhtia takaisin kavereiden kylkiin kiinni. Dani ja Dori ovat jotenkin sellaisia söpöläisiä, kun taas pojat on lähes pelottavia jössiköitä. Dexter varsinkin on ihan mahdoton bodari jo nyt. Ties kuinka valtavaksi vielä tulevien viikkojen aikana kasvaa. On myös Darwinia jotenkin vaativamman oloinen - antaa heti kuulua, jos jokin asia on pikkuisen pielessä. Dixi on tällä hetkellä sellainen seikkailija, joka muutaman kerran eksynyt ruoka-aikaan äipän selkäpuolelle. Ja voi sitä harmia, kun ei nisä olekaan samantien suun edessä. Pääasiassa pennut nukkuvat onneksi joko yhtenä kasana tai sitten kahden ja kolmen pennun porukoissa. Harvemmin on jokin pentu yksinään, vaikka välillä joku haluaakin vähän pesäeroa kavereihin.

Viikonloppua tässä innolla odottelen, sillä silloin pennuilla pitäisi silmien oikeasti avautua ja varmaan ruvetaan ottamaan ensimmäisiä haparoivia kävelyaskeleita. Tai Dixi yritti ottaa kävelyn suhteen varaslähdön jo eilen ja ryömiminen muuttuikin eräänlaiseksi konttaamiseksi. Kun pennut muuttuvat koko ajan eläväisemmiksi, niin Ruska on ruvennut ottamaan pentujen hoidosta jo pientä hermolomaa. Ei enää jaksa olla 24/7 pentulaatikossa, vaan tulee pitkiksikin ajoiksi ottamaan aurinkoa tai kerjäämään huomiota. Käy silti tunnollisesti pennut ruokkimassa ja pesemässä. Paraikaa likka jahtaa kärpästä pentuhuoneessa, jota emme kumpikaan ole yrityksistämme huolimatta onnistuneet saamaan kiinni. Toivottavasti Ruska kuitenkin kohta onnistuu, ettei pahainen pörriäinen pääse pentuja häiritsemään. Muita koiria kiinnostaa koko ajan enemmän ja enemmän pentuhuoneen äänet ja Windylla erityisesti on todellinen pentukuume päällä. Saa nähdä millainen kiista täällä parin viikon päästä käydään siitä, kuka näistä meidän nartuista saa pentuja eniten hoitaa?

Järjestys taitaa olla vasemmalta oikalle Darwin, Dixi, Dori, Dexter (Danin alla) ja Dani

Dani <3 p="">

Näitä erikoisia nukkuma-asentoja. Dixi köllöttää selällään, Dexter äipän takamuksen päällä. Dori on syömässä ja alla vielä Dani ja Darwin.

Darwinkin osaa ottaa rennosti


Tässä Dani - painoa 364g. Nimeksi tulee todennäköisesti Estorian Dawn of Gefjun.

Ja tämä on Dexter-poika. Painoa huimat 502g. Nimeksi tulee todennäköisesti Estorian Dusk of Baldur.

Minilikka Dori, painoa 349g. Nimeksi tulee todennäköisesti Estorian Dawn of Frigga.

Mun sydämen vienyt Dixi, 462g, nimeksi tulee todennäköisesti Estorian Dawn of Freya.
 Ja viimeisenä hieman epätarkkakuva Darwinista, 474g. Nimeksi todennäköisesti tulssa Estorian Dusk of Freyr.

Punnituksen jälkeen on hyvä päästä heti maitobaarille :)

Dixi rentoutuu... ja joku on näköjään taas ehtinyt jo lakanat tahria.

Ja tässä vielä muu nelikko.

Toivottavasti tässä ehdin joku päivä kirjoittamaan myös Novan kuulumisia vähän pidemmin tänne. Tytöllä on ruvennut vatsa kasvamaan ja ruokahalu siinä samalla. Yritän neidistäkin saada jotain kuvia vertailuun tänne, sillä eihän pentujen syntymään ole enää kuin kolmisen viikkoa. Saadaan maailmaan lisää Viileän valtiaan samojedejä. 

Kommentit

Suositut tekstit