5 viikon villitys

Hiljainen ja rauhallinen pentuarki on mitä ilmeisemmin ohi, sillä tällä viikolla pennuille on iskenyt selvästi viiden viikon villitys. Välillä ei voi ottaa yhtään askelta kompastumatta johonkin jaloissa hääräävään jääkarhuun. Mutta ennen kuin kerron tästä viikosta tarkemmin, tässä meidän uusimmat potrettikuvat. 

ESTORIAN MOONLIGHT
sininen poika, lempinimi "Muumi"
ESTORIAN STARLIGHT
vihreä poika, lempinimi "Stara"
ESTORIAN SUNLIGHT
liila poika, lempinimi "Santtu"
ESTORIAN TWILIGHT
valkoinen poika, lempinimi "Vippi"
Tällä viikolla pentujen vauhti on tosiaan kiihtynyt aivan uusiin lukemiin ja samalla pojat ovat tulleet hieman paremmin tutuiksi. Muumi ja Stara on tällä hetkellä monella tavoin kuin kaksi marjaa. Kaksikolla on jotenkin niin samankaltaiset touhut, että en millään meinaa oppia muistamaan, kumpi on kumpi. Sekä Staralla että Muumilla on tapana olla aina välillä pitkiäkin aikoja hereillä, silloin kun muut nukkuvat. Molemmat pojat ovat myös todella huomionkipeitä ja aina ensimmäisenä pyörimässä jaloissa ja repimässä lahjetta. Kun tällä viikolla on käynyt perheitä kylässä, juuri tämä kaksikko on viihtynyt parhaiten myös vieraiden sylissä. Jos itse nostan jomman kumman pojan syliin, palkkiona on aina innokkaita pusuja ja hetken päästä sormet päätyvät pentujen suuhun. Sekä Muumi että Stara tuntuvat kaipaavan paljon huomiota, mikä on toisaalta todella ihanaa, mutta toisaalta saattaa tulevaisuudessa tuoda pieniä haasteita esimerkiksi yksinolotreenien suhteen. Tällä hetkellä Muumi ja Stara ovat onneksi myös todella innokkaita seikkailijoita. Vaikka tulevatkin kutsusta todella mielellään luokse, niin samalla kaksikko voi päätyä leikkiensä myötä ihan minne päin kämppää tahansa. Itkua voi yhtäkkiä kuulua sohvan tai sängyn alta, minne pojat ovat eksyneet tietämättä enää, kuinka päästä sieltä pois. 

Muumi pääsi alkuviikosta osaksi sohvajengiä


Tässä vaanitaan crocsia


Tämä koppa on edelleen suosikki nukkumapaikka


Stara olisi halunnut leikkiä Hestian kanssa


Ihan liian söpöjä
Dafne leikki pitkään Vipin kanssa


Mukaan leikkiin liittyi myös Gaia


Santtu ja Vippi ovat ulkoisesti hyvin erinäköiset - toinen on pieni ja sirpsakka tehopakkaus ja toinen selvästi isompi nallekarhu - mutta muuten näissä pojissa on todella paljon samaa. Vippi ja Santtu vaikuttavat hyvin itsenäisiltä ja kaksikko osaa hienosti viihdyttää itse itseään. Viihdykkeenä voi toimia sängyn kulma, lelu, aidan lukko tai oikeastaan ihan mikä vain suuhun sopiva esine. Vippi ja Santtu eivät myöskään viihdy sylissä samalla tavoin kuin Muumi ja Stara, vaikka kehitystä tällä rintamalla on selvästi tapahtunut. Alkuviikosta Santtu vielä sai hepulin, jos pojan nosti syliin ja herran päätä yritti koskettaa, mutta nyt Santtuakin saa rapsuttaa ja poika yleensä antaa minulle pienen pusun syliin päästyään. Santtu omaa porukan parhaimat unenlahjat ja välillä tuntuu, että poika voi nukahtaa kesken leikinkin. Pojasta tulee vähän mieleen Viidakkokirjan Baluu-karhu. Santussa on jotain samanlaista laiskanletkeää huolettomuutta - paitsi silloin, kun maitobaari kulkee ohi. Santtu on nimittäin lähes poikkeuksetta aina ensimmäisenä nisissä roikkumassa. Vippi on selvästi terhakkaampi oman tiensä kulkija ja tällä hetkellä myös hyvin innokas kiusaamaan muita. Sekä Vipillä että Santulla on ikävä tapa käydä kaverin selkäkarvoihin kiinni ja vetää sydämensä kyllyydestä. Muumi ja Starakin tätä harrastavat, mutta Vipillä ja Santulla tuntuu olevan kaikista ronskimmat otteet. Santtu kiusaa Vippiä ja Vippi kiusaa kaikkia. 

Santun ja Vipin kanssa sohvalla
Vauhti on siis kasvanut ja samalla myös ruokahalu. Tällä viikolla pennut ovat päässeet ruokailun suhteen hyvään rytmiin eli kiinteä ruoka uppoaa pentuihin hienosti 3 kertaa päivässä maitohuikkien lisäksi. Pennut syövät tällä hetkellä Brit Caren lammas-riisi pentunappulaa sekä kuivina että turvotettuina. Ruoka maistuu selvästi parhaiten silloin, kun hieman vuorottelee kuivien ja turvotettujen nappuloiden välillä. Nappuloiden lisäksi pennut saavat joka päivä raakaa lihaa. Tällä hetkellä pennut ovat saaneet syödä possua, nautaa, kanaa ja lohta. Viimeksi mainittu ei ehkä ollut ihan samanlainen hitti kuin muut, mutta kyllä kalakin maistui lopulta. Raa'an ruoan tarjoaminen pennuille on todella tärkeää, koska sillä on tutkitusti mm. allergioita vähentävä vaikutus. Nykyisin raa'an syöttäminen on myös helppoa, koska marketeista ja eläintarvikekaupoista saa esimerkiksi valmiita raakapullia, jotka on helppo sotkea nappuloiden sekaan. 

Luna odottaa, että pääsee siivoamaan kupit pentujen jälkeen


Averna tuli pentujen apajille ja Santtu vaihtoi ruoan Avin korvaan.
Luna näkee omasta mielestään nälkää ja pentujen ruokailun seuraaminen on silkkaa kidutusta

Tällä viikolla kävimme pentujen kanssa myös ensimmäistä kertaa pihalla. Itsenäisyyspäivänä vein pennut tuohon ulos ja lumi oli selvästi iso hitti. Sitä oli kiva ihmetellä ja maistella. Toinen pentujen suosikki oli maasta kasvava ruohotuppo, joka ei ollut vielä kokonaan hautautunut lumen alle. Sitä oli kiva repiä oikein isommalla porukalla. Pennut uskaltautuivat tosi reippaasti pihaa tutkimaan eikä ketään näyttänyt kylmyys haittaavaan. Valitettavasti tämän ensimmäisen kerran jälkeen tuli sen verran paljon pakkasta, että pääsimme vasta tänään toistamiseen ulos. Mutta tällä ulkoilulla ulos tulivatkin kaikkien kakat ja useammat pissat eli hyvin sujui!


Ulkoilun lisäksi pentujen kanssa on treenattu myös harjaamista. Kammalla harjaaminen ei pentuja haittaa, mutta karstasta pennut eivät hirveästi välitä. Viikonloppuna olen vähän suunnitellut, että veisin pennut ensimmäiselle viralliselle pesullekin, niin saa nähdä mitä pojat näistä turkinhoitotoimista tykkäävät. Toistaiseksi ovat olleet todella kilttejä ja antaneet tehdä todella hienosti kaikki toimenpiteet. Mutta sen verran tempperamentti on tässä tämän viikon aikana ainakin poikien keskinäisissä leikeissä kasvanut, että saa nähdä miten jatkossa kaikki onnistuu. Poikien leikit meinaavat välillä yltyä ihan oikeiksi riidoiksi, kun pojat purevat toinen toisiaan liian kovaa. Leikkiin on myös tullut aivan uudenlaisia eleitä mukaan, kun pennut osaavat nyt heiluttaa häntää (ovat niin tehdessään aivan liian söpöjä!) ja vaanimisesta on myös tullut uusi suosikki. Välillä vaanitaan veljien lisäksi myös kasvattajan jalkoja, Nova-mummon tassuja, Luna-äidin korvaa ja podengojen heiluvia häntiä. 


Vippiä ärsytti kuvattavana oleminen, niin laittoi päänsä sohvan taakse piiloon.Tämän viikon osalta huomionarvoisimpia hetkiä ovat olleet myös Lunan perheen vierailu viime lauantaina sekä Lunan synttärit keskiviikkona. Luna täytti 4 vuotta! Niin se aika rientää, vaikka vastahan minä kirjoittelin blogipostauksia Northern-pennuista. Luna viipyy tässä meidän laumassa vielä pari viikkoa ja palaa sitten omistajansa luokse Lappiin. Pojat jäävät osaksi laumaa vielä hieman pidemmäksi aikaa, sillä luovutan samojedipennut vasta 8-viikkoisina. Nyt tuo luovutuspäivä osuu ikävästi uuden vuoden aaton aattoon, joten olen sopinut poikien lähtevän uusiin koteihinsa vasta uuden vuoden jälkeen. Näin pennut eivät heti uusiin koteihin lähettyään järkyty raketeiden äänistä. Mutta tämä tarkoittaa sitä, että blogipostaustenkin suhteen ollaan nyt ylitetty puoliväli ja näillä näkymin tämän pentueen kuulumisia seurataan enää kolmen postauksen ajan. Pitää yrittää tehdä noista postauksista oikein ikimuistoisia. Nyt on tämän postauksen osalta kuitenkin aika lopettaa ennen kuin jokin nimeltä mainitsematon riiviö on saanut tehtyä lahkeeseeni reiän.  

Happy birthday Luna!
Tällainen näky voi tulla vastaan nyt melkein missä tahansa päin kämppää

Windy tunki koppaan pentujen kanssa.


Kommentit

Suositut tekstit