4-viikkoiset viikarit

Pennut täyttivät tänään 4 viikkoa. Mihin tämä aika oikein rientää? Nyt olemme pentuajan puolivälissä, vaikka vastahan noi riiviöt syntyivät. Pentujen kehitys on ollut näiden 4 viikon aikana ihan huikea. Persoonat alkavat pikku hiljaa tulla esiin ja niiden myötä pojlla on nyt myös omat rekkarinimistä väännetyt lempinimensä. Tänään otettiin myös tuttuun tyyliin potrettikuvia ja seisominenkin onnistui mukavasti kinkun palan motivoimana. Kasvattajan sormet tosin meinasivat saada kyytiä.

ESTORIAN MOONLIGHT
sininen poika, lempinimi "Muumi"Porukan toistaiseksi säyseintä ja parhaiten sylissä viihtyvä Moonlightia olen ruvennut kutsumaan Muumiksi. Nimi kuulostaa hieman samalta kuin rekkarinimi ja poika on tuollainen ihana muumipeikko, joka antoi esimerkiksi tänään nätisti myös harjata itsensä. Muumi myös pistää yleensä vähiten hanttiin siinä kohtaa, kun nostan pojan syliin, mutta kyllä tämäkin herra osaa ilmaista oman tahtonsa - tarvittaessa hyvinkin äänekkäästi. Saa nähdä miten pojan luonne tässä seuraavan parin viikon aikana kehittyy ja olisiko lempinimeksi sopinut paremmin vaikkapa Vaahteramäen Eemeli.

ESTORIAN STARLIGHT
vihreä poika, lempinimi "Stara"


Starlight on alusta asti ollut eniten äänessä ja jotenkin tuonut aina oman tahtonsa todella voimakkaasti esiin. Pojalle olikin helppo antaa lempinimeksi Stara - käyttäytyyhän poika välillä kuin mikäkin diiva tai elokuvatähti. Stara on onneksi rauhoittunut siitä, mitä rääkynä pahimmillaan on ollut ja haliterapiasta on selvästi ollut hyötyä. Nyt Starakin suostuu välillä rauhoittumaan ihan mukavasti syliin ja poika on muutenkin ihana reipas ja komea seikkailija. 

ESTORIAN SUNLIGHT
vihreä poika, lempinimi "Santtu"


Sunlightilla on omaan silmääni porukan nallemaisin pää ja ilme. Poika on muutenkin sellainen nallemainen lötköttelijä ja perisuomalaisen jäärä. Siksi Sunglight-nimi vääntyi suussani perisuomalaiseksi Santuksi. Santtuun olen itse vähän iskenyt silmäni ja jos herra olisikin tyttö, voisi ajatus Santun jättämisestä kotiin hieman kiehtoa, koska toi naama. Ja kaikki jääräpäät on aina minun suosikkejani muutenkin. Santulla on tosin huulissa vielä aika isot bigmenttikatkot, mutta eiköhän ne sieltä pikku hiljaa tummu oikean värisiksi.

ESTORIAN TWILIGHT
valkoinen poika, lempinimi "Vippi"


Porukan pienin Twilight sai rekkarinimestään väännöksen Vippi, koska poika on alusta asti saanut vähän V.I.P. kohtelua. Olen yrittänyt varmistaa, että poika saa ruokaa samassa määrin kuin isommat veljensä ja hyvin herra onkin kasvanut. Vippi on todella ketteränoloinen poika ja herralla on noussut korvatkin jo (porukan ensimmäisenä) pystyyn. Tästä pojasta tulee ihan hirveästi mieleen Aidan pentu Kaja, joka myös pentuaikana oli selvästi vähän sellainen altavastaaja vain kasvaakseen todella kauniiksi aikuiseksi sammariksi. Vipistäkin löytyy pienestä koostaan huolimatta todella paljon tempperamenttia ja puhtia, mikä tulee vielä tarpeeseen... veljet ovat nimittäin keksineet, että Vippi on myös oikein kiva vetolelu.
Muumi

Stara

Santtu

Vippi

Tällaisia mietteitä pojista tähän alkuun. Hirveästi noista luonteista ei vielä voi sanoa mitään, mutta viikon päästä olen varmasti jälleen jonkin verran viisaampi. Eiköhän me tässä tulla seuraavan neljän viikon aikana oikein hyvin tutuiksi. Toivottavasti ensi viikolla pääsen myös hieman aikaisemmin pentublogin kirjoittamisen pariin. Tänään meni hieman myöhäiseksi, koska tajusin potrettikuvien ottamisen jälkeen kännykän olevan niin täynnä kuvia, että oli ihan pakko siirtää niitä ensin ulkoiselle kovalevylle turvaan.

Tänään tuli täytettyä kännykkää mm. tälllaisilla joulukuvilla. Ihan ei kuvat vielä onnistuneet.
Tällä viikolla pentujen kanssa ollaan pääasiassa treenattu kiinteän ruoan syöntiä, harjaamista ja sylissä olemista sekä laajennettu reviiriä. Viime viikonloppuna purin pentulaatikon pois pentuhuoneesta ja pennut pääsivät isompaan pentuaitaukseen aikaansa viettämään. Turvapaikaksi vein tosin podengojen pentukopan ja siitä onkin tullut pentujen suosituin nukkumapaikka. Jopa Luna änkeää sinne imettämään pentuja. Aluksi isompi alue hieman arvelutti sekä Lunaa että pentuja, mutta todella nopeasti siihen totuttiin ja nyt pennut seikkailevat oikein mielellään myös olohuoneessa ja eteisessä. Muut koirat saavat myös hyvin vapaasti kulkea pentujen seassa. Viikon alussa piti vielä hieman rajoittaa sitä, ketkä kaikki pääsevät pentuja katsomaan, mutta nyt voin aika huolettomasti pitää pentuhuoneen porttia auki niin, että aikuiset ja pennut saavat kulkea kotona ollessani mielensä mukaan edestakaisin.

Näin meillä imetetään

Kyllä, kaikki pennut ovat tuolla sisällä Lunan kaverina!

Pennut maitobaarilla.

Välillä pennut pitää muistaa myös pestä.

Tämä näky on nyt todella tyypillinen. Kaikki viihtyvät samassa kopassa. Santtu ja Vippi nauttivat eritysesti kopassa nukkumisesta.

Välillä päät roikkuvat näin ulkopuolella.


Tällä viikolla pennut ovat saaneet ensimmäisen matolääkkeensä. Yleensä madotan pennut heti 3-viikkoisina canexilla tai flubenolilla, mutta kyseiset matolääkkeet ovat tällä hetkellä koko ajan loppu kaikista apteekeista. Jouduinkin odottamaan, että apteekkiin tuli jotain itselleni vierasta nimenomaan pennuille tarkoitettua nestemäistä matolääkettä. Kovin innoissaan pennut eivät lääkkeestä olleet, mutta saatiin kuitenkin matolääke menemään alas. Seuraavaa madotusta varten saa taas ihmetellä, miten pennut onnistuu punnitsemaan ennen lääkkeen antoa. Nyt pennut ovat nimittäin niin suuria, etteivät mahdu enää vaakaan. Jätinkin punnitsemisen tällä viikolla suosiolla väliin, mutta ensi viikolla pitää varmaan taas ottaa kalavaaka käyttöön.

Tässä kuva viime viikolta, kun pennut mahtuivat vielä juuri ja juuri vaakaan, jota ei edes näy pennun alta.

Pennut ensimmäisiä kertoja seikkailemassa oikein kunnolla pentulaatikon ulkopuolella.

Tässä pentulaatikko vielä paikoillaan ja pennut tyytyväisinä sen sisäpuolella.

Seuraavana iltana pennut muuttivat itse pentulaatikon ulkopuolelle, niin päätin purkaa sen pois.
 
Paljon kaikenlaista on siis ehtinyt pennuille tällä viikolla tapahtua. Merkittävintä ehdottomasti tuo reviirin laajeneminen ja liittyminen muiden koirien laumaan. Suoraan sanottuna tällä viikolla olen pari kertaa meinannut töistä myöhästyä, kun pennut ovat aloittaneet aamusta olkkarissa kauhean vipellyksen. Dafne on ehdottomasti pentujen suosikki ja Dafne itse on super onnellinen hengatessaan pentujen kanssa. Freya sen sijaan joutui lähtemään viime viikonloppuna hoitoon, kun hormonit kävivät tytöllä niin kierroksilla, että meinasi saada Lunankin kanssa riidan aikaiseksi siitä, kenen pennut ovat kyseessä. Gaia ja Averna ovat myös innoissaan pentuihin tutustuneet ja Nefi käy säännöllisesti pesemässä pentujen naamoja. Nova on yllättänyt minut yhtäkkiä heränneillä äidinvaistoillaan. Tänään isoäiti jopa söi yhden pennun kakat! Yleensä on auttanut vain pissojen putsaamisessa, mutta nyt on selvästi äiti-moodi tosi vahvasti päällä. Hestia on myös ihanan innokas pentujen leikittäjä. Onneksi Hessulla ei tällä kertaa ole valeraskautta päällä, niin neidin hoitovimma ei mene överiksi, vaan homma toimii hyvässä yhteistyössä Lunan kanssa. Windy pitää pääasiassa pennuista etäisyyttä, mutta silloin kun kukaan "ei ole näkemässä", käy kyllä mukamas salaa pentuja nuuhkimassa. 

Pentujen aamuhulinoita

Dafne väsyttää sitkeästi pentuja joka ilta

Luna on tällä viikolla ottanut tehtäväkseen pentujen vierottamisen. Neiti haluaa selvästi viettää koko ajan pidempiä aikoja erossa pennuista. Neidillä on myös ihan kyltymätön ruokahalu ja kyytiä saavat kaikki pöydille unohtuneet leivät ja muut ruoat. Melkoista väittelyä olemme myös käyneet siitä, saako äitikoira syödä pentukoirien ruoat. No nyt tulevana viikonloppuna alan vaihtamaan neitiä pois penturuoasta, niin sitten vatsa toivottavasti kestää vähän isompia annoksia. Saa nähdä kuinka iso riemu repeää huomenna, kun Lunan oma perhe tulee kyläilemään. Neiti oli jo innoissaan siitä, kun eilen kävi ensimmäinen pentujen tulevista kodeista kylässä. Loput kodit käyvät myös täällä Harjavalla viikonlopun ja alkuviikon aikana eli actionia riittää. Näistä tapaamisista lisää sitten ensi viikon blogissa. Nyt keitän itselleni teekupposen ja nautin vapaasta perjantai-illasta Willow-sarjaa katsellen. Pennutkin hiljenivät juuri sopivasti. Hyvää yötä!

Pennut ja 4-viikkois synntärilahja... mustekala

Äitikoira vapaalla


Vesikuppiin tutustumista. Vielä ei onneksi vedellä leikitä.Eilisen harjauksen saldoa... Lunasta tulee sopivasti kalju Lapin talveen.

Koko kööri kopassa


Kommentit

Suositut tekstit