4 viikkoa takana

Nyt on menossa tiineysvuorokausi 29. Sanoisin Sirun vatsan ruvenneen selkeästi pyöristymään. Silmällä sitä ei vielä ihan kunnolla huomaa, mutta kun kädellä tunnustelee, on pieni kumpu helppo tuntea. Ilman ultra-varmistelujakin Siru näyttäisi siis olevan tiine. Ja kyllähän toi käytöskin (ärinä-murina-nukuttaa-syliin) sen puolesta todistaa.

Kun muistelen Sirun viime tiineyttä ja selailen vanhoja blogi-kirjoituksia ja valokuvia, ei Siru mielestäni viimeksi ollut vielä 4 viikolla yhtä selkeästi pyöristymään päin. Sirun vatsan seutuhan pysyi itseasiassa koko viime tiineyden ajan hoikkana kun vertaa moniin muihin podengonarttuihin, joita olen tiineenä nähnyt. Mutta eipä Sirulla ollut toisaalta kuin pari pentua ja nekin vain 130 ja 140 gramman painoiset. Koska Siru on nyt jo ruvennut pyöristymään, voisikin olettaa, että pentuja olisi tällä kertaa tiedossa useampia tai sitten ne ovat isompaa sorttia. 5 viikon päästähän tuo sitten nähdään tai oikeastaan jo aikaisemmin, kun olisi tässä välissä tarkoitus vielä röntgenissa käydä.

Siru on edelleen hyvin pippurisella tuulella. Lisänä tähän käytökseen on nyt parin viime päivän aikana tullut ihan tolkuton ruoan kerjääminen. Siru on normaalistikin perso sapuskalle, mutta tuntuu haluavan nyt kahta kauheammin kaikkia herkkuja. Pikku hiljaa olen yrittänyt ruveta syöttämään Sirulle tiineysajan murkinaa, mikä ei selkeästikään maistu Sirusta yhtä hyvältä kuin kaikki hanhenmaksa palleroiset ja lihaisat broilerinkoivet. On se epäreilua, että raskaana olevat naiset kyllä herkuttelevat vaikka millä, mutta pikkuinen emokoira joutuu tyytymään Royal Caninin starteriin ;D.

Pentukyselyitä näiden pentujen osalta otetaan edelleen vastaan. Eikös olisikin kiva saada tällainen pikkuinen podengopentu toukokuun alussa reissuun mukaan tai toisen koiran kaveriksi? =D

Kommentit

Suositut tekstit