24 vuorokautta astutuksesta

Kirjoitellaanpa taas kuulumisia, vaikkei niitä hirveästi kyllä ole kertoa :) Eli vieläkään en osaa satavarmasti sanoa, onko Siru tiine vai ei. Kaikki "merkit" voidaan nimittäin tulkita myös toiveajatteluksi. Tässä nyt kuitenkin näitä "merkkejä" lukijoillekin tiedoksi...

Viime viikon aikana Siru on muuttunut mielestäni rauhallisemmaksi. Tyttö pötköttelee mielellään tuossa sohvalla vieressäni. Toisaalta jos jokin toinen koira, erityisesti Nefi yrittää viereen, tulee kyllä melkoiset ärräpäät. Tämä on siis jatkunut astutuksesta asti. Nefiä ja Siruahan ei yleisesti ottaen voi pitää tällä hetkellä edes samassa tilassa, ettei tappeluja synny. Ja kun Siru niin selkeästi osoittaa, ettei halua riidanhaastaja-Nefiä lähelleen, emme viitsi stressata Sirua pitämällä Nefiä samoissa tiloissa.

Rauhallisuuden ja ärtyisyyden lisäksi Siru on myös varovaisempi. Metsässä kun mennään, tyttö jää vähän väliä kuikuilemaan ja haahuilemaan. Oman reviirin ulkopuolella näkyy siis vähän jonkinlaista epävarmuutta. Tosin saattaapi tuo hidastelu ja pälyily johtua myös kylmyydestä :)

Suurta ruokahaluttomuutta Siru ei ainakaan toistaiseksi ole osoittanut. Päin vastoin heti astutuksen jälkeen Siru olisi syönyt varmaan kokonaisen lehmän, jos olisin sellaista tarjonnut =D Viime viikolla Sirulta tuli parit oksennukset, mutta ei mitään sen kummempaa.

Fyysisiä muutoksia on ollut lähes mahdoton löytää. Tänään kun tyttöä rapsuttelin, ajattelin nisien ehkä ihan aavistuksen kasvaneen, mutta, mutta... Saattaa olla ihan mielikuvituksen muutosta. Vatsan kasvuakaan ei ole ollut näkyvissä. Tosin kun Sirun viime tiineyttä muistelee, niin eipä tyttö kyllä silloinkaan kasvanut. Ja olivathan noi pennutkin niin pieniä, että eivät ne hirveästi olisi Sirua voineetkaan lihottaa. Yleisesti ottaen Sirun viime tiineyshän oli myös aika "merkitön" ainakin fyysisesti, joten en kyllä huolestu, vaikkei mitään muutoksia hirveästi olisi näkyvissä. Viime tiineyden aikana Siru oli tosin myös vähän kärtsy, joten sinänsä samanlaisessa tilanteessa ollaan.

Kommentit

Suositut tekstit