Yksi huutava riiviö ja kaksi hiljaista halinallea - Ensimmäinen viikko takana

Pentujen kanssa aika aina rientää. Työtkin alkoivat tällä viikolla, niin päivät tuntuvat kuluvan kolme kertaa normaalia nopeammin. Samalla kulunut viikko tuntuu todella pitkältä, koska hommia on ollut niin paljon ja suoraan sanottuna on hieman yllättävää, että tällä kolmikolla on ikää vasta viikko. Tässä pennuista muutama yksittäiskuva ja sitten vähän kuluneen viikon kuulumisia. 

ESTORIN HELLION FAIRY QUEEN

"Mei"
Painoa 302g





ESTORIAN HECTIC GOBLIN KING

Painoa 424g





ESTORIAN HEROIC ELF KING

Painoa 359g





Pennut ovat kasvaneet todella lupaavasti koko viikon. Porukan isoimmaksi on kohonnut valkomerkkinen Goblin, joka ohitti jo 400 gramman rajan. Goblin keskittyy selvästi hyvin tosissaan kasvamiseen, sillä poika on tällä hetkellä ehdottomasti porukan laiska lötköttelijä, joka vaan syö ja nukkuu. Myös Elf on kasvanut hienosti, joskaan ei ihan veljensä tahtiin. Elf on myös pikkuisen hienohelma nukkumapaikkojensa suhteen. Siinä missä Goblin nukahtaa käytännössä siihen paikkaan, mihin pojan laskee, Elf hakee vähän mukavampaa paikkaa ja asentoa. Jännä nähdä mihin nämä luonteet lopulta lähtevät kehittymään ja kumpi pojista tulee kasvamaan isommaksi. 


Taidonnäyte Goblinin nukkumapaikoista

Myös tassun päällä voi nukkua

Elf äidin kainalossa


Elf päätyi kiipeämään äitinsä päälle


Elf äidin jalkojen päällä, Goblin nisällä


Goblin


Pojat


Söpö Goblin


Goblin tänään Dafnen tassujen päällä



Porukan luonteikkain tyyppi on luonnollisesti neiti Drama Queen aka Fairy Queen eli tätipuolensa Myyn luokse muuttava pikku Mei. Olen tottunut siihen, että podengopennut ovat tässä kohtaa hyvin hiljaisia ja samojedipennut puolestaan äänekkäitä. No Mei on selvästi päättänyt tehdä kaikkensa kilpaillakseen äänekkyydessä samojedien kanssa. Heti kun tyttö herää, alkaa kauhea vikinä ja huuto, joka jatkuu käytännössä siihen asti, että nisä on suussa ja maidon tulo tasaantuu sopivalle tasolle. Parhaimmillaan tyttö on huutanut nisä suussaankin puolisen minuuttia (tai kenties jopa pidempään). En oikein ole päässyt jyvälle, huutaako tyttö siihen asti, että pahin nälkä on ohi, vai siihen asti, että maitoa tulee tosiaan miellyttävällä paineella. Ääntä joka tapauksessa lähtee. Vitsailimme Mein tulevan omistajan kanssa jo hieman etukäteen, miten tyttöön mahtaa vaikuttaa, että hänet on nimetty Meiksi eli maydayksi. Myyn tapauksessa nimi oli enne ja tytöstä tuli pieni ja pippurinen. Myös Mei vaikuttaa jo nyt nimensä mukaisesti omaavan erinomaisen mayday-signaalin.


Ihana Mei kämmenellä



Dafne totesi, että Mei on ollut tarpeeksi pitkään kädessä.

Mei ja Mein kieli


Mein valkoinen leuka





Pennuista ei ihan hirveästi ole vielä muuta sanottavaa. Pitää odottaa että kolmikko kasvaa ja saan tutustua heihin kunnolla. Sen sijaan Dafnea voin kehua nyt oikein kunnolla! Tyttö on mielestäni aivan täydellinen äiti. Niin huolehtivainen ja rauhallinen. Varsinkin Dafnen äitiin Freyaan verratessa on ihana nähdä, että Dafne suhtautuu pentujen hoitamiseen aivan yhtä vakavasti, mutta ei tosiaan ota samanlaista stressiä muista koirista ja muusta elämästä. Tällä viikolla Dafne on nyt muutamana päivänä lähtenyt meidän kanssamme lenkille ottamaan pienen happihyppelyn, mutta muuten Dafne on pääasiassa pentujen kanssa pentulaatikossa. Välillä neidille on tullut todella kuuma, koska tähän alkuviikkoon osui nyt todellisia helteitä. Pentuhuoneen lämpötila on kivunnut yli 25 asteeseen ja Dafne on meinannut paistua laatikossa. Olen yrittänyt jäähdyttää neitiä laittamalla laatikkoon Dafnen lähelle kylmäkalleja, niin neiti ei ole aivan läkähtynyt. Kuumuudestaan huolimatta Dafne ei ole suostunut luovuttamaan pentulaatikon suhteen ja siellä hän on pentuja hoivannut komeiden läähätysten säestämänä. Onneksi noista kylmäkalleista on ollut selvästi apua.


Maitobaarilla


Elf eksynyt vähän muusta porukasta


Rakkaat äidin kainalossa


Ennen helteitä Dafne viihtyi myös pentulaatikon viltin alla


Isoäiti Freya voi nyt ottaa rennosti, kun omat pennut on kaikki lentänyt pesästä.

Keossa nukkuminen on nyt in


Pentujono




Tällaisia kuulumisia täältä tänään. Ensi viikolla on toivottavasti pennuista vähän lisää kerrottavaa. Tähän loppuun vielä muutama lisäkuva pennuista.









Elf, Goblin, Mei

Elf, Mei, Goblin


Elf, Goblin, Mei


Kommentit

Suositut tekstit