Siirry pääsisältöön

Viimeinen viikko käyntiin

Pentublogin päivittely tiineyden aikana on nyt hieman jäänyt kaikkien muiden kiireiden takia (toisin sanoen kirjaprojekti, koulun päättyminen ja yhden norjalaisen prinsessan tuominen Suomeen veivät toukokuussa suurimman osan ajasta). Nyt ollaan kuitenkin jo siinä pisteessä, että edessä on näillä näkymin viimeinen tiineysviikko. Laskettu aika on viikon päästä sunnuntaina, mutta en yllättyisi, jos pennut syntyvät jo aikaisemmin. Freyan vatsassa käy jo melkoinen vilske, joten eläväisiä pentuja on odotettavissa. Perjantaina kävimme röntgenissä ja kuvien perusteella 4 pentua olisi tulossa. Liikkeiden perusteella en tosin ylläty, jos yksi yllätyspentu vielä saataisiin.


Tiineys on edennyt kaikin puolin juuri niin kuin kuuluukin. Freya on alusta asti ollut todella rauhallinen ja väsynyt, ruokahalu oli myös pitkään tiessään. Jo toukokuun lopulla alkoi lenkkeily muuttua mamma koiran kanssa verkkaisemmaksi eikä Freyaa ole muiden koirien riehumiset tippaakaan kiinnostaneet. Täällä mökillä Freya kyllä edelleen pinkoo kepeästi ohi lentävien lintujen perään, mutta muuten pääasiassa makoilee ja nauttii lämmöstä. Tiineyden puolivälissä huomasin hieman kirkasta limaa ja nyt sitä on parina viime päivänä myös erittynyt, mikä on ihan normaalia. Nisät alkoivat jo parin viikon sisällä muuttamaan väriä ja kasvamaan, nyt niistä on tullut ihan valtavat ja selvästi maito alkaa laskeutua. Kuvissa Freya ei näytä läheskään niin valtavalta, mitä livenä neiti todellisuudessa on. Freyalla onkin uusi lempinimi "minipossu", minkä lisäksi maatessaan tyttö muistuttaa erehdyttävästi kivellään lepäävää hyljettä tai rantautunutta valasta. Nyt vain toivotaan, että viimeinen viikkokin sujuu hyvin eikä helle liialti veroita Freyan voimia. 

Freya 8vko astutuksesta


Syntymäpäiväsankari, Freya 4v. 18.6.2021


Kun kuumuus ajoi Freyankin lattialle vilvottelemaan


Päivä ennen röntgeniä


7 viikkoa astutuksesta


Kun mukavan asennon löytäminen on hankalaa


Astutuksesta reilu 6,5 viikkoa


Astutuksesta reilu 6 viikkoaKukaan ei koske Freyan ruokiin! Astutuksesta hieman reilu 5,5 viikkoa


Rapsutusten kerjääjä


Astutuksesta 5 viikkoaAstutuksesta 4,5 viikkoa


Astutuksesta 4 viikkoa
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Estorian Wind-pennut syntyivät

Seuraava sukupolvi Estorian sammareita näki päivänvalonsa eilen keskiviikkona 9.2.2022. Pentujen äiti on oma kasvattini Netta (Estorian Northern Wind) ja isä Elmo (Tuiskulumen Deputy Dante).

Seuraavat Estorian-sammarit laitettu alulle..?

Kolme vuotta sitten syntyivät ensimmäiset Estorian-samojedit ja nyt on toivottavasti laitettu alulle toinen sukupolvi Estorian-sammareita. Netta (Estorian Northern Wind) treffasi keskiviikkona 8.12. ja perjantaina 10.12. komeaa Elmoa (Tuiskulumen Deputy Dante).

Hyvästien aika

Pennut täyttivät keskiviikkona 8 viikkoa ja nyt on koittanut hyvästien aika. Tätä kirjoitellessa onkin kyyneleet silmissä ja useammat itkut on tämän viikon aikana saanut jo itkeä. Keskiviikkona lähti omaan kotiinsa Fiona, torstaina Kerttu, perjantaina Puppe, lauantaina Hymy ja nyt sunnuntaina Niva. Enää vain Mila on täällä arkea sekoittamassa ja ilahduttamassa, mutta myös tämä viimeinen neiti pääsee uuden omistajansa luokse ensi viikolla. Pennut ovat onnistuneet pitämään kasvattajatätinsä kiireisenä viime hetkille asti ja siksi tämä viimeinen blogipostaus tulee blogiin vasta nyt. Kaikista näistä pennuista varmasti kuullaan vielä monen monituista kertaa, mutta tämä pentublogi hiljenee pikku hiljaa näiden postausten osalta. Tämän tekstin myötä on nimittäin aika sanoa näkemiin Estorian Wind-pennuille. Alla olevat seisomakuvat on otettu viime viikon lauantaina ja pentuselfiet otin pentujen kanssa keskiviikkona 8-viikkois "synttäreiden" kunniaksi. Ylin kuva on otettu viime sunnunt