7viikko astutuksesta

Tänään tuli Ruskan viimeisestä astutuksesta kuluneeksi 7 viikkoa. Viime viikolla neiti oli oikea ahmatti, joka joka työpäivän aikana kävi ruokavarkaissa. Milloin maistuivat ruisleivät, milloin suolakeksit. Tällä viikolla ruoka ei sitten ole enää oikein mennyt tytöllä alas, vaan kaikkea pikkuisen vain närpitään. Ruska on myös ollut väsynyt ja aiempaa rauhallisempi. Aika pieneltä tuo maha edelleen näyttää. Se on kasvanut ehkä enemmän sivu- kuin pituussuunnassa, mikä vähän hämää tilannetta. Jos Ruska menee maahan vatsalleen makaamaan, molempiin kylkiin ilmestyy kuitenkin pienet palluraiset osoittamaan kasvanutta masua. Kovin suurta pentuetta silti odota, ellei Ruska tee kuin Nova ja piilottele vauvoja viime hetkeen asti. Eihän Novastakaan olisi ikinä tiineyskuvien perusteella uskonut, että kuusi pentua syntyisi. Ruskallakin tuota pituutta riittää pentujen piilottelua varten. Itse heittäisin arvioksi tämän hetkeen tilanteen perusteella 2-3 pentua. 

Alla on Ruskan tiineyskuvia. Kuten huomaa, ei muutos tosiaan ole mikään kovin silmiinpistävä. 6viikon kuvassa Ruska näyttää itse asiassa suuremmalta kun tuossa tän päivän kuvassa :)  

Tässä on myös muutama vertailukuva Sirusta tiineysviikoilla 6 (ensimmäisen tiineyden aikaan) ja 7 (toisen tiineyden aikaan). Sirultahan tuli tuolloin molemmilla kerroilla 2 pentua. Lisäksi on kuva vielä Windysta 7viikon kohdalla. Likalta pentuja tuli 3, mutta vatsankokoon vaikutti luonnollisesti Windyn kohdalla myös tytön pienuus. 
Ruska nyt

Siru 7vko

Siru 6vko

Windy 7vko

Oli lopullinen saldo sitten mikä tahansa, niin pentuja on kuitenkin mielestäni satavarmasti tulossa. Röntgeniin menemme Ruskan kanssa ensi viikon perjantaina. Tänään rupesimme myös pistämään pentutiloja kuntoon. Alla Ruska testailee Sirun kanssa kahta pentulaatikkovaihtoehtoa. 




Ruskan masu

Pentuhuoneen raivausta... vielä on hommaa tehtävänä kuten näkyy :)





Kommentit

Suositut tekstit