Pienet seikkailijat 3 viikkoa

Pentujen kanssa viikot vierivät aina extra nopeaan ja tänään pennut täyttivätkin jo 3 viikkoa. Meno on varsinkin parin viime päivän aikana kiihtynyt nopeaan tahtiin, mutta ennen kuin kerron viikon kuulumisia, tässä jälleen viikkopotretit nelikosta.

ESTORIAN MOONLIGHT
painoa 1501 grammaa, merkkiväri sininen
ESTORIAN STARLIGHT
painoa 1435 grammaa, merkkiväri vihreä
ESTORIAN SUNLIGHT
painoa 1387 grammaa, merkkiväri liilaESTORIAN TWILIGHT
painoa 1220 grammaa, merkkiväri valkoinenPoikien yhteispotretti

Viime viikonloppuna pennuilla aukesi silmät ja alkuviikosta korvat. Nyt pennut reagovatkin koko ajan enemmän ja enemmän erilaisiin ääniin ja valoihin. Pian ei keittiössä voi tehdä enää mitään ilman, että pennut heräävät. Silmien avautumisen myötä pennut ovat myös alkaneet kävellä ja nyt pennut liikkuvat jo melko varmin askelin. Alkuviikosta kävely muistutti vielä humalaista lyllerrystä, mutta nyt pennut pysyvät jo hienosti pystyssä. Pennut osaavat myös istua ja usein pikkuiset pyllähtävät pyllyilleen tuijottamaan kasvattajatätiä hieman epäluuloisesti. Alkuviikosta pennut vaikuttivat edelleen inhoavan yli kaiken sitä, että heitä luvatta pentulaatikosta nosteltiin ja syliin otettiin, mutta viikon edetessä pennut ovat ruvenneet ihan itse jo hakeutumaan syliin. Starlight motkotti yhtenä päivänä ties kuinka pitkään, kun ei hyvää nukkumapaikkaa löytynyt, mutta kun nostin pojan syliin, uni maistui samantien. 

Veljen vieressä on edelleen paras nukkumapaikka.

Sormet maistuvat hyviltä

Pentujen syliterapiaa


Kyllä ne syliinkin suostuvat nykyisin nukahtamaan


Rakas äänekäs Starlight, jolle ei muu nukkumapaikka kelvannut.

Myös hampaat ovat ruvenneet puhkeamaan ja pennut kalvavat mielellään vähän kaikkea hoitaakseen kutiavia ikeniään. Kasvattajan sormet ovat kaikista mieluisin purulelu, mutta myös kaverin korvat ja häntä kelpaavat. Eilen pennut intoutuivat pureskelemaan ja nuolemaan sormiani niin antaumuksella, että lopulta nelikko nukahti käsieni päälle. Tuntui sydämettömältä siirtää pennut muualle nukkumaan, mutta aikuiset koirat kaipasivat jo lenkille, niin lopulta oli pakko varovaisesti hivuttaa kädet pois pentujen alta ja jättää ne laatikkoon keskenään. Pennut tutustuvat nyt maailmaan kaikkien aistiensa varassa. Pojat ovat kuin pieniä linnunpoikasia avatessaan suutaan aina jotain uutta kohdatessaan valmiina maistelemaan kasvattajan housunlahjetta, hihaa, sormea tai korvaa.Ääniskaala on myös kuluneen viikon aikana kehittynyt. Nyt pennut ulvovat, murisevat ja haukkuvat. Välillä pentulaatikossa on melkoinen konsertti käynnissä, kun juttua riittää. Veljekset ovat ruvenneet myös painimaan keskenään. Leikit ovat vielä aika rauhallisia, mutta jahka hampaat vielä vähän lisää tulevat esiin ja tasapaino kehittyy, saavat pojat varmasti kyytiä toinen toistensa hampaissa. Tällä viikolla vein myös pentulaatikkoon leluja ja niitä pojat ovat mielenkiinnolla tutkineet, tuuppineet kuonolla ja maistella mutustelleet. Pitäisi kohta käydä ostamassa jotain sellaisia leluja, jotka voin sitten käytön jälkeen laittaa tuttuine tuoksuineen pentupaketteihin mukaan. Pennut olivat tällä viikolla myös niin isoja, että sain vihdoin laitettua nelikolle värilliset pannat kaulaan. Nyt pennut on helpompi tunnistaa, vaikka kyllä noissa naamoissa on aika selkeitä eroja muutenkin.
Podengojen into päästä pentuja hoitamaan kasvaa päivä päivältä. Nyt podengot ovat parina päivänä saaneet ihan luvan kanssa tulla pentulaatikon kulmalle pentuja katselemaan. Valitettavasti Freya on vähän liiankin kiinnostunut ja meinaa alkaa kiukuttelemaan muille, jotka pentuja tulisivat katsomaan. Lunakin on selvästi huomannut, että juuri Freya pitää pentuja ominaan, koska tänään Luna olohuoneeseen tullessaan meinasi Freyan kanssa ruveta vähän jopa riitelemään. Onneksi mitään murinaa ja haukkumista kummempaa ei tästä riidasta syntynyt, mutta tarkkana saa olla, että Lunan ja Freyan välille ei kehkeydy samanlaista riitatilannetta pennuista kuin Netan ja Hestian. Hestiahan olisi myös aivan onnessaan pentuja koko ajan nuuhkimassa, mutta Luna ei vielä ihan näin innokasta pentuihin tutustumista hyväksy, joten vähän joudun podengoja toppuuttelemaan. Novakin kävi eilen ensimmäistä kertaa pentuja ihan kunnolla nuuhkimassa ja sain oikein liikuttavan kuvan ja videon Novan ja tämän tyttären pojan kohtaamisesta. 

Nova pennun kanssa

Pojalla oli isoäidille paljon asiaa.

Podengot pentuvahtina


Pennut pääsevät nyt päivittäin tutustumaan maailmaan myös pentulaatikon ulkopuolella. Ensimmäisellä kerralla huomasi, että pentuja hieman hirvitti, kun laatikon laidat eivät olleet tuomassa enää turvaa ympärille, mutta tänään pennut kiipesivät madalletun laidan yli ihan itse maitobaarin perässä. Maitobaari aka Luna on selvästi ruvennut jo vähän tympääntyä imettämiseen ja monesti Luna jää pentulaatikkoon seisoskelemaan samalla, kun pennut yrittävät epätoivoisesti ylttää nisille. Vielä ei ihan tasapaino tähän kurkottelupeliin riitä, mutta jos pennut ovat ehtineet napata nisästä kiinni ennen kuin Luna nousee seisomaan, roikkuvat pojat pitkiäkin matkoja äitinsä kyydissä. Tänään pennut saivat myös laajentaa ruokatottumuksiaan, kun pääsivät ensimmäistä kertaa jauhelihaa maistelemaan. Tämä on aina jännittävä hetki, kun läheskään kaikki pennut eivät jauhelihasta heti innostu. Tämä nelikko onneksi intoutui syömään jauhelihaa jopa suoraan lautaselta. Kun liha loppui, nuoleskelivat vielä toinen toisiaan suurella antaumuksella. Jauheliha oli siis selvästi iso hitti.


Onko nää pennut pakko ruokkia?

Ruoka maistuu myös pentulaatikon ulkopuolella

Twilight kipusi nukkumaan äitinsä kainaloon


Seuraavalla viikolla pentujen kanssa jatketaan pikku hiljaa tutustumista muihin koiriin ja laajennetaan reviiriä. Tavoitteena olisi jossain kohtaa saada purettua pentulaatikko niin, että tuonne keittiöön tulisi vähän lisää tilaa. Ensi viikolla pennut tulevat myös tapaamaan ihmisvieraita, kun mm. tulevia koteja tulee kylään. Sosiaalistaminen onkin siis pian täydessä käynnissä. Toivottavasti näiden vieraiden myötä tuo inho sylejä kohtaan katoaa lopullisesti niin, että omiin koteihinsa lähtee viiden viikon päästä sylikoiraksi itseään luulevia sammaripoikia. 

Tässä vielä muutama kuva lisää.

Nefi pentuun tutustumassa

Sunlight ihmettelee Novaa ja Freyaa.

Tomera Moonlight

Kommentit

Suositut tekstit