Pentukesä tiedossa?

Hieman vaihteeksi uutisia sekä portugalinpodengo että samojedi rintamilta.

Ensinnäkin Ruskan astutuksesta on kulunut nyt karkeasti sanottuna nelisen viikkoa (karkeasti siksi, että ensimmäisen ja viimeisen astutuksen välillä oli aikaa tosiaan se viikko). Selkeitä merkkejä on vielä ollut vaikea huomata, mutta edelliseen tyhjäksi jääneeseen astutukseen verrattuna Ruska on tällä kertaa huomattavasti väsyneemmän oloinen. Myöskään ruoka ei oikein ole viime viikon aikana maittanut totuttuun tapaan ja tyttö ottaa kaiken hyvin rauhallisesti. Esimerkiksi mökillä ollessamme ei saanut kertaakaan minkäänlaista hepulikohtausta, vaikka yleensä rakastaa mökillä juoksemista todella paljon. Viikko sitten emättimestä tuli myös pientä vuotoa, joka voisi olla todellakin merkki onnistuneesta astutuksesta, sillä vuotoa saattaa esiintyä nimenomaan tiineyden kolmannella viikolla. Vatsalinja Ruskalla on silmämääräisen arvion mukaan aavistuksen laskenut ja nisät kasvaneet sekä muuttuneet vaaleanpunaisiksi, mutta näin kävi myös viime kerralla. Huonossa lykyssä tytöllä on jälleen vain erittäin voimakas valeraskaus. Olen kuitenkin noin 95% varma, että pentuja olisi nyt tulossa. Toivotaan siis, että tällä kertaa astutus on onnistunut ja pienet Ruska-Waldo juniorit näkisivät päivänvalon kesäkuun alussa. Jos pennut ovat luonteensa puolesta edes likimäin serkkutyttönsä Gaian kaltaisia, voin kyllä sanoa pentueen osuneen napakymppiin ainakin luonnepuolella :)

Toisena uutisena voin kertoa, että rakas Nova-tyttömme on astutettu onnistuneesti uroksella Viileän valtiaan Joulun Ihme eli Utu. Pennut syntyvät Sara Orkovaaran ja Kennel Viileän Valtiaan nimiin, mutta hoidan tämänkin pentueen Novan edellisten pentujen tavoin itse. Toisin sanoen pentublogi tulee tämän kesän aikana käymään kuumana, jos sekä Ruskan että Novan pennut todella toteutuvat =D Yhdistelmän sukupuu löytyy KoiraNetistä ja tiedustelut voi osoittaa suoraan Saralle (puh. 040 8318098 tai email viileanvaltiaan@luukku.com) :) En ole Utu-poikaa livenä nähnyt, mutta hänen siskoaan ja äitiään hoitanut useampaankin otteeseen. Siinä mielessä siis minulle erittäin läheisestä suvusta on kyllä kysymys ja innolla odottelen näidenkin pentujen syntymää. Jos kaikki sujuu hyvin, pentujen voi odottaa syntyvän heinäkuun puolivälissä.



Alla kuvassa meidän podelauma nauttimassa mökkiauringosta.

Tässä myös pari seisomakuvaa... parempia en valitettavasti onnistunut ottamaan, kun Gaia pieni termiitti häiriköi ja Ruska inhoaa kameraa ;)


Kommentit

Suositut tekstit