Siirry pääsisältöön

Pieniä podengopentuja

Pentublogimme hiljeni muutamia kuukausia sitten, mutta nyt saamme jälleen aktivoitua, sillä toiveissa on pieniä sileäkarvaisia portugalinpodengoja yhdistelmästä:

Pardal do Vale Negro x Beoline Branca de Neve

Yhdistelmän sukupuu KoiraNetissä
Sukusiitosprosentti
0,00% – 5 sukupolvea


Beoline Branca de Neve, tuttavallisemmin Ruska, saapui laumaamme toukokuussa 2016. Sain tytön jalostuslainaan kennel Beolinesta ja kiersimme kesän aikana muutamissa näyttelyissä yhdessä. Neiti sopeutui todella hienosti muiden koirieni joukkoon, vaikka aika ajoin viiden koiran lenkittäminen onkin kiristänyt hermoja :) Ruskasta löytyy tulta ja tappuraa, mutta toisaalta tyttö rakastaa sylissä köllöttelyä ja huomiota. Ruskan suvusta löytyy runsaasti näyttelyissäkin menestyneitä koiria.

D-pentueemme isäksi valikoitui portugalintuonti Pardal do Vale Negro, Jypy, jolla on Suomessa ennestään kaksi pentuetta. Molemmat pentueet ovat miellyttäneet minua kovasti, minkä lisäksi pidän Jypyn rakenteesta ja värityksestä. Ihastuin poikaan livenä ikihyviksi, vaikka Jypy olikin kiinnostuneempi leikkimään muiden koirien kanssa kuin hieromaan tuttavuutta. Ei siis mitään uutta auringon alla.

Odotan tämän yhdistelmän jälkikasvun olevan edellisiä kasvattejani hieman kookkaampia ja rotevarakenteisempia. Luonteeltaan molemmat ovat tasapainoisia ja tyypillisiä podengoja persoonallisine pikkupiirteineen. Ennen astutusta molemmat vanhemmat tutkittiin virallisessa terveystarkastuksessa. Sekä Ruskan että Jypyn polvet ovat 0/0, mutta silmistä löytyi lieviä muutoksia. Jypyn tietoihin tuli merkintä 1. asteen PHTVL/PHPV ja Ruskalle lievä lasiaisenrappeuma. Molempien kohdalla kyseessä oli niin pienistä muutoksista, etteivät ne estä koirien jalostuskäyttöä tai yhdistämistä keskenään.

Ruska astutettiin Jypyn kanssa ensimmäisen kerran maanantaina 29.8. ja sen jälkeen vielä kaksi kertaa 30.8. ja  1.9. Virallinen laskettuaika onkin viikolla 44, mutta teoriassa pennut voivat syntyä jo viikolla 43, mikäli jo ensimmäinen astutus tärppäsi. Nyt siis jäämme odottamaan ja päivittelen taas ahkerasti pentulaatikkomme kuulusia koko tiineyden ja pentujen kasvuvaiheen ajan. Yrin jo ottaa vertailua varten Ruskasta seisomakuvan, mutta neitiä ei yhteistyö hirveästi kiinnostunut. Tästä se kuitenkin lähtee :)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Estorian Wind-pennut syntyivät

Seuraava sukupolvi Estorian sammareita näki päivänvalonsa eilen keskiviikkona 9.2.2022. Pentujen äiti on oma kasvattini Netta (Estorian Northern Wind) ja isä Elmo (Tuiskulumen Deputy Dante).

Seuraavat Estorian-sammarit laitettu alulle..?

Kolme vuotta sitten syntyivät ensimmäiset Estorian-samojedit ja nyt on toivottavasti laitettu alulle toinen sukupolvi Estorian-sammareita. Netta (Estorian Northern Wind) treffasi keskiviikkona 8.12. ja perjantaina 10.12. komeaa Elmoa (Tuiskulumen Deputy Dante).

Hyvästien aika

Pennut täyttivät keskiviikkona 8 viikkoa ja nyt on koittanut hyvästien aika. Tätä kirjoitellessa onkin kyyneleet silmissä ja useammat itkut on tämän viikon aikana saanut jo itkeä. Keskiviikkona lähti omaan kotiinsa Fiona, torstaina Kerttu, perjantaina Puppe, lauantaina Hymy ja nyt sunnuntaina Niva. Enää vain Mila on täällä arkea sekoittamassa ja ilahduttamassa, mutta myös tämä viimeinen neiti pääsee uuden omistajansa luokse ensi viikolla. Pennut ovat onnistuneet pitämään kasvattajatätinsä kiireisenä viime hetkille asti ja siksi tämä viimeinen blogipostaus tulee blogiin vasta nyt. Kaikista näistä pennuista varmasti kuullaan vielä monen monituista kertaa, mutta tämä pentublogi hiljenee pikku hiljaa näiden postausten osalta. Tämän tekstin myötä on nimittäin aika sanoa näkemiin Estorian Wind-pennuille. Alla olevat seisomakuvat on otettu viime viikon lauantaina ja pentuselfiet otin pentujen kanssa keskiviikkona 8-viikkois "synttäreiden" kunniaksi. Ylin kuva on otettu viime sunnunt