Nova astutettu!

Vadelmatassun (ja samalla meidän lauman ensimmäiset) samojedi-pennut ovat nyt yhden askeleen lähempänä, sillä Nova astutettiin tänään 13.12.2015 uroksella Right Is Gee Or Haw Yoshi And Us. Melkoinen härdelli tämä astutusreissu onkin ollut, sillä Novalle odotettiin juoksuja alkavaksi jo marraskuussa, mistä syystä tyttö lähti jo 5 viikkoa sitten kasvattajalleen juoksua odottamaan. No syystä tai toisesta juoksu vain viivästyi ja viivästyi niin, että kaikilla oli mennä hermot odotteluun. Hieman on vaikeaa ollut täällä Harjavallassakin elellä ilman iloista samojedia, vaikka toki loman Novasta olinkin ansainnut ;) Harmillisesti astutusreissun pitkittyminen tarkoittaa myös sitä, ettei Nova pääse koiratanssia työpaikkani joulujuhlaan esittämään, mutta kenties pentujen jälkeen pääsemme ihan kilpa-areenoille esiintymään.

Joka tapauksessa tytön juoksut alkoivat siis viimein marraskuun lopulla ja neiti lähti sovitun uroksen luo Lappeenrantaan viime sunnuntaina. No useisiin päiviin ei mitään tapahtunut ja tyttö kävi jopa proge-testeissä varmistamassa, etteivät tärpit olleet menneet vielä ohi. Näin ei ollut, mutta syystä tai toisesta valittu uros ei ollut Novasta kiinnostunut. Lopulta jouduttiinkin turvautumaan varaurokseen. Toisin sanoen Nova sai sulhokseen nuoren tuontikoira Elmon, jonka kanssa astutus tapahtui välittömästi paikalle saavuttua. Hienoltahan tämäkin suhlanen ainakin kuvien perusteella näyttää. Sopusuhtainen pariskunta siis kyseessä. Nyt voimmekin jäädä odottelemaan, tuleeko näiden kyyhkyläisten yhteistyöstä tuloksia niin kuin me kaikki luonnollisesti kovasti toivomme. Kuulumisia voitte seurailla täältä blogista tiineyden alkumetreistä lähtien.


Yhdistelmän sukupuu KoiraNet -jalostustietojärjestelmässä


Kommentit

  1. Jännityksellä odotan onko Novan masussa minulle uusi ystävä ja lenkkikaveri :-) Seuraan tilannetta aktiivisesti :-) Oma rakas sammarityttöni, perheterapeuttimme, uniikki yksilö, kuoli viime keväänä vain 6,5 vuotiaana suolistosyöpään ja suurimman surun ylipäästyäni olen niiiin valmis ottamaan uuden ihanan Samojedikoiran elämääni :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt pidetään sitten vain peukkuja, että pentuja syntyy oikein useita ja kaikki sujuu hyvin :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit