Pentusuunnitelmia kevät/kesä 2012

Suunnitelmissa olisi 2. Estorian-pentue keväälle/kesälle 2012. Astutus todennäköisesti maaliskuussa.
Alla tarkempia tietoja.

Emä - Beoline Cranberry:

Ikää tulee ensi vuoden tammikuussa Sirulle jo 5-vuotta, mutta tyttö on sen verran terve ja hyväkuntoinen, että uskaltaudumme astuttamaan tytön uudemman kerran. Sirulta on pariin kertaan poistettu hammaskiveä, mutta muuten lääkärin luona ei ole tarvinnut juurikaan käydä. Sirun paras näyttelysaavutus on vara-serti vuodelta 2009. Polvet ja sydän Sirulta on tutkittu ja terveiksi todettu 2.12.2008. Silmät tutkittiin perinnöllisten sairauksien osalta ensimmäistä kertaa 2.12.2008 ja uudemman kerran 19.10.2011. Ensimmäisessä tutkimuksessa ei mitään vikaa löytynyt. Toisella kerralla lääkäri havaitsi lievän PPM:n, mikä ei kuitenkaan vaikuta jalostukseen ja oli niin pieni, ettei sitä edes sairaudeksi merkitty.

Sirulla on kaksi aikaisempaa pentua, jotka Siru synnytti ongelmitta ja hoiti mallikkaasti. Molemmat todettiin 19.10.2011 terveiksi sydämen (sydänkuuntelu - ei sivuääniä) ja polvien (0/0) osalta. Silmissä havaittiin sama lievä PPM kuin Sirulla, mutta myöskin niin pienenä, ettei silmiä sairaiksi merkitty. Molemmat pennut ovat käyneet näyttelyissä ja saavuttaneet ROP-pentu ja VSP-pentu tuloksia sekä näyttelyistä ERI:t. Uroksella on lisäksi Vara-Serti ja SA.

Sirun kanssa on harrastettu agilityä usean vuoden ajan. Epävirallisissa mölli-kisoissa Siru on saanut hyviä tuloksia ja intoa riittää, joten Sirun jälkikasvusta voi odottaa hyvää agilitykaveria.

Isä: Tiedot julkaisaan myöhemmin

Jos olet kiinnostunut tästä pentueesta, soita 050 3471987 tai laita sähköposti marianne.kolu (at) gmail.com.

SIJOITUSKOIRIA
Keväällä 2012 olisi kennelissämme mahdollisesti tarjolla sijoituskoiria. Sirun pentueesta todennäköisesti sijoitan ainakin yhden pennun, minkä lisäksi olen kysellyn pentua myös muualta sijoitukseen. Jos sijoitus-koira kiinnostaa, pistä viestiä, niin voimme jutella lisää.

Kommentit

Suositut tekstit