Pennut 6 vko



Jälleen on viikko vierähtänyt. Pikkuiset ovat kasvaneet huimasti. Nyt Artemiksella on painoa hieman alle 1100 grammaa ja Apollolla reilu 1060 grammaa. Todella virkeitä ja energisiä pakkauksia, jotka saavat pääasiassa elää muun perheen mukana juoksennellen vapaana pitkin lattioita. Tietysti välillä päätyvät omaan aitaukseen, etteivät liikaa totu suuren tilan vapauteen :) Muutenhan ovat pian pilalle hemmoteltu.

Melkoisia ADHD tapauksiahan nuo ovat. Keskittymiskyky on täysi nolla. Ensin juostaan muutaman sekunnin ajan Sirun perässä, sitten vaihdetaan ohi kulkevan ihmisen jalkoihin, sitten kiihdytetään Pojun perään, takaisin Siruun ja sitten vielä Nefiin. Aivan hullun touhua toi koko homma. Nyt myös painitaan niin maanperusteellisesti, että Apollon perhekalleudet alkavat olla todella vaaravyöhykkeessä. Pari kertaa Apollo ja Artemis ovat ottaneet jopa hieman suutuksissaan yhteen, kun toinen tulee herättämään kesken unien korvaa tai varvasta terävillä naskaleillaan repien.

Doby-pentu suhteessa pääsimme vihdoin selkeän askeleen eteenpäin, kun poika on nyt ruvennut oma-aloitteisesti jälkikasvuunsa tutustumaan. Oli jo eilen valmis jahtaamaan Apolloa ja Artemista pitkin lattioita. Mutta heti jos paikalle tulee Siru tai joku muista koirista, niin sitten lähdetään taas luimistellen muualle ihmettelemään. Minäkään en saa katsoa liian tarkkaan, mitä Doby on pentujen kanssa puuhaamassa tai muuten leikki loppuu lyhyeen. Ilmeisesti Doby ei pidä yleisöstä.

Tänään vaihdettiin jälleen kerran kaikki sanomalehdet pentuaitauksesta. Rutkastihan tuota lehteä meillä kuluu. Vahinkoja tosin tapahtuu myös sanomalehtialueen ulkopuolella, mutta toisaalta vaavit tekevät kakit ja pissit aina kun käydään ulkona. Nythän olen jo lähes kahden viikon ajan yrittänyt viedä pennut ainakin kerran päivässä ulkona käymään. Säävarauksella luonnollisesti.

Murot maistuvat jo hyvin ja tänään menetin melkein sormeni, kun tarjosin vaaveille broileria. Luita kalutaan myös hyvällä "ruokahalulla". Lelut saavat niin ikään kyytiä. Eilen ostin vaaveilla kaksi uutta pehmolelua, jotka ovatkin nyt ihan suosikkeja.

Ja kuvia jälleen picasan galleriasta http://picasaweb.google.fi/kennel.estorian

Kommentit

Suositut tekstit