8 viikkoa takana ja muutto mökille


Nyt alamme olla pentuarjen siinä pisteessä, että tämä saattaa hyvinkin olla viimeinen pentupostaus näistä G-pennuista. Instagramiin ja someen tulee varmasti päivityksiä vielä lisää, mutta pentublogin päivittelyn olen yleensä lopettanut 8 viikon tienoilla. Näistä pennuista tosin ainakin tytöt ovat vielä jäämässä hieman pidemmäksi aikaa tänne asumaan, joten voi hyvinkin olla, että tulen vielä ensi viikolla kirjoittamaan yhden postauksen 9-viikkoisista riiviöistä. Sen verran vilkkaita riiviöitä nämä ovatkin, että seisomakuvia en tänään enää edes yrittänyt yksinäni ottaa, mutta naama potretit onnistuivat suhteellisen hyvin ulkona alppiruusun edessä. 

ESTORIAN GUINEVERE'S TALE

Lempinimi "Tale"


ESTORIAN GUINEVERE'S SAGA

SAAGA


ESTORIAN GUINEVERE'S LORE

LORU


ESTORIAN GUINEVERE'S MYTH

MYYTTI


Viime viikolla pennut pääsivät kolme kertaa mukaan yläkoululle oppilaita tapaamaan. Ensimmäisestä vierailusta kirjoitinkin jo edellisessä blogipostauksessani, mutta tiistaina ja perjantaina pennut pääsivät vielä uudestaan tutustumaan yläkoulun ihmeelliseen maailmaan. Nämä pennut ovat kyllä ihanan rohkeita ja seurallisia tapauksia. Eivät lainkaan vierastaneet oppilaita. Toki kasvattaja-tädin syli on jokaisen pennun lemppari, mutta jos minun syliini ei päässyt, oppilaidenkin päällä oli kiva kiipeillä. Näillä pennuilla on myös ihan käsittämättömät unenlahjat, sillä jokaisella vierailulla pennut onnistuivat nukkumaan ilman ongelmia, vaikka luokassa välillä olikin melkoisesti mekkalaa. Kuvia en näiltä toisilta vierailuilta ehtinyt ottamaan, mutta tässä on riiviöistä lisää tänään otettuja yhteiskuvia.




Tale yrittää vähän Myyttiä härnätä samalla kun siskot poseeraa hienosti.




Itselläni alkoi kesäloma lauantaina ja pakkasimme kotoa kimpsut ja kampsut matkaan ja suuntasimme mökille. Pennuthan ehtivät kerran jo mökillä vierailla, mutta silloin nelikko oli vielä sen verran pieniä, etteivät he ihan osanneet arvostaa tätä uutta isoa maailmaa. Nyt meno onkin ihan toisenlaista ja kasvattajana saan olla tarkkana, etten hukkaa ketään rohkeista seikkailijoista. Pennut ovat aivan rakastuneita jokaisen puskaan ja pensaikkoon, joiden kätköissä painia. Erityisen suosikki on terassin alla oleva tunnelikätkö, josta käsin on kiva härnätä myös aikuisia. Yläpihalta osataan juosta isojen koirien perässä alapihalle ja toistaiseksi vain Myytti on tippunut lammikkoon, mikä on mukava yllätys. Myytti päätyi lampeen heti lauantaina ja siitä alkoi melkoinen hepulikohtaus, kun kaikki sisaruksetkin tulivat ihmettelemään märkää pentua. Onneksi mitään kovin suurta järkytystä ei jääkylmä vesi aiheuttanut ja tänään koko nelikko seikkaili jälleen petollisen lähellä lampea. Onneksi kukaan ei sinne tippunut, vaikka vähän pidätinkin hengitystäni.


Tässä kuvassa ollaan vielä Harjavallassa ja kaikki tytöt nukkuvat yhdessä. 


Ihana Myytti


Loru nukahti mökin kuistille


Tale nukkuu mökin rappusilla


Myytti on kuin mikäkin jöröjukka


Saaga näytti muutama viikko sitten ihan isoisoisältään Dobylta, mutta tässä kuvassa neidillä on ihan isoisoäitinsä ilme. Tässä kuva Sirusta eli Freyan isän äidistä pentuna vertailuksi.


Tällaisella laumalla mökkeillään ja nautitaan kesälomasta. Windy puuttuu kuvasta.




Näillä neljällä pennulla tuntuu olevan energiaa ja virtaa vaikka muille jakaa. Parhaimmillaan riehumista voi jatkua pari tuntia, minkä jälkeen uni iskeekin ihan yllättäen käytännössä siihen paikkaan, missä sillä hetkellä leikitään. Kaikki neljä ovat myös taitavia hyppimään ja kiipeämään, vaikka välillä pennut hieman yliarvioivat omia taitojaan ja onnistuvat hyppäämään suoraan naamalleen. Onneksi pienen lohduttelun jälkeen meno jatkuu kuin mitään ei olisi tapahtunut ja pennut ryhtäävät suoraan seuraavia vaaroja kohti. Gaia on pentujen superleikittäjä ja kaikki neljä osaavat pistää "tädilleen" ihan tosissaan kampoihin, jos leikki uhkaa äityä liian rajuksi. Huomenna Gaia tosin päätyy lääkäriin sterkattavaksi Hestian kanssa, joten pennut joutuvat tyytymään muiden aikuisten leikkiseuraan. Poden suoraan sanottuna jo valmiiksi hieman huonoa omaatuntoa siitä, että vien tytöt leikattavaksi juuri kesken hauskimpien pentuhärdellien ja kesäloman aluksi. Mutta pakko noi tytöt on jossain kohtaa leikata ja näin lomalla minulla on ainakin mahdollisuus pitää leikkausarpia kunnolla silmällä ja varmistaa, että haavat lähtevät paranemaan ilman ongelmia. Eiköhän Gaia ja Hestia ehdi vielä pentuja leikittämään ennen kuin kaikki ovat muuttaneet omiin koteihinsa.

Tällä viikolla pennut testasivat ensimmäistä kertaa kaulapantoja. Suoraan sanottuna pennut eivät olleet tilanteesta kauhean innoissaan. Tämä Myytin ilme kertoo aika hyvin sen, mitä mieltä pannoista oltiin.

Lopulta pantojen kanssa suostuttiin onneksi nukkumaan.


Gaia lohduttaa pantaa inhoavaa Talea.


Loru päätyi kotona vesikuppiin ja sen jälkeen oltiin hetken surkeaa pentua.


Loru ja Saaga


Myytti sohvan selkänojalla



Kasvattajan jalkoihinkin on hyvä nukahtaa, jos syliin asti ei pääse.


Tale ja Loru

Eilen pennnut pääsivät ensimmäistä kertaa saunomaan. Päivä oli vähän viileä ja pennut pikkusen tutisivat jo kylmästä päästessään saunaan. Aluksi sauna hieman hämmensi, mutta hyvin nopeasti pennut innostuivat lämmöstä. Loru ja Myytti saivat hengata sylissäni ja Saaga ja Tale olivat molemmilla puolilla vieressäni. Tarkkana sai olla, ettei kukaan pennuista vaan lähtenyt riehumaan ja tippunut korkealta, mutta lämpö näytti pitävän pennut hyvin rauhallisina ja tyytyväisinä paikoillaan. Kovin pitkään en pentuja tietenkään uskaltanut saunassa pitää, vaan loppusaunomisen ajaksi pennut pääsivät saunakammarin puolelle, missä nelikko rupesi heti tyytyväisinä nukkumaan. 


Saunan jälkeen oli mukava nukkua


Windylla on valeraskaus ja neiti haluaa leikkiä pentujen äitiä. Tyttö on niin pieni, että kävisi hyvin yhdestä pennusta.


Nämä G-pennut ovat muuten todella innokkaita kiipeilijöitä. Samalla kun kirjoitan tätä, Loru on sylissäni ja paraikaa neiti kiipeää kroppaani pitkin sohvan selkänojalle katselemaan ikkunasta ulos. Olenkin kuluneen viikon aikana saanut vähän väliä vahtia, etteivät pennut yksinään pääse kiipeämään minnekään liian korkealle. Jos olen sohvalla, pennut haluavat heti syliin ja siitä sitten edelleen sohvan selkänojalle. Myytti on useamman kerran nukahtanut olkapääni päälle nukkumaan eli mitä korkeampi nukkumapaikka sen parempi. Selkänojalta tai olkapäältä käsin on myös helppo yrittää syödä kasvattajatädin hiuksia, mistä en itse ole läheskään yhtä innoissani kuin pennut. Tänään pennut onnistuivat täällä mökillä kiipeämään koirien sängylle ja Myytti ja Tale jäivät sinne nukkumaan. No hieman ehkä typerästi annoin kaksikon sinne jäädä ja hetken päästä Myytti päätti hypätä sängyltä alas kaikkein korkeimman laidan yli. Onneksi ei sattunut mitään, kun alla oli riittävästi pehmikettä, mutta ovat nämä aika sekopäivä. Jonkin verran nelikolla onneksi tuntuu olevan itsesuojeluvaistoa, sillä kukaan ei ole ainakaan vielä esimerkiksi hypännyt kuistin rappusten huipulta alas, vaikka mahdollista se olisi. Eli ihan järjettömiä nämä pennut eivät ole, vaikka siltä välillä tuntuu. Vaarallisia tilanteita varmasti tulee riittämään seuraavien viikkojen aikana, kun pennut odottavat kotiinpääsyä. 















Onko Myytillä varmasti tarpeeksi pehmeä nukkumapaikka.


Koirien sängyllä ihmettelemässä






Tällaisia kuulumisia tältä viikolta. Lopuksi vielä ilouutinen eli Dafnella ja Repellä oli lauantaina 3.6. onnistuneet treffit eli toiveissa olisi seuraavia podengopentuja joskus elokuun alussa. Toivottavasti tällä kertaa tärppäisi ja saisimme pentuja myös Dafnelle. Haen tytön takaisin kotiin perjantaina. Myy puolestaan lähtee takaisin kotiinsa ensi viikolla. Myy on ollut nyt muutaman viikon jo hoidossa ja vasta nyt neiti on ruvennut innostumaan pikkusisaristaan ja suostuu pentujen kanssa leikkimään. Yhtään kivaa kuvaa en ole pennuista ja Myystä saanut, mutta ehkä niitä tällä viikolla tulee vielä otettua. Alla vielä hauskoja tilannekuvia tämän päivän kuvaussessiosta.












Kommentit

Suositut tekstit