Freyan ja Dafnen kuulumisia

Tähän blogipostauksen alkuun ensin huonot uutiset, eli Dafne jäi tällä kertaa tyhjäksi eikä pentuja ole nyt viikon sisällä odotuksista huolimatta syntymässä. Olin todella pitkään toiveikas Dafnen suhteen, mutta ilmeisesti neidille tuli vain voimakas valeraskaus, joka on nyt laantumassa, eikä ultrassa viime viikolla pentuja näkynyt. Dafnella pitäisi olla seuraavat juoksut kesäkuussa ja silloin yritämme treffata Repen kanssa uudestaan. Vaikea sanoa, miksi Dafne jäi nyt tyhjäksi, mutta toivottavasti seuraavalla kerralla onnistaa ja saamme joskus elokuussa maailmaan Dafnen ensmmäiset pennut.


Ultraus-reissulla tyttöjen kanssa viikko sitten

Sitten hyviä uutisia eli Freya on tiine. Ultrassa näkyi viime viikolla yhtä aikaa kuvassa 3 pentua, eli toivottavasti ainakin se määrä saadaan ulos. Kovin tarkasti eläinlääkäri ei Freyaa ultrannut ja etsinyt pentuja tuon enempää, koska tarkoituksena ei ollut tietää pentujen lukumäärää vain ainoastaan varmistaa, että Freya on tiine. Pentujen pitäisi syntyä pääsiäisenä ja todennäköisesti nyt on siis syntymässä ensimmäiset karkeakarvaiset Estorian-podengot. Rekisterinimiäkin on tullut jo mietittyä. Suunnitelmat meni nimien suhteen hieman uusiksi, kun Dafnen pentujen piti olla G-pentue ja Freyan H-pentue ja nyt tämä tuleekin menemään toisin päin. Kauniit nimet pennuille on siitä huolimatta luvassa.


Freyan masu


Freya tyttäriens' Dafnen ja Myyn kanssa

Freyalla on ollut jo aika voimakkaita tiineyden merkkejä, vaikka vasta 4 viikkoa on astutuksesta kulunut. Ensin tytöltä tuli tummaa vuotoa, sitten nisät kasvoivat ja nyt Freyalla on ollut myös selvästi aamupahoinvointia. Ruoka ei oikein maistu ja yhtenä aamuna tuli jopa pieni oksennus. Freya on myös aloittanut jälleen crocsien varastelun ja niiden vahtimisen eli todennäköisesti pentulaatikosta tulee löytymään pentujen synnyttyä useaan otteeseen myös yksi tai kaksi crocsi-vauvaa. Tiineyttä on vielä edessä vajaa viisi viikkoa ja instan puolelle varmaan laitan jossain kohtaa vähän vatsakuvia, kun tuo vatsa tuosta lisää kasvaa. Vähän se on jo lähtenyt laskeutumaan. Jännityksellä nyt siis vaan odotetaan, kuinka monta pentua syntyy ja ovatko pennut karkeita vai sileitä.Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit