Suloiset unikeot

Tänään koitti haikea paluu arkeen, kun puoli yhdeksältä aamulla piti lähteä töihin. Onneksi oli poikkeukselliset lyhyt päivät niin, että olin jo kahdentoista aikoihin kotona. Koirat olivat kaikki olleet nätisti ja ennen kaikkea pentulaatikossa oli kaikki hyvin. Huomenna ja ylihuomenna on pidemmät päivät, mutta onneksi ehdin ruokatunnin jälkeen käymään kotona kiitoksia hyppytuntien. Perjantaiksi olen suunnitellut virittäväni pentulaatikon viereen livestreamin, niin saan seurattua työpaikalta käsin, että kaikki menee hyvin. Tai huoli ei ole niinkään pennuista, vaan Aidasta, joka kuitenkin on vain muutama päivä sitten leikattu. Aidan leikkausarpi on kyllä parantunut hyvin eikä lämpöä ole, mutta emolla on niin paljon kaikenlaisia riskejä, että mukava pitää tilannetta silmällä. Tarvittaessa myös naapurini/apukätilömme Laura pääsee myös paikalle.





Pentueiden (sekä omien koirien) nimet ovat olleet minulle aina todellinen intohimon kohde. Minulle on todella tärkeää, että pennut saisivat mahdollisimman pian rekkarinimet ja yleensä myös jonkinlaisen väliaikaisen kutsumanimen. Vierastan nimittäin itse pelkkien värikoodien tai muiden vastaavien käyttöä, koska pentuihin saa heti persoonallisemman suhteen, kun pennulla on "oikea" nimi. Tästä pentueesta tuli tosiaan gemstones- eli jalokivi-pentue. Olin miettinyt runsaasti erilaisia variaatioita nimistä jo ennen pentujen syntymää. Kun lopullinen sukupuolijakauma selvisi, niitä piti vielä hieman hioa. Tällä kertaa nimet ovat kaksiosaiset niin, että ensimmäisen osan muodostaa adjektiivi ja toisen osan jalokivi. Pienoista googlettelua vaati keksiä ensin erilaisia jalokiviä ja sitten vielä nimiksi sopivia adjektiiveja, jotka alkaisivat kiven kanssa samalla adjektiivillä. Olen lopputulokseen kuitenkin todella ylpeä. Isoimmasta mustasta pojasta tuli Estorian Tempting Tigereye eli "Tigru." Pienin sininen poika on Estorian Outstanding Onyx eli "Onix" ja ehkä nimi on enne, sillä Onixille on kehittymässä todella tumma pigmentti. Vihreästä pojasta tuli Estorian Opulent Obsidian eli "Obi" ja keltaisesta pojasta Estorian Thriumphant Topaz eli "Topaasi". Tyttöjen nimet jo ilmoitinkin edellisessä päivityksessäni, mutta neitokaiset ovat tosiaan Estorian Ezquisite Emerald eli "Emerald" ja Estorian Stunning Sapphire eli "Safiiri". Lopulliset kutsumanimet päättävät toki pentujen tulevat omistajat. Kaikkien kodit ovatkin nyt varmistuneet, mutta vielä pitää antaa pennuille aikaa kasvaa, että voin päättää, kuka lähtee minnekin.




Viikonloppu ja Loppiainen menivät vauhdilla pentuarkeen totutellessa ja työmoodiin virittäytyessä. Nämä pennut ovat aikaisempiin samojedipentuihini nähden tällä hetkellä huomattavasti helpompia. Novan pentujen kohdalla olen saanut tottua sammarien kovaäänisyyteen alusta asti. Pennut ovat yleensä huutaneet niin syödessään kuin nukkuessaan 😂 Punnitseminen ja käsittely on ollut aina todella haastavaa, kun pennut ovat ensi hetkistä asti protestoineet kaikkea ylimääräistä kovaan ääneen. Nämä pennut sen sijaan ovat pääasiassa hiljaa. Toki ajoittain kuuluu tuttua kujerrusta ja huutoa, mutta useimmiten pennut nukahtavat suunnilleen kesken ruokailun ja pentulaatikossa on hipihiljaista. Pennut ovat niin sikeäunisia, että samoin kuin podengopentujen kanssa, saan siirrettyä pennun käsiini ja siitä vaakaan ilman, että pennut välttämättä aina edes heräävät. Huomattavasti helpompi punnita puoliunista pentua kuin rääkyvää kiemurtelijaa. Elämä pentulaatikon vieressä on kaiken kaikkiaan todella leppoisaa, kun mieli vain lepää näissä suloisissa unikeoissa.





Pentujen painon tarkkailu on näiden ensimmäisten vuorokausien tärkeimpiä hommia. Aidan pennut ovat lähtökohtaisesti kasvaneet todella hyvin, mutta pieni Safiiri on aiheuttanut pientä huolta. Safiiri ei ensimmäisen päivän aikana saanut painoa yhtään lisää ja seuraavanakin päivänä oli painoa tullut vain reilu 10 grammaa. Sinänsä ei ole tavatonta, että pentu ei heti lähde kasvamaan ja joskus syntymäpaino voi jopa laskea. Myöskään Obi ei heti ensimmäisenä päivänä juurikaan kasvanut, mutta seuraavana päivänä grammoja tuli lisää oikein korkojen kera.  Nyt kaikki ovat Safiiria lukuunottamatta yli 100 grammaa painavampia kuin ekassa punnituksessa.





Safiirin kasvamattomuuden huolestuttamana olen nyt tarjonnut Aidalle vuohenmaitoa, jotta maitoa tulisi nisistä varmasti kunnolla. Tätä keinoa on Chic Choix kennelin kasvattaja Juha Kares suositellut ja onneksi Laura onnistui minulle vuohenmaitoa Kokemäen S Marketista löytämään. Ruokaan sekoitettuna se on maistunut Aidalla todella hyvin. Safiirikin oli tämän päivän punnituksessa saanut 20 grammaa lisää eiliseen verrattuna. Mutta paras hetki oli vielä edessä, sillä neiti päätti yhtäkkiä syödä ilman taukoja lähes 30 minuuttia, minkä jälkeen paino oli yhden ruokailun myötä jälleen 10 grammaa enemmän. Eli näillä näkymin Safiirin painosta ei tarvitse olla pitkään huolissaan. Varsinkin kun neiti jatkoi ruokailua saman tien, kun laskin neidin pois vaa'alta. Tätäkin kirjoittaessani pentuhuoneesta kuuluu sen verran paljon maiskutusääniä, että ruoka taitaa maistua kaikille erinomaisesti





Pennuille on ruvennut tosi hyvin tulemaan myös pigmenttiä naamaan. Onix on tosiaan tummin, mutta myös muilla on selkeästi mustaa jo kirsussa ja huulissa. Pennut mahtuvat tällä hetkellä vielä juuri ja juuri kämmenelle ja sain otettua koko kuuden koplasta kuvat, joissa tuo pigmentin kehitys hyvin näkyy. Siinä on vähän vertailukohtaa seuraaviin kuviin.


ESTORIAN EXQUISITE EMERALD 
"Emerald"


ESTORIAN STUNNING SAPPHIRE
"Safiiri"

ESTORIAN TEMPTING TIGEREYE
"Tigru"

ESTORIAN OUTSTANDING ONYX
"Onix"

ESTORIAN OPULENT OBSIDIAN
"Obi"

ESTORIAN TRIUMPHANT TOPAZ
"Topaasi"

Tällaisia kuulumisia siis meiltä tällä kertaa täältä Harjavallasta. Lopuksi vielä tyylinäytteitä unikekojen  nukkumistyyleistä.











Kommentit

Suositut tekstit