Operaatio 1-viikkoispotretit

Tämä lomanjälkeinen viikko on mennyt niin vauhdilla, etten ole ehtinyt blogiin kirjoittelua edes ajatella. Onneksi kaikki kiinnostuneet voivat seurata pentukuulumisia myös instan kautta ja sinne olenkin joka päivä pyrkinyt edes yhden pentukuvan laittamaan. Edellisessä blogipäivityksessäni kehuin, kuinka ihanan helppoja ja hiljaisia pentuja nämä ovat. Selvästi kehuin liian aikaisin, sillä tämän viikon aikana pennuista on kuoriutunut todellisia melutoosia. Erityisen äänekkäiltä vaikuttavat Topaasi, Onyx ja Safiiri, jotka valittavat kyllä heti, jos eivät pääse kaverinsa viereen nukkumaan. Topaasi huusi melkein viisi minuuttia yhtenä iltana, kunnes kävin asettamassa pojan sisarustensa päälle - kirjaimellisesti. Sen jälkeen poika nukahti parissa sekunnissa. Safiiri huutaa erityisen paljon ruokailujen yhteydessä, sillä joukkion pienimpänä tyttö päätyy aina muiden jyräämäksi. Monta kertaa olen joutunut auttamaan neitiä pääsemään vähän paremmille nisille, kun muut rynnivät säälimättä neidin ohi. Onyxin huuteluihin en ole vielä keksinyt mitään erityistä logiikkaa, kun välillä tuntuu, että poika kujertaa jopa unissaan.





Aidaa ei paljon tunnu pentujen huuto nappaavan. Neidistä on tullut aika huoleton äiti. Aida nukkuu pääasiassa pentulaatikon ulkopuolella ja käy vain ruokkimassa pentuja - silloin kuin huvittaa. Usein pennut saavat huutaa minuutin jos toisenkin ennen kuin Aida vaivautuu paikalle. Ja joskus Aida häippäsee kesken ruokailun, jättäen jälkeensä rääkyvän pentulauman. Hyvin noiden pentujen painot edelleen onneksi nousevat, vaikka kokoerot ovatkin jo aika huimat. Tigru on isoimpana ylittänyt jo 700 grammaa, Emerald ja Obi 600 grammaa ja ihan hollilla on myös Topaasi. Onyx on hieman vajaa 550 grammaa ja Safiiri 470grammaa. Tästä ei tosin vielä voi mitään kovin merkittäviä johtopäätöksiä aikuiskoon suhteen tehdä, sillä jotkut pennut saavat kasvuspurtin vasta selvästi vanhempina.






Tällä viikolla olen asentanut joka päivä pentulaatikon viereen livestreamin, jonka avulla olen voinut seurata Aidan ja pentujen edesottamuksia töistä käsin. Suurin järkytys ei ole ollut Aida tai pennut vaan se, kuinka paljon muut koirat pitävät työpäivän aikana tällä hetkellä mekkalaa. Viereiseen asuntoon tehdään muuttoa ja ilmeisesti se sekä pentujen aiheuttama hämmennys on lisännyt aikuisten koirien melutasoa. Kävinkin tänään hakemassa sitruunapantaan täytettä, että voimme erityisesti Hestian kanssa treenailla hiljentymistä. Aidan ja pentujen suhteen livestream on tuonut sen verran lisätietoa, että selvästi Aida viihtyy pentulaatikossa paremmin silloin, kun minä en ole paikalla. Kai neiti hakee minun kotona ollessani huomiota minulta poistumalla pentulaatikosta vielä enemmän. Ja toki laatikossa on Aidalle todella kuuma ja tänään uskaltauduin avaamaan jopa vähän ikkunaa, ettei Aida-parka vallan läkähdy imettäessään pikkuisia. Oppilaista tuo livestream on ollut aika hauska, varsinkin kun olen kulkenut käytävillä kännykkä kädessä ja esitellyt pentujen edesottamuksia kaikille vastaantulijoille. Oppilaista pennut ovat toki vielä vähän tylsiä, sillä eiväthän ne tosiaan tee muuta kuin syövät ja nukkuvat.









Tänään pennuille tuli ikää jo viikko. Ensimmäisen viikon kunniaksi halusin ottaa pennuista 1-viikkois kuvat. No se ei ole ihan niin helppoa kuin miltä se ehkä kuulostaa. Jos pennut ovat hereillä, ne liikkuvat niin paljon, että kuvista tulee todella epätarkkoja. Jos pennut nukkuvat, ne yleensä nukahtavat sellaiseen kohtaan, ettei pennusta saa mitään järkevää yksittäiskuvaa. Minun pitikin kehittää tänään ihan uusi tyyli, miten saisin nukkuvan pennun siirrettyä kuvauspaikkaan ilman, että pentu heräisi matkalla liikaa. No loppujen lopuksi homma toimi niin, että otin nukkuvan pennun varovasti käteeni ja siirsin sen sitten selälleen syliini. Näin sain otettua pennuista naamakuvat ja pennuilla oli hyvä ja lämmin alusta jatkaa unia. Tämän jälkeen siirsin pennut kuvauskohtaan ja jäin hetkeksi "makoilemaan" pennun päälle. Toisin sanoen laitoin poskeni pennun poskea vasten ja loin käsilläni turvallisen ja lämpimän kolon nukkua. Topaasia lukuunottamatta tämä tyyli toimi paremin kuin hyvin. Ja mikäs sen ihanampaa, kuin tuoksutella pennun tuoksua. Onnistuneimmat potretit ovat tässä:

Estorian Stunninng Sapphire
"Safiiri"
oranssi tyttö


Estorian Outstanding Onyx
"Onyx"
sininen poika


Estorian Opulent Obsidian
"Obi"
vihreä poika


Estorian Tempting Tigereye
"Tigru"
musta poika


Estorian Thiumphant Topaz
"Topaasi"
keltainen poika


Estorian Exquisite Emerald
"Emerald"
liila tyttö


Tänään sain muuten pennuilta ensimmäiset pusut! Joskin syynä oli varmaankin se, että Onyx luuli minua Aidaksi ja etsi nisää. Noiden kuvien oton yhteydessä tajusin muuten, että myös Onyxilla on takakannukset. Jotenkin ne olivat pojan syntyessä niin pienet, etten ollenkaan tajunnut muuta kuin Topaasin kannukset. Tänään tarkistin sitten erityisen huolella kaikkien muidenkin pentujen jalat vielä uudestaan yllätysten varalta. Mutta muita kannuksia en kyllä bongannut. Myös pentujen navat alkavat olla hyvässä kunnossa eikä mitään napatulehduksen merkkejä ole ollut ilmassa. Sen sijaan Aida on nyt antibioottikuurilla virtsatietulehduksen takia. Tyttö on synnytyksen jälkeen pissaillut siihen malliin sisään (ja itse asiassa jo ennen pentujen syntymää), että kiikutin virtsanäytteen lääkäriin. Satavarmasti synnyttäneen nartun virtsanäytteestä ei oikein voi mitään sanoa, mutta kyllä lääkäri oli sieltä jotain tulehdukseen viittaavaa bongaavinaan. Toivottavasti lääkkeiden avulla tulehdus menee kuitenkin pian ohi. 







Pentujen liikkeet ovat muuten siinä määrin kehittyneet, että ryömimisen sekaan meinaa nykyisin mahtua jo vähän huteria askeleitakin. Emerald, Onyx ja Tigru tuntuvat myös mielellään kiipeilevän, erityisesti Aidan päällä. Muutaman kerran Aida on myös päättänyt imettää pentuja selällään, jolloin pentujen on pitänyt ängetä kirjaimellisesti Aidan päälle yltääkseen nisiin. Eli melkoisen ketteriä otuksia ottaen huomioon, etteivät pennut vielä näe tai kuule mitään. Ensi viikon aikana silmien pitäisi kuitenkin aueta. Mahdollisesti jo joskus maanantaina tai tiistaina voi alkaa jollain silmät vähän rakoilemaan. Sitten pentujen meno muuttuukin jo ihan erilaiseksi. Sitä siis odotellessa.

Vielä viimeiset kuvat ja kiitoksia jälleen kaikille, jotka jaksatte tätä blogia lueskella!




Kommentit

Suositut tekstit