3-viikkoiset murisijat

Aidan ja Juliuksen pennut täyttivät tänään 3 viikkoa. Tässä alkuun jälleen uusimmat potretit kuusikosta.

Estorian Tempting Tigereye
"Tigru"

 Estorian Opulent Obsidian
"Obi"

Estorian Outstanding Onyx
"Onyx"

Estorian Triumphant Topaz
"Topaasi"

Estorian Stunning Sapphire
"Safiiri"

Estorian Exquisite Emerald
"Emerald"

Kuluneen viikon aikana pennuista on kuoriutunut oikeita koiria. Pennut liikkuvat joka päivä enemmän ja enemmän. Eilen laajensin pentuhuonetta ja sen jälkeen pennut eivät ole enää pentulaatikossa viihtyneet. Pitkin viikkoa pennut ovat sieltä päässeet pois pienille seikkailuille ja nukkuminen mitä omituisimmissa kasoissa keskellä lattiaa on ollut suosittua ajanvietettä. On ollut hienoa seurata jälleen kerran, kuinka pentujen liikkeet kehittyvät parhaimmillaan jopa yhden päivän aikana. Nyt pennut osaavat ylittää jo esteitä ja kaikki ahtaat paikat kiinnostavat todella paljon.  






Safiirin näyte rennosta nukkumistyylistä

Pienet luonne-erot alkavat hiljalleen tulla pennuista esiin. Porukon ehdoton kuningatar on Emerald (lempinimeltään Emppu), joka pitää kyllä puolensa jopa podengoja vastaan. Emerald tekee erityisen mielellään tutkimusmatkoja ja haastaa muristen kaikki vastaantulijat. Tätäkin kirjoittaessani Emerald riehuu yksinään pentuhuoneessa ja murisee. Nyt on kovaa vauhtia tulossa olohuoneen puolelle hirveän pärinän saattelemana. Emeraldin mielestä kaikki paikat pitää tutkia ja kaikkea täytyy luonnollisesti myös maistaa. Emerald pitää pojat tiukasti tassunsa alla ja treenaa jo kovasti "tappo-otteitaan", varsinkin silloin kun sisarukset yrittävät nukkua. 

Tigru on siskonsa vastakohta, todellinen ihana nallekarhu. Joukkion isoimpana voisi kuvitella Tigrunkin olevan pomo, mutta poika on ottannut tähän asti todella rauhallisen ja rennon otteen elämään. Olen ihan rakastunut tähän rauhalliseen jättiin ja tuskin maltan odottaa, mitä pojasta oikein kasvaa. Topaasi ja Obi ovat tällä hetkellä pesueen kovimmat huutajat. Huudollaan hakevat huomiota sekä Aidalta että minulta. Topaasi kiipeää mielellään ihan syliin asti hakemaan huomiota. Onyx on yleensä aika säyseä, mutta välillä intoutuu tämäkin poika ihan tosissaan murisemaan ja meuhkaamaan. Tästä kun mennään viikko eteenpäin, en varmaan enää meinaa edes pysyä poikien perässä.

Safiirin suhteen olen edelleen huolissani, sillä neiti on vieläkin selvästi kömpelömpi kuin muut. Safiirikin murisee ja kävelee välillä ihan ilman ongelmia, mutta toisinaan neidiltä katoaa suuntavaisto ja tyttö rupeaa pyörimään ympyrää. Oman mielenrauhani kannalta olen päättänyt, että käymme Safiirin kanssa ensi viikolla eläinlääkärissä. Toivon totta kai, että mitään vakavaa ei tytöstä löytyisi, vaan Safiiri vain kehittyisi muita hitaammin omaa vauhtiaan. Mutta varaudun myös siihen, että voimme saada huonojakin uutisia. Pitäkää siis kaikki peukut ja varpaat pystyssä, että Safiirilla olisi kaikki kunnossa tai jos jotain vikaa löytyy, se ei olisi kuitenkaan mitään kovin vakavaa. Vaikka Safiiri onkin vähän reppana, niin neiti on myös ehdottomasti innokkain pentu antamaan pusuja ja neidillä taitaa olla kaikista kovin puruvoima. Siltä se ainakin tuntuu silloin, kun neiti maistelee sormiani. 


Pennut saivat tänään "synttäreidensä" kunniaksi ensimmäisen maistiaisen jauhelihaa. Sekoitin tällä kertaa joukkoon myös vähän vuohenmaitoa ja avot, kyllä maistui. Ruokailutekniikka oli vielä pennuilta hakusessa - yrittivät syödä lautasta tai kävellä lautasen päällä - mutta jokainen pentu sai ihan hyvin maistella tätä uutta makua ja kokeilla, millaista on syödä kiinteää ruokaa. Tämän jälkeen piti tietenkin päästä vielä syömään itse pääruoka eli maitobaari toimii edelleen. Aidaa tosin rupeaa imettäminen hieman jo kyllästyttää, mikä ei varsinaisesti ole mikään ihme. Onhan näillä piraijoilla jo pienet hampaat, jotka varmasti tuntuvat nyt jo ikäviltä. Pennut ovat nyt keksineet, että syödä voi silloinkin kun Aida seisoo. Sen verran kokoa tällä kuusikolla jo on, että hieman päätä kurottamalla pennut yltävät oikein hyvin nisille asti.


Pentuja kävi tänään katsomassa ensimmäinen niistä perheistä, joiden luokse joku näistä hömpistä muuttaa viiden viikon päästä. Oikein mukavaa oli ja luonnollisesti pennut näyttivät itsestään vain parhaimmat puolensa. 😉 Tässä kohtaa pennut ovat niin mukavia, kun lähtökohtaisesti vain nukkuvat, mutta intoutuivat silti välillä vähän painimaan, seikkailemaan ja kiipeämään syliin. Gaia ja Windy tekivät tosin parhaansa varastaakseen shown ja Nova kerjäsi huomiota enemmän kuin laki sallii. 

Tällä viikolla muut koirat ovat saaneet tehdä enemmän ja enemmän tuttavuutta pentujen kanssa. Tänään Gaia ja Freya pääsivät jo oikeasti pentuja leikittämään. Gaiaa kiinnosti todella paljon pentujen naamojen peseminen. Novaa puolestaan kiinnostaisi kovasti pentujen pesun ohella myös pentujen imettäminen. Ei neiti siinä tietenkään onnistu, mutta Onyx ja Safiiri ainakin kertaalleen jo erehtyivät luulemaan Novaa Aidaksi ja yrittivät ihan väkisin päästä syömään. Nova oli tyytyväinen siihen asti, kunnes piraijat ilmeisesti iskivät hampaansa ihan oikeasti nisille, jolloin neidille tuli kiire päästä tilanteesta äkkiä pois. Myös Freya yritti tänään testata Topaasin imetystä, mutta eipä tullut Freyaltakaan maitoa, vaikka kovasti hän yritti. 😂

 Gaia pesee Topaasin hampaat

Nova "imettää" Onyxia ja Safiiria

 Freya leikkii Topaasin kanssa

Tällaista tältä erää. Seuraavan kerran kirjoittelen varmaan kuulumisia Safiirin lääkärireissun jälkeen. Toivottavasti saan silloin kirjoittaa teille hyviä uutisia. Nyt jatkan taitoluistelun katselemista. Pian on suomalaisnaisten vuoro tulla jäälle. Mukavaa viikonloppua ja palataan taas pian pentukuulumisten pariin.



Kommentit

Suositut tekstit