Terhakkaat ja tempperamenttiset 5-viikkoiset

Jälleen on aika kirjoittaa uusi blogipostaus. Mitään kovin pitkää tekstiä en lupaa, sen verran olisi vielä hommia ennen nukkumaanmenoa, mutta pakolliset potretit ja lyhyet kuulumiset pitää nyt ainakin ehtiä jakamaan. Kuvia en tältä viikolta ole ottanut hirveästi, koska jostain syystä olen intoutunut ottamaan enemmän videokuvaa. Videoita onkin nyt some käytännössä täynnä. Ihan vielä en ole ehtinyt niitä YouTubeen siirtämään, mutta katsotaan, jos jossain välissä ehtisin vaikka tehdä jonkin videokoosteen pentujen seikkailuista. 

Tällä viikolla koitti koko laumalla hieman karu paluu arkeen, kun etätyöt vaihtuivat takaisin lähiopetukseen ja koiruudet joutuivat torstain ja perjantain olemaan keskenään kotona (seurauksena Hestia mm. päätti syödä sohvan kulmaa). Pentuja tämä järjestely ei onneksi näyttänyt haittaavan. Alkuviikosta ehdimme olemaan vielä hetken Somerolla ja viikonlopun mökkeilimme luonnollisesti myöskin. Mökillä koirat pystyvät purkamaan energiaa ihan eri tavalla ja pennutkin saavat vähän vaihtelua miljööseen. Eilen parin pennun kodit kävivät myös kylässä ja oli ilo huomata, että pennut suhtautuvat myös vieraisiin avoimesti ja rohkeasti. Yhtään eivät vierastaneet kiivetä edes vieraan syliin. Freyakin otti vieraat suhteellisen hyvin vastaan ja kuluneen viikon aikana neiti on hyväksynyt myös muut koirat pentujen hoitajiksi... toki Freya usein edelleen muistuttaa, että pennut ovat hänen! Nyt kuitenkin jopa Hestia pääsee pentuja leikittämään ja Hessu onkin ottanut oikean vara-äidin roolin. Tytöllä on sen verran valeraskaus edelleen päällä, että on jopa vähän imettänyt pentuja. Hestia on ihan rakastunut noihin rääpäleisiin ja saan olla tarkkana, ettei Freyan ja Hessun välille kehkeydy riitaa pentujen hoitamisesta. Ovat jopa useaan otteeseen ängenneet yhdessä pentujen kanssa pieneen kevytkoppaan. Silloin on niin ahdasta, että kaikki ovat kirjaimellisesti päällekkäin.

Estorian Eostre's Spell


Kuluneen viikonlopun aikana päätin, kuka pennuista lähtee minnekin. Laulava Spell-poika muuttaa Helsinkiin. Spell on intoutunut kuluneen viikon aikana tekemään aiempaa enemmän tutkimusmatkoja, mutta edelleen Spell on pieni sylipoika, joka mielellään laulaa ja nukkuu sylissä. Leikkiessään kuvittelee olevansa melkoinen pomo ja Hestiaakin on aika terhakkaasti haastanut leikkiin. Spell osaa seisoa jopa leikin tiimellyksessä todella ryhdikkäästi, mutta seisomakuvan ottamisesta pikkuinen jäbä ei aluksi ollut kauhean innoissaan. Tulevien omistajiensa sylissä Spell viihtyi oikein hyvin ja hän kyllä tietää jo nyt, kuinka kietoa ihminen pikkutassunsa ympärille.

Estorian Eostre's Hex


Komea Hex muuttaa Ouluun ja siellä pojan nimeksi tulee mahdollisesti Valo. Nimi on ihanan lähellä Hexin isoisän Waldon nimeä ja kyllähän podengot tuovat todellakin valoa arkeen. Hex oli vielä viikko sitten hieman "mitäänsanomaton", mutta viikossa on tapahtunut todella paljon ja nyt poika on todella innokas sähikäinen, joka mielellään painii ja leikkii kaikkien muiden kanssa. Hex myös järsii sormia todella innokkaasti. Poika on näistä pennuista kaikista skrodein ja jos hän vain seisoo ryhdikkäästi, todella komea! Seisominen miellytti Hexiä tänään kuitenkin jopa Spelliä vähemmän eivätkä edes herkut maistuneet seisottamisen yhteydessä. Pojan kuva jäikin siis aika vaisuksi vielä, mutta onneksi sain napattua pojasta ulkoa toisenkin seisomakuvan, joka löytyy hieman jäljelmpää. Siinä näkyy pojan ryhdikkyys huomattavasti paremmin.

Estorian Eostre's Willow


Hurmaava Willow muuttaa Helsinkiin ja tytöstä tulee Telma. Tyttöjen suhteen olin todella pitkään kahden vaiheilla, kumman haluan sijoittaa. Toisaalta Daffodil on vienyt sydämeni alusta asti, mutta Willow muistuttaa niin paljon tätiään Dania (sekä ulkonäkönsä että luonteensa puolesta), että mieli olisi ollut myös Willow sijoittaa. Onneksi tähän dilemmaan löytyi ratkaisu, kun Willown tuleva koti on valmis antamaan neitokaista joskus tulevaisuudessa jalostuslainaan, mikäli hän lunastaa tämän hetkisen potentiaalinsa. Willow on todellinen heinäsirkka, joka suurimman osan aikaa pomppii ja hyppii. Häntäkin heiluu niin, että koko koira heiluu mukana. Seisomisesta ei meinannut tulla mitään, koska neiti oli pöydälle pääsystä niin täpinöissään, ettei malttanut pysyä paikoillaan. Jauheliha oli liiankin hyvää herkkua ja sormet siinä meinasivat lähteä, kun yritin saada tytön seisomaan. Mitään erinomaista kuvaa emme siis Telma-tytöstäkään saaneet eikä tämä kuva todellakaan tee oikeutta tytön kauneudelle. Mutta onneksi seisomista ja poseeraamista ehtii vielä moneen kertaan harjoittelemaan.

Estorian Eostre's Daffodil


Rakas ihana Daffodil-Daffi varasti sydämeni ensi henkäyksellään. Se oli kirjaimellisesti rakkautta ensi silmäyksellä ja tunne on vain kasvanut sitä mukaan, kun neidin pippurinen luonne on käynyt ilmi. Kuluneen viikon aikana, pennut ovat usein olleet hereillä pareittain ja aina toinen parin osapuoli on ollut Daffodil. Daffi tuntuu ehtivän joka paikkaan ja vaikka hän on pienin (pojat ovat molemmat jo yli ja Willow/Telma vain hieman vajaa kilon) reilun 800 gramman painollaan, se ei todellakaan estä neitiä pääsemästä niskan päälle painien yhteydessä. Neiti on saanut myös Freyan jo pari kertaa hieman hermostumaan syömällä koko ajan äitinsä korvaa tai kuonoa. Hestian huulessa neiti roikkui kertaalleen jo siihen malliin, että puoliksi odotin Hestian suuttuvan. Tästä tempperamenttisesta neitokaisesta tulee nyt joka tapauksessa Estorian tiimin uusin sijoitustyttö ja hän muuttaa tuohon 20 metrin päähän naapuriin enonsa Alvinin kaveriksi. Nimeksi tytölle tulee Dafne, mikä jatkaa tätä Gaiasta alkanutta mytologiaa linjaa, sillä Dafne on kreikkalaisesta mytologiasta löytyvä puolijumala. 

Eli tällaisia kuulumisia täältä. Kuten kirjoitin ylhäällä, minulla ei hirveästi ole aikaa tänään tämän kummempia tarinoita runoilla ja kuvia on tosiaan viikon aikana kertynyt yllättävän vähän kiitoksia uusimman videokuva-addiktioni. Tänään sain kuitenkin pennuista ihan kivoja kuvia otettua, kun ne pääsivät hetkeksi tuohon pihalle tutkimaan ulkomaailmaa. Kerrankin oli sen verran lämmintä, että pennutkin viihtyivät yllättävän pitkään pihalla. Daffodil osoittautui nimensä veroiseksi kukkaistytöksi ja nenä oli vähän väliä voikukissa kiinni. Ilmeisesti kukat myös maistuivat hyviltä.

Tytöt haistelevat kukkia

Hexkin kiinnostui tutkimaan, mikä tämä on

Mhh... miltähän tämä kukka maistuu?


Hyvää oli!

Harava oli Willown/Telman mielestä hyvinkin mielenkiintoinen asia.

Ihana Dafne

Spellille ilmestyi tällä viikolla outo töyhtö kuonoon, minkä takia jätkällä on tuollainen outo viiva keskellä naamaa. Poika on nyt kuin mikäkin Harry Potter.


Telma neiti seikkailee

Kuka ei kuulu joukkoon? Dafne ainakin on sitä mieltä, että hän on jo ihan iso koira.


Mhh... mikäs tämä on?


Kukkuu!





Hex osaa näköjään antaa jo tassua.


Todistusaineistoa siitä, että Hexkin osaa halutessaan seistä kauniisti!

Yök, mulla on multaa suussa.

Hieno venytys Spelliltä



Spell tietää, miten maastoutua ison keskarin edessä.





Spell hyökkää!


Lopuksi vielä muutama muu kuva. Tässä Hestia on ängennyt pentujen kanssa samaan koppaan. En ollenkaan tajunnut ensi alkuun, minne tyttö oikein katosi.


Tällä viikolla aloitin myös pentupakettien kokoamisen.

Hex nukkuu äidin poskea vasten.

Alkuviikosta kaikki änkesivät vielä yhdessä näin syliin.

Kommentit

Suositut tekstit