6-viikkoiset huligaanit

Miten ihmeessä voimme olla pentujen kanssa jo siinä pisteessä, että lain mukaan pirpanat voisivat ensi viikolla jo lähteä omiin koteihinsa? No näin ei onneksi vielä tapahdu, koska luovutan podengopennut vasta 9-10-viikkoisina, mutta teoriassa pennut olisivat pian valmiita muuttamaan. Tämän voisi joku kertoa pennuille itselleen, sillä kolmikko on edelleen melkoisia maitobaarissa roikkujia. Kirjaimellisesti! Pennut nimittäin syöksyvät nisiin kiinni ja heittäytyvät sitten selälleen syömään niin pitkäksi aikaa, kun Dafne antaa. Aika hurjannäköistä touhua. 😅 Näitä kuulumisia pian lisää ja ensi alkuun nämä tutut viikkopotretit, jotka tällä kertaa olivat melkoisen työn ja tuskan takana.

ESTORIAN HELLION FAIRY QUEEN

"Mei"




ESTORIAN HECTIC GOBLIN KING




ESTORIAN HEROIC ELF KING



Kuluneeseen viikkoon on mahtunut kaksi isompaa seikkailua. Viikonloppuna olimme mökkeilemässä ja pennut pääsivät oikein kunnon seikkailulle, kun valloitettavaksi kohteeksi tuli koko mökkipiha. Aluksi pennut tietenkin hieman ihmettelivät, mihin sitä oikein oltiin tultu pitkän automatkan päätteeksi. Mutta kun aikuiset koirat mennä viuhtoivat niin innokkaasti joka paikkaan, into tarttui lopulta pentuihinkin. Pian pennut uskalsivat itse juosta alapihalle asti. Sunnuntaina pennut intoutuivat juoksentelemaan kiviportaissa niin, että tosissaan sai pelätä varsinkin Mein puolesta. Neiti veti nimittäin välillä sellaista kuperkeikkaa portaita alas, että oikein hirvitti. Meillä on selvästi asenne "jos voi juosta, sitten ei kävellä!" Tällä reissulla pennut eivät päässeet vielä saunomaan, kun kolmikko nukkui niin sikeästi saunaan lähtiessämme. Mutta toivottavasti pennut pääsevät seuraavana viikonloppuna tätäkin testaamaan. Saa myös nähdä, intoutuvatko pennut riehumaan ulkona niin paljon, että ensimmäinen tippuu jo mökillä lampeen. Tavoitteena toki olisi pysyä kuivana, koska lammen vesi ja ilma alkavat olla jo sen verran viileitä, että pentuparat paleltuisivat tällaisesta uintireissusta.



















Tänään pennuilla oli toinen jännittävä päivä, kun pirpanat pääsivät perinteeksi muodostuneelle reissulle koulumaailmaan. Pennut saivat olla koko päivän koululla Dafnen, Avernan, Novan ja Gaian kanssa yhtenä yläkoulun harrastepäivän pisteenä. Aikuiset olivat mukana niitä hetkiä varten, kun pennut väsähtivät eivätkä jaksaneet enää muuta kuin nukkua. Aluksi pennuissa riitti virtaa ihan mukavasti, mutta päivän kuluessa väsymys iski niin vahvasti, että viimeisen tunnin pennut nukkuivat joko kopassa tai oppilaiden sylissä. Tämä kolmikko näytti kuitenkin rakastavan huomiota ja varsinkin Goblin oikein juoksi oppilaan luota toisen luo. Elf puolestaan nukahti tuttuun tyyliinsä oikein mielellään myös oppilaiden syliin. Mei sen sijaan hakeutui mieluummin omaan rauhaan väsymyksen iskiessä, vaikka muuten neiti olikin innokas tutustumaan uusiin ihmisiin. Lopulta uni maistui myös oppilaiden sylissä. 





































Pennut ovat kuluneen viikon aikana saaneet hyvin vapaasti liikkua pitkin kämppää. Osan öistä olen yrittänyt saada pennut pysymään pentuhuoneessa, mutta välillä pikkuiset ovat päässeet nukkumaan myös makuuhuoneen puolelle. Pissoja ja kakkoja tulee vähän sinne sun tänne, mutta varsinkin kakkojen siivoaminen sujuu Dafnelta edelleen käden käänteessä. Meistä on kuoriutunut todellinen hirviö. Jos Dafne ajaa pennut murahtaen pois nisältä, Mei murisee takaisin. Jos Meitä silittää väärällä tavalla, neiti murisee takaisin. Mei kiipeilee mielellään sohvan selkänojalle ja hyökkää sieltä käsin silmälasin sankojen, nutturan ja korvan kimppuun. Aina jos pentujen kesken on jotain isompaa rähinää, Mei on toisena osapuolena. Melkoinen tuittupää siis kyseessä. Samalla myös aivan ihanan reipas ja rohkea pentu ja kunhan koulutuksessa pääsee hyvään alkuun, elämä tällaisen itsevarman pikku piraijan kanssa on varmasti todella antoisaa.










Goblin ja Elf ovat hyvin samanlainen kaksikko. Molemmat hakevat mielellään huomiota ja kiipeilevät sylissä. Molemmat seikkailevat innoissaan uusissa paikoissa ja molemmat ovat innokkaita leikkimään leluilla. Goblin varsinkin rahtaa mielellään itsensä kokoisia leluja sinne tänne ja innostuu myös vieheleikistä todella paljon. Elf oli mökillä hieman innokkaampi tutustumaan uuteen pihaan, mutta tänään koululla Goblin oli vuorostaan kiinnostunempi seikkailemaan luokan sisällä. Eli hieman ehkä päivästä riippuu, kumpi on aktiivisempi ja kumpi viihtyy enemmän sylissä, mutta hyvin tasainen kaksikko kyseessä. Molemmat ovat vähän siskoaan rauhallisempia ja uskovat hieman paremmin äitinsä murinoita ja muiden koirien komennusta. Tosin nämäkin kaksi osaavat olla todellisia piraijoita ja veisivät välillä koko nenän tai sormen sille päälle sattuessaan. Hestia parka joutui eilen juoksemaan pentuja karkuun, kun kolmikko jahtasi ja yritti tarttua Hessua tassusta ja kuonosta. Sterkkaus on selvästi vaikuttanut Hestiaan siinä määrin, että hän ei ole enää aivan yhtä innokas lapsenvahti kuin aikaisemmin. Gaia ja Averna ovat puolestaan todella innokkaita pentujen leikittäjiä ja välillä painit yltyvät melkoisen rajuihin mittasuhteisiin.  







Kuten ylläolevista kuvista voi päätellä, pennut ovat myös ottaneet tavaksi vallata sohvan selkänojat. Pari kertaa selkänojilla leikkon leikkinyt kaikki kolme pentua ja tarkkana saa olla, ettei vaan satu mitään. Useimmiten uskallankin ottaa vain yhden pennun kerrallaan sohvalle. Mei viihtyy selkänojilla parhaiten, mutta myös Goblin ja Elf tulevat välillä oikein pyytämään, että he pääsisivät sohvalle nukkumaan. Välillä pennut olisivat lähdössä lenkillekin mukaan, mutta tähän en vielä ole ryhtynyt. Kyllä tämä kolmikko vaan on niin valloittava trio, että todellinen ikävä tulee, kun muuttavat muutaman viikon päästä omiin koteihinsa. Ensi viikolla sitten taas lisää kuulumisia.






Kommentit

Suositut tekstit