5 viikkoa meni niin että hujahti, nyt vauhti vasta kiihtyykin

Pennuilla on tällä hetkellä menossa oikea todellinen viiden viikon villitys. Perässä ei meinaa pysyä, kun kolmikko on vallannut ihan kuin huomaamatta koko asunnon. Millään eivät viihtyisi enää pentuhuoneessa, vaan heräämisen jälkeen pitää heti päästä olohuoneeseen leikkimään ja aikuisten koirien kanssa säätämään. Jotenkin sitä jaksaa edelleen kaikkien näiden vuosienkin jälkeen ihmetellä sitä, kuinka rohkeita seikkailijoita nämä podengopennut ovat, varsinkin kokoonsa nähden. Vaikka jokin asia voisi hetken aikaa ihmetyttää ja vähän hirvittää (esimerkiksi imuri ei ole pentujen suosioon vielä päässyt), niin tilanteesta toivutaan käytännössä saman tien ja riehuminen jatkuu. Mei, Goblin ja Elf ovat sulattaneet sydämeni aivan totaalisesti ja kun näitä viikkopotretteja taas katsoo, niin ei paljon söpömpiä pentuja voisi olla.

ESTORIAN HELLION FAIRY QUEEN

"MEI"
painoa 933g





Mei kuvassa n. 4,5 viikkoa

ESTORIAN HECTIC GOBLING KING

painoa 1295g





Goblin kuvassa n. 4,5 viikkoa

ESTORIAN HEROIC ELF KING

painoa 1204g



Elf kuvassa n. 4,5 viikkoa

Kuluneen viikon jännittävin hetki koitti ehdottomasti lauantaina, kun lähdimme koko lauman kanssa Somerolle ja pennut joutuivat ensimmäistä kertaa autoon. Mökille emme vielä päässeet, koska sen oli siskoni varannut omaan käyttöönsä, mutta menimme isovanhemmilleni kyläilemään. Automatkan ajan pennut olivat käytännössä hipihiljaa muutamia pieniä inahduksia lukuunottamatta. Somerolla rakensin pennuille nopeasti keskelle olohuonetta pentuaitauksen ja siellä pennut viettivät onnellisesti loppuillan. Dafne osasi hienosti hyppiä aitaukseen ja sieltä pois sille päälle sattuessaan. Aikuisten podengojen näkökulmasta ihanin hetki oli päästä pitkästä aikaa saunomaan. Pennut eivät vielä tätä saaneet kokea, mutta toivottavasti seuraavana viikonloppuna on pentujenkin vuoro päästä ensimmäistä kertaa kokeilemaan saunomista. Saa nähdä mitä pennut siitä tuumaavat. 


Väliaikainen pentuaitaus




Sunnuntain pennut viettivät mamman ja papan hellässä huomassa, kun itse lähdin melkein koko muun porukan kanssa maastokisoihin. Juoksemaan pääsivät Myy ja Averna. Turisteiksi lähtivät Nova, Hestia, Freya ja Gaia. Dafne jäi tietenkin pentujen luokse ja myös Nefi ja Windy pääsivät pentuja hoitamaan, kun vanhempani toivat tytöt Somerolle viikon hoidossa olemisen jälkeen. Hieman jännitti jättää pennut koko päiväksi isovanhempieni hoteisiin, mutta kolmikko oli kuulemma ollut todella nätisti. Tätä oli vaikea uskoa, sillä kun vihdoin kymmeneltä illalla pääsin pentuja ja muuta laumaa hakemaan, pennut aloittivat ihan järjettömän huutokuoron. Oikein säikähdin, että tällaista mekkalaako pennut olivat koko päivän pitäneet, mutta ei sentään. Kolmikko vain tunnisti ääneni ja innostuivat paluustani niin paljon, että seurauksena sain kuulla kunnon konsertin.









5-viikkoiset pennut alkavat olla jo vähän sellaisia pieniä aikuisia. Ainakin omasta mielestään. Kävely sujuu oikein malliikkaasti, kiipeilykin onnistuu ja lattiaa vasten kuuluu vain nopea "tap-tap-tap", kun pennut juoksentelevat paikasta toiseen. Pennut ovat myös löytäneet äänensä oikein kunnolla ja varsinkin pentuaitaukseen sulkeminen aiheuttaa todellisen vastalauseiden vyöryn. Nukkumaan pennut hakeutuvat edelleen kaikista mieluiten pentulaatikkoon, mutta välillä väsymys saattaa iskeä kesken kaiken ja silloin voidaan nukahtaa myös keskelle lattiaa. Varsinkin Elf nukahtaa oikein mielellään syliin ja oikein hakeutuu jalkojeni päälle nukkumaan. Kutsuihin pennut reagoivat todella innokkaasti. Toisin sanoen heti kun sanon pennuille jotain tai kutsun pikkuisia luokseni, nämä suorastaan riemastuvat ja rientävät heti hyppimään jalkoja vasten. Sen verran pennut ovat aikuisia koiria oppineet kunnioittamaan, että jos esimerkiksi Nova tai Freya osuu kulkureitille, ihan suinpäin ei syöksytä siitä ohi vaan ensin pitää vähän mielistellä ja varovaisesti testata kepillä jäätä.


Goblinin suloinen kuono




Elf ihmettelee



Pusujen antaminen on edelleen pentujen mielipuuhaa, mutta pusujen sekaan eksyy yhä useammin hampaiden testailua. Eilen Goblin intoutui repimään nutturaani, kun erehdyin tarjoamaan sen innokkaiden hampaiden ulottuville. Housuja ja paitaa on myös kiva maistella ja crocsit meinaavat saada kyytiä. Nämä pennut eivät ole vielä Novasta intoutuneet samassa määrin kuin Freyan edelliset pennut, mutta Gaian kanssa varsinkin leikitään todella aktiivisesti. Dafne-äiti on myös hieno leikittäjä, samoin Hestia. Averna on myös muutamaan otteeseen saanut nauttia elämästään pentukeon alimmaisena tyynynä. Myykin intoutui tekemään pentujen kanssa tuttavuutta, vaikka edelliset pennut eivät neitiä kiinnostaneet lainkaan. Neiti lähti tosin tänään takaisin omaan kotiinsa, mutta neljän viikon päästä Mei seuraa sitten perässä ja tyttö saa itselleen ikioman kaverin. Goblinin ja Elfin kotien suhteen en vielä ole ihan tehnyt päätöstä siitä, kumpi lähtee kotiin A ja kumpi kotiin B. Mutta molemmat muuttavat tosiaan pk-seudulle. Pojista toinen pääsee itse asiassa enonsa Rickyn kaveriksi ja toinen muuttaa siskoni ystävälle ja varmasti saa tavata Daimia ja isoenoaan Pepsiä, jotka asustavat siskoni luona Helsingissä. Muutenkin Estorian-podengoja alkaa pk-seudulla olla sen verran mukava määrä, että pitää sinne suunnille jossain kohtaa treffejä taas järjestää.


Kaunis Mei


Elf seikkailulla


Nam nam mitkä crocsit




Mei-tyttö

Tänään pennut pääsivät 5-viikkois synttäreittensä kunniaksi ensimmäistä kertaa ulos. Se oli pieni järkytys, varsinkin kun aikuiset intoutuvat raivoisasti haukkumaan ohikulkevalle koiralle. Goblin löysi itselleen piilon rappusten alta ja Elf ja Mei tunkivat itsensä pusikkoon piiloon. Onneksi järkytys ei kovin kauaa kestänyt. Tosin olin niin ikävä, että sisälle tultuamme laitoin pennuille ensimmäistä kertaa myös pannat kaulaan niin, että tästä tuli tuplajärkytysten päivä. Pentuja tosin väsytti jo siinä määrin, että pannoista huolimatta nukkuminen onnistui ilman ongelmia. Näitä pantoja pitää treenailla lisää, että kolmikko tottuisi niihin hieman Freyan edellisiä pentuja nopeammin. 










Tämän viikon perusteella en pentujen luonteista hirveästi mitään uutta osaa kertoa. Kaikki kolme ovat todella sosiaalisen ja rohkean oloisia. Goblin on edelleen sellainen itsenäinen seikkailija, joka uskaltaa yleensä ensimmäisenä lähteä uusia paikkoja tutkimaan. Mei on vähän sellainen temppemanttisempi tapaus, joka yleensä on aina osallisena, jos jostain kuuluu pentujen välistä rähinää. Eilen neiti kiipeili ensimmäisenä kolmikosta sohvan selkänojalla eli Mei taitaa olla myös vähän sellainen hurjapää. Elf tykkää huomiosta ja hengailee mielellään sylissä. Kun muut hakeutuvat pentulaatikkoon nukkumaan, Elf simahtaa mieluiten syliin. Mutta nämä ovat todella pieniä eroja ja hieman päivästä riippuu, kuka kaipaa eniten rapsutuksia tai antaa eniten pusuja. Uskomattoman ihania kaikki kolme. Tämä on taas niitä hetkiä, kun oikein harmittaa, ettei millään voi pitää kaikkia pentuja itsellään. Tähän loppuun vielä kuvia viikon varrelta ja seuraavassa postauksessa sitten kuulumisia siitä, miten ensimmäinen reissu mökille sujui.




Mei sohvan selkänojalla




Mei söisi koko nenän


Veljekset


Goblin












Kommentit

Suositut tekstit