Mainiot maiskuttajat - 2 viikkoa takana

Pentujen 2-viikkois synttärit ovat tänään eli vuorossa on jälleen tuttuun tyyliin pentupostaus. Alkuun pentujen viikkopotretit ja sitten hieman kuluneen viikon kuulumisia. Arvostakaa näitä kuvia tänään erityisen paljon, sillä heräsin aamulla sen verran kipeän selän kanssa, että kuvien otto lattialla istuen oli yhtä tuskaa. Meinasin useampaan otteeseen luovuttaa, mutta purin hammasta yhteen ja hyvin kuvat onneksi onnistuivat. Pakko tässä on itselleen myöntää, että en ole enää ihan niin nuori kuin 13 vuotta sitten ensimmäisten pentujen aikaan. Pentulaatikossa istuskelu ja pentujen kanssa lattialla makoilu veroittavat kroppaa vallan eri tavalla.

ESTORIAN HELLION FAIRY QUEEN

"Mei"
painoa 482g




ESTORIAN HECTIC GOBLIN KING

Lempinimi "Goblin"
painoa 676g




ESTORIAN HEROIC ELF KING

Lempinimi "Elf"
painoa 574g



Kuten huomaatte, pentujen silmät ovat auenneet. Ensimmäisenä silmät alkoivat rakoilla sunnuntaina ihanalla Meillä. Ensimmäinen katsaus pennun silmiin on joka kerta jotenkin tunteellinen hetki. Nytkin tuntui, että minun ja Mein välille olisi heti silmien avautumisen myötä syntynyt jonkinlainen erityinen side. Elf-pojan silmät alkoivat rakoilla maanantaina ja tiistai-iltana aloin erottaa myös Goblinin silmissä pienen pienet viirut. Jotekin huvittavaa, että porukan isoimmalla avautuvat silmät viimeisenä. Goblinhan on suorastaan jättimäinen tällä hetkellä ja pojan nimeksi olisi voinut sopia myös Giant 😂 Mutta Goblin on niin komea, että hänen oli kerrassaan pakko saada nimensä David Bowien Goblin Kingin mukaan. Kenties poikaa pitäisikin kutsua nimellä Bowie, koska Elf on vähän kuin vahingossa saanut lempinimen Elvis. Olen siis poikaa kutsunut Elfiksi, mutta pari kertaa Elfin sijasta suusta onkin karannut nimi Elvis. Tällä menolla myönnän kohta tappioni ja jätän Elviksen pojan lempinimeksi. Sitten täällä pentulaatikossa pyörisivät laulajat Elvis ja Bowie. Ja jos muusikko-linjalla jatkaisi, niin onhan myös Meillä ainakin yksi kuuluisa muusikkokaima, nimittäin Queenin kitaristi Brian May. Saa nähdä onko tästä musikaalinen pentue siis luvassa 😁


Meillä silmät vähän rakoilevat tässä ja seuraavassa kuvassa


Mei alimmaisena, keskellä Goblin ja ylimpänä Elf

Mei on ainakin osoittanut olevansa innokas laulaja. Kuten viime postauksessani kerroin, neiti on ollut  todella äänekäs ilmaisemaan, jos jotain on pielessä. Kuluneen viikon aikana pahin nisälla huutaminen on onneksi loppunut, mutta Mei on siitä huolimatta edelleen selvästi vähän sellainen tempperamenttinen "neiti päättäväisyys". Pennuilla on pentulaatikon alustana vanha petauspatja sekä vilttejä eli aika pehmeät oltavat. Mei on selvästi oppinut pienenä prinsessana kunnon pehmeyttä arvostamaan, sillä neiti aloittaa heti kovan huudon, jos hänen pitäisi nukkua pelkän viltin päällä. Olen nyt muutamana päivänä ottanut pentuja pentulaatikon ulkopuolelle kainalooni makoilemaan, mutta Meille tämä ei ole sopinut. Hän on ollut tyytyväinen vasta, kun hänen kuninkaallinen korkeutensa on päässyt nukkumaan itselleni tarkoitetun tyynyn päälle. Tyynyn päällä nukkumisessa on tosin omat riskinsä, sillä neiti onnistui pariin otteeseen kierähtämään sieltä alas. Siitä vasta alkoikin kauhea motkotus ja itku, kunnes neiti pääsi itse kiipeämään takaisin ylös (hieman ehkä avustettuna) ja jatkamaan uniaan.

Mei yritti nukahtaa äitinsä päälle


Sitten äitinsä viereen


Kunnes lopulta pääsi kiipeämään tyynyn päälle nukkumaan.




Mei on pieni ja kaunis kuin koru


Välillä neiti osaa ottaa näinkin rennosti

Goblin ja Elf ovat selvästi vähemmän tempperamenttisia kuin siskonsa. Goblin-jätti on suorastaan huvittavan rentotyyppi. Hän nukahtaa yleensä tasan siihen paikkaan, mihin hänet sattuu laskemaan. Ei ole ihme, että poika on kasvanut niin valtavasti, koska hän ei paljon ylimääräisiä liikkeitä viitsi tehdä. Mitä sitä turhaan kuluttamaan energiaa, jos pienellä pään liikkeellä löytää maitobaarin ja sitten voi jatkaa unia. Sama pätee myös Elfiin, vaikka Elf on ehkä hieman tarkempi sen suhteen, missä hän rupeaa nukkumaan. Kumpikin kaksikosta oli aivan tyytyväisiä myös lattialla viltin päällä, vaikka sisko piti vieressä kauheaa mekkalaa. Leikkasin maanantaina myös ensimmäisen kerran pentujen kynsiä, koska ne alkoivat muistuttaa teräviä neuloja ja kävi Dafnen masua sääliksi. Hienosti kaikki kolme rauhoittuivat kellimään syliini ja sain jopa muutaman söpön videon kolmikosta nukkumassa jalkojeni päällä.


Elf-poika


Goblin


Pojat


Pentuja jonossa



Goblin


Elf

Goblin

Postaukseni otsikossa nimesin nämä pennut mainioiksi maiskuttajiksi. Tämä nimitys tulee siitä, että kolmikko on muutaman viime päivän aikana innostunut suullaan maistelemaan kaikkea, mikä eteen tulee. Kasvattajan sormia on todella kiva maiskutella. Samoin leukaa, poskia ja nenää, eilen jopa kainaloa. 😅 Muutaman kerran olen nähnyt pentujen testailevan ikeniensä voimaa sisarusten häntään ja korvaan. Myös Dafnen tassu on varsinkin Meistä maistunut oikein hyvältä. Tästä se pentujen puruvimma kohta lähtee kunnolla käyntiin, kun naskalit alkavat puhjeta ja pennut pääsevät kunnolla liikkumaan. Vaikka silmät pennuilla jo avautuivat, liikkuminen on edelleen hyvin kömpelöä ja pääasiassa sellaista epämääräistä ryömimistä eteenpäin. Mutta viikon päästä meno on varmasti muuttunut huomattavasti vauhdikkaammaksi.


Sormea maisteleva Mei



Mei, Goblin ja Elf


Mei, Elf ja Goblin



Kulunut viikko on tuonut muutoksia myös pentujen tulevien kotien suhteen. Toiselle pojalle suunnittelemani alkuperäinen koti muuttikin mieltään, mutta onneksi uusi koti löytyi vajaassa 10 minuutissa. Joko Goblin tai Elf pääsee siis lokakuussa muutamaan enopuolensa luokse asumaan. Toisin sanoen yhden aikaisemman kasvattini perhe innostui perheenlisäyksen mahdollisuudesta. Toisen pojan tilanne on vielä vähän kysymysmerkki. Mahdollisesti toinenkin poika on lähdössä asumaan perheeseen, josta löytyy jo entuudestaan Estorian-podengo. Mutta tätä kuviota vielä vähän mietitään, koska koirien ikäero tulisi olemaan niin pieni. Voikin olla, että mietintöjen lopputuloksena toinen pojista kaipailee vielä omaa kotia. Eli jos sinua kiinnostaisi saada lokakuussa tällainen pieni podengopoika arkea ilahduttamaan, laita ihmeessä viestiä siltä varalta, että tämä ensimmäinen kotivaihtoehto ei toteudukaan. Fairy Queenin koti on ollut tiedossa jo ennen pentujen syntymää. Tämän porukan ainoa tyttö lähtee nimittäin Tampereelle tätipuolensa Myyn kaveriksi. Nimeksi tytölle on valikoitunut Mei, kuten edellisessä postauksessanikin kerroin. Kaikki kolme pentua vaikuttavat tällä hetkellä oikein näteiltä pieniltä podengon aluilta eikä ainakaan toistaiseksi ole mitään viitteitä purentavioista, mikä on suuri helpotus edellisen pentueen jälkeen. Tästä on hyvä taas ensi viikolla jatkaa tämän pentueen tarinaa.


Pojat



Mötkäle-Mei







Kommentit

Suositut tekstit