4-viikkoiset naperot

Kulunut viikko on tuonut ison muutoksen pentuarkeen, kun nopeatassuiset naperot ovat ottaneet kehityksessä isoja harppauksia eteenpäin. Viimeinen poikakin löysi hyvin todennäköisesti hyvän kodin itselleen eli siltäkin osin ollaan nyt hyvässä tilanteessa. Tässä taas vikkopotretit pienokaisista ja sitten kuluneen viikon kuulumiset.

ESTORIAN HELLION FAIRY QUEEN

"MEI"





ESTORIAN HECTIC GOBLIN KING





ESTORIAN HEROIC ELF KING



Tällä viikolla pentujen elintila on laajentunut. Pennut nukkuvat edelleen mieluiten pentulaatikossa (tai kasvattajan sylissä), mutta hereillä ollessaan pennut seikkailevat jo todella rohkeasti pentulaatikon ulkopuolella. Myös muut koirat ovat päässeet tekemään pentujen kanssa tuttavuutta. Gaia on jo nyt pentujen lemppari. Hestia on myös ollut aivan onnensa kukkuloilla päästessään pentujen kanssa leikkimään. Pennut ovat myös olleet Hestiasta erityisen innoissaan, koska Hestia on niin paljon Dafnea suurempi ja sen takia mielenkiintoisempi kiipeilypuu. Novaa pennut ovat saaneet jo pari kertaa ihmetellä. Karvoja tuntuu olevan tosi kiva maistella. Nova itse ei vielä oikein ole pennuille lämmennyt, mutta eiköhän neiti päästä pian tämänkin kolmikon kiipeilemään päälleen siinä missä aikaisemmat pentueet.










Elf ja Mei olkkarissa


Gaia nuolee Meitä


Freya ihmettelee pentuja


Elf ihmettelee Novaa sohvalta käsin

Freya on ottanut roolinsa mummo-koirana vähän liiankin vakavasti ja esimerkiksi eilen sain todistaa tilannetta, jossa Goblin  yritti vääntää kakkoja, ja Dafne ja Freya kulkivat molemmat nenä pojan pyllyssä kiinni valmiina ottamaan kikkareesta kopin. Lopulta Dafne vähän ärähti Freyalle muistuttaen, että äidin hommat kuuluvat hänelle, joten Freya joutui tyytymään pissojen putsailuun. Hoidossa olevaa Daimia pennut ovat kiinnostaneet kovasti, mutta hän pääasiassa seurailee pentujen touhuja vähän kauempaa. Eilen pennut rupesivat vetämään lelua, joka oli ollut Daimin leikeissä ja Daim melkein meni leikkiin mukaan. Mutta ei sitten kuitenkaan. Hoidossa oleva Myy on uskaltautunut pari kertaa melkein kosketusetäisyydelle pentujen kanssa, mutta jos joku pentu lähtee hänen suuntaansa, tulee tytöllä nopeasti kiire karkuun. Averna sen sijaan olisi hyvinkin innokas pentujen leikittäjä, mutta koska "isot tytöt" ovat niin tarkkoja omista etuoikeuksistaan pentujen hoitajina ja leikittäjinä, Averna pääsi kunnolla pentujen kanssa leikkimään vasta eilen.   


Mei ja Goblin, alimpana Elf






Elf ja Mei


Opossumit

Uusien koiratuttavuuksien lisäksi pennut saivat kuluneella viikolla tavata myös vieraita ihmisiä. Viime torstaina kävi kylässä siskoni kaverinsa kanssa. Silloin pennut saivat ensikosketuksen johonkin muuhun ihmiseen kuin minuun, mutta eipä vieraat hajut näyttäneet pentuja millään tavalla jännittävän. Lauantai-illasta tuli kylään Myyn eli myös Mein tuleva omistaja Rosa ja hän saikin hoitaa pentuja sunnuntaina, kun olin itse Avernan ja Myyn kanssa maastokisoissa. Rosa toi tuliaisena pennuille rapisevan kissan putken, joka on tämän viikon aikana osoittautunut melkoiseksi hitiksi. Pennut juoksevat putkea pitkin, kiipeilevät sen päällä (koska siitä tulee niin kivoja ääniä) ja repivät putken suulla olevaa tupsua innokkaasti sinne tänne. Lelut ovat muutenkin alkaneet kiinnostaa pentuja ihan eri tavalla ja vähän väliä joku kantaa mukanaan itsensä kokoista tai jopa suurempaa pehmolelua. Tulevalla viikolla pääsen todennäköisesti testailemaan ensimmäisiä vieheleikkejä pentujen kanssa jahka vähän vielä ketteryys kehittyy. Nyt nopeat liikkeet saattavat vallan hyvin johtaa vielä kuperkeikkoihin. 😂 


Mei tuijottaa äitiään todella tarkkaavaisesti, takana Elf






Elfin tyyli syödä


Kuluneeseen viikkoon on siis kuulunut melkoisesti seikkailuja ja pennut ovat muuntautuneet vilkkaiksi ja joka paikkaan tunkeutuviksi naperoiksi. Rohkein seikkailija on ollut Goblin, mikä on hieman huvittavaa, kun poika vaikutti aluksi porukan rauhallisimmalta nukkujalta. Viikko sitten oli kuin jotain vipua olisi käännetty pojan päässä toiseen asentoon, niin nopeasti Goblinista kuoriutui peloton säätäjä ja seikkailija. Poika ei arastele tehdä tuttavuutta isojen koirien kanssa, vaan pää edelle ryntää haastamaan kaikkia vastaantulijoita leikkiin. Goblin lähti myös ensimmäisenä oma-aloitteisesti olohuoneen suuntaan seikkailemaan. Tosin muutaman kerran poika on lähtenyt niin kauas tutuista paikoista, että yhtäkkiä on tullut pieni huoli ja itku, kun poika ei ole enää osannut kääntyä takaisin päin. Silloin on tarvittu kasvattaja-tädin syliä ja rapsutuksia. Herra on hurmannut minut aivan totaalisesti, sillä Goblin on tällä hetkellä todella leikkisä hännänheiluttaja ja melkoinen pussailija. Voit olla varma, että poika tulee heti tervehtimään, jos istahdat lattialle pentuja kutsumaan. 









Elvis-Elf oli viikko sitten selvästi porukan varovaisin lähtemään seikkailulle pentulaatikon ulkopuolelle. Kun avasin pennuille pääsyn vähän laajemmalle alueelle, Goblin tunki heti ulos ja Mei myös aika nopeaan, mutta Elf viihtyi selvästi paremmin pentulaatikossa. Jos pojan nosti pentulaatikosta ulos, hän oli kyllä oikein tyytyväinen saadessaan tepastella kasvattajan vieressä, mutta yksinään ei ihan heti rohkeutta ollut tarpeeksi ulkoiluun pentulaatikon ulkopuolella. Tilanne onneksi muuttui jo muutamassa päivässä ja tällä hetkellä Elf on ihan yhtä rohkea seikkailija kuin veljensäkin. Elf ei ehkä aivan yhtä innokkaasti lähde omille teilleen, koska poika rakastaa todella paljon huomiota ja kasvattajan rapsutuksia, mutta jos virtaa on tarpeeksi eikä väsytä, niin sitten menojalka vipattaa aika tavalla. Elf tykkää edelleen pussailla ja poika on ehdottomasti helpoiten sylissä rauhoittuva tyyppi. Viihtyy kaiken kaikkiaan todella hyvin ihmisten seurassa. Elf on vähän sellainen rauhallisempi ja herkempi tapaus kuin Goblin, josta saattaa tällä menolla kuoriutua melkoinen joka paikkaan ehtivä tuholainen. Lakanapyyhkeet, jotka saivat edellisten pentujen aikaan olla ihan turvassa pentulaatikon vieressä olevalla hyllyllä, ovat nyt jo meinanneet saada Goblinin käsittelyssä kyytiä.








Veljekset Elf ja Goblin

Mei on porukan tuittupää, kuinka ollakaan, kun on joukon ainoa prinsessa kyseessä. Mei ei yhtään kaihda ilmaista omia mielipiteitään, välillä hyvinkin äänekkäästi. Ostin pennuille vinkuleluja, joista yksi muistuttaa vähän podengon päätä. Vingutin lelua Mein nenän edessä ja tyttö rupesi saman tien irvistämään ja ärisemään. Mei antaa myös veljiensä kuulla välillä kunniansa, jos joku erehtyy häntä puremaan tai hännästä retuuttamaan. Neidillä on myös taipumusta väsy-kiukkuun, eli jos nukuttaa, mutta ei oikein malttaisi mennä nukkumaan, sitten vingutaan ja vikistään ärtymyksestä. Tämä pieni oravanpoikanen on silti aivan ihana taapertaja, joka ehtii yllättävän nopeasti paikasta toiseen. Aikuisten koirien kanssa Mei on hyvinkin innokas leikkimään ja eilen neiti mm. painiskeli Avernan kanssa täysin pelottomasti.  Myös Gaian kanssa leikit ovat sujuneet. Jos viime pentueessa Myytti muistutti ewokkia, Meistä tulee todella voimakkaasti mieleen Bolt-elokuvan piirretty hamsteri noiden lautasenpyöreiden silmiensä kanssa. Samaa yhdennäköisyyttä on myös Elfissä, sillä Elf ja Mei ovat edellen todella samannäköiset varsinkin naamasta. Rakenteellisesti Mei on vähän sellainen tukeva neliö ja Elf ja Goblin pikkuisen pitkulaisempia. 




Mei ihmettelee Novaa





Tällaisia kuulumisia tältä viikolta. Seuraavassa postauksessa saatte sitten kuulla, miten pentujen ensimmäinen automatka on sujunut, sillä lähdemme käymään tulevana viikonloppuna Somerolla. Toivottavasti se sujuu yhtä hienosti kuin kaikki muukin näiden kolmen kanssa. Hurmaavampia tyyppejä saa etsiä. 







Kommentit

Suositut tekstit