Iso Paha... Nova

Meidän huushollissa elelee tällä hetkellä iso paha susi. Tänään on nimittäin astutuksesta kulunut jo 5 viikkoa ja Novasta on kuoriutunut pohjattoman vatsan omaava äkäpussi, joka on valmis puhkumaan jopa ovet nurin ruoan toivossa. Nova on tällä hetkellä selvästi normaalia tempperamenttisempi ja todella tiukkana podengoja kohtaan. Nuoriso saa harva se päivä kuulla kunniansa, jos he erehtyvät liian lähelle Novaa, ja neiti on muutenkin todella tarkkana omasta reviiristään. Ei siedä yhtään minkäänlaisia häiriöitä siirtyessään omaan rauhaan nukkumaan. Huomiota kerjää minulta edelleen tassulla läpsimällä ja työntämällä kostean kuononsa ihooni kiinni. Pusujakin olisi valmis antamaan, mikä ei yleensä kuulu Novan tapoihin.

Suurin muutos on kuitenkin ehdottomasti tapahtunut Novan ruokahalun suhteen. En muistaisi, että Nova olisi edellisten pentujen aikana ollut aivan näin nälkäinen! Tänään onnistui sekunnin murto-osassa varastamaan jopa pöydälle laskemani aamiasleivän. Siis Nova, joka ei ikinä varasta mitään jos minä olen paikalla! Mutta nyt leipä katosi niin nopeasti parempiin suihin, että tajusin sen kadonneen vasta kun Nova kiirehti huuliaan lipoen karkuun. Oma ruoka katoaa kupista ihan hetkessä ja nameja jaettaessa meinaa menettää koko käden tai vähinkäänkin pari sormea. Nova ei nyt yhtään myöskään malttaisi odottaa omaa vuoroaan, vaikka normaalisti tietää hyvin missä järjestyksessä kukakin ruokansa/naminsa saa (toisin sanoen Nova on neljäntenä heti veteraanien jälkeen). Voin hyvin kuvitella, kuinka Novan päässä kuuluu vain tauotta "ruokaa, ruokaa, ruokaa, ruokaa", sen verran hullunkiilto silmissään on koko ajan kerjäämässä uutta sapuskaa.

Tänään kaikki koirat saivat mökille tultaessa pienet luut ja laitoin tapani mukaan Novan ja Hestian syömään omat luunsa ulos, ettei pienten kanssa tule tappeluita. No lähdin sitten itse lisäämään saunalle puita ja kun tulen takaisin, huomaan pikku podengojen juoksentelevan pitkin pihoja. Riennän takaisin mökkiin ja siellä on ovi sepposen selällään ja Nova on hotkinut podengojenkin jäljellä olleet luut suihinsa (ja Hestia juoksee vauhdilla pusikkoon piiloon viimeisen luun kanssa). Varsinainen ahmatti. Pitää ilmeisesti vielä vähän lisätä ruoka-annosta, vaikka toisaalta en halua ryhtyä ihan määrättömiä määriä antamaan, etteivät pennut kasva ihan valtaviksi tai Nova pääse viime hetkillä lihoamaan.

Nova on tällä hetkellä muuten oikein hyvässä kunnossa ja pian alkaa varmasti vatsaakin näkymään. Mielestäni vatsalinja on ehkä aavistuksen alempana ja nisät ovat selvästi kasvaneet. Vielä pitäisi malttaa odottaa 4 viikkoa, tai ainakin 3, sillä silloin käymme varmasti röntgenissä selvittämässä, kuinka monta pentua on tulossa. Toivottavasti syntyisi mahdollisimman monta tyttöä, sillä nartuista on tullut ihan mukavasti kyselyitä. Edelleen kyllä otan kyselyitä vastaan, sillä haluan löytää kaikille pennuilleni täydellisen kodin. Erityisesti haluan löytää koteja, jotka ovat kiinnostuneet pitämään yhteyttä tulevaisuudessakin ja ottamaan osaa mahdollisiin kasvattitapaamisiin. Eli jos uskot, että voisit olla sopiva omistaja Estorian samojedille, laita ihmeessä minulle viestiä. Mielelläni tutustun kaikkiin potentiaalisiin koteihin mahdollisimman hyvin jo ennen pentujen syntymää. Pentublogin kirjoittamiseen motivoituu myös huomattavasti enemmän, kun tietää lukijoita olevan :) 

Kommentit

Suositut tekstit