Love-pentujen viimeinen postaus ja muutto maailmalle

Pennut täyttivät eilen 8 viikkoa. Samana päivänä Lumo, Manu ja Yeti muuttivat jo omiin koteihinsa. Huomenna lähtevät Freddie ja Lyyli, sitten pentuarki on hetkeksi taas ohi. Hilppa kotiutuu myös huomenna takaisin Askolaan ja pääsemme nauttimaan oman lauman rauhasta sekä kesälomasta. Viimeisen viikon kunniaksi otin pennuista vähän erilaisen viikkopotretin eli perinteisen seisoma- ja naamakuvan sijasta otettiin pentujen kanssa selfiet.

Lumo
Estorian Love Pure As Snow


Lyyli
Estorian Love Fair As Rose


Freddie
Estorian Love Hotter Than Fire



Manu
Estorian Love Stronger Than Life


Yeti
Estorian Love Greater Than Time


Pentujen viimeinen viikko kului hyvin vauhdikkaissa merkeissä. Moneen otteeseen iski kiusaus laittaa tuleville kodeille viestiä, että tulkaa jo hakemaan nämä riiviöt kotiin. Pennut keksivät mm. vesileikkien ihanuuden ja vähän väliä joku pennuista oli vesikipossa tepastelemassa tai nukkumassa. Asioiden maistelusta tuli myös uusi hitti ja esimerkiksi keittiöjakkaran puiset osat saivat kyytiä. Aitauksessa olevasta kukkamaasta ei ole jäljellä käytännössä mitään, koska pennut intoutuivat kukkia repimään ja hyppimään niiden päällä. Kuoppien kaivamisesta tuli myös uusi harrastus ja yksi eilen kaivettu kuoppa on vaarallisen lähellä aidan reunaa. Selvästi siinä on suunniteltu jo vankilapakoa.


















Tämän viimeisen viikon aikana pennuille kehittyi kuumuuden takia sellainen rytmi, että aamuisin ja iltaisin riehuttiin hullun lailla ja päivisin nukuttiin ja otettiin rauhallisesti. Usein olisin itse ollut valmis menemään nukkumaan, mutta pennut halusivat vielä juosta rallia pitkin pihaa. Naapureita kävi muutamaan otteeseen sääliksi, kun mekkala pihalla yltyi melkoisiin desipeleihin. Huudot olivat sellaisia, että välillä melkein saattoi uskoa, että jotain pentua yritettiin teurastaa. Gaiasta tuli myös viimeisen viikon aikana pentujen suuri leikittäjä ja neiti juoksutti pentuja sisälle ja ulos moneen otteeseen päivien aikana. Muut podengot eivät aivan yhtä innokkaita leikittäjiä olleet, mutta kävi pentujen kanssa välillä painimassa myös Hestia, Windy ja Averna. Hilppaa pennut rupesivat viimeisellä viikolla jo vähän ärsyttämään ja muutaman kerran äiti jo pennuille ärähti, kun nämä tulivat maitobaarille. Joka päivä pennut saivat silti ottaa huikan jos toisenkin. 











Viime perjantaina pennut pääsivät myös vielä kerran koululle oppilaita moikkaamaan. Rakensin pennuille luokkaani aitauksen ja siellä saivat oppilaat käydä viisikkoa morjestamassa. Pennuilla riittikin ihailijoita, mutta kuumuuden takia pikkuiset pääasiassa nukkuivat. Viimeisen viikon aikana pennut olivat omasta mielestäni ehdottomasti parhaimmillaan nukkuessaan sikeästi. Hereillä ollessaan pirpanat muistuttivat välillä jo pikku piruja. Kun pesin pennut tiistaina, viisikko protestoi tätä hoitotoimenpidettä, minkä lisäksi harjaaminen/kampaaminen alkoi osoittautua loppua kohden välillä hieman haastavaksi. Väsyneinä antoivat edelleen tehdä ihan kivasti kaiken, mutta jos oli kunnolla energiaa, niin sitten "all the bets were off". Pennut osoittivat inhoaan toimenpidettä kohtaan murinalla ja kiemurtelulla. Ohjeistinkin tulevat kodit treenaamaan käsittelyä extra paljon, koska jonkinlainen uhmaikä tuntui jo nostavan päätään.















Eilen sitten koitti se katkeransuloisin hetki, kun oli aika sanoa hyvästit kolmelle pennulle. Lumo lähti ensin ja silloin itku oli todella herkässä. Manu lähti melko pian Lumon jälkeen ja viimeiseksi vielä Yeti, jonka kohdalla oli jo vähän turta olo. Kämppä on tänään tuntunut todella tyhjältä, kun kahdesta pennusta ei todellakaan lähde sellaista tuhoa ja ääntä kuin viidestä. Todennäköisesti mieli olisi ollut vielä haikeampi, jos en olisi pitänyt itseäni kiireisenä PoPo-lehden ja pakkailujen kanssa. Lyyli ja Freddie olivat myös selvästi vähän ihmeissään kavereiden lähdöstä ja yöllä halusivat päästä yllättäen sisälle nukkumaan. Aamulla Lyyli vähän myös itkeskeli, mutta aika nopeasti kaksikko löysi uuden rytmin kahden pennun voimin. Manulle, Lumolla ja Yetilla on kaikilla alkanut elämä uudessa kodissa hyvin. Yöt toki olivat vähän vielä levottomat, mutta eiköhän pennut nopeasti totu uuteen arkeen. Syksyllä toivottavasti saadaan järjestymään pentuetreffit johonkin Porin koirametsään. Mikään ei ole kasvattajasta ihanampaa, kuin tavata kasvattejaan myöhemminkin ja nähdä, kuinka hienosti elämä sujuu uudessa kodissa. Huomenna vielä viimeiset hyvästit ja sitten Love-pentujen elämää voi seurata muualla somessa. Lumolla ja Manulla on ainakin jo uudet ig-tilit, jotka löytyvät nimellä @samoyedmanu ja @lumo_pureassnow. Alla vielä kuvia parin viimeisen päivän ajalta. Love-pennut kiittää ja kumartaa.


















Kommentit

Suositut tekstit