Pennut 3 viikkoa vappuisissa tunnelmissa

 

Terveisiä taas täältä Harjavallasta! Tämä viikko on alkanut hieman flunssaisissa merkeissä (kasvattaja siis kipeä, pennut ja muut koirat voivat oikein hyvin). Siitä huolimatta kirjoittelen täällä taas tuttuun tapaan pentublogipostauksen. Onneksi vapun ansiosta ei ole töitä, niin saa rauhassa potea flunssaa ja hengailla pentujen kanssa. Tähän alkuun taas pentujen viikkopotrerit. Huomatkaa, kuinka hienosti täällä jo seistään jauhelihan voimalla. 

Estorian Love Pure As Snow

"Lumikki", punainen tyttö




Estorian Love Fair As Rose

"Ruusunen", keltainen tyttö




Estorian Love Hotter Than Fire

"Hotti", vihreä poika




Estorian Love Stronger Than Life

"Laiffi", sininen poika





Estorian Love Greater Than Time

"Timmi", punainen poika



Pentujen kolmas viikko on kulunut reviirin laajentamisen merkeissä. Pennut haluavat tehdä tutkimusmatkoja pentulaatikon ulkopuolelle ja varsinkin pari viimeistä päivää on mennyt pentuhuoneessa enemmänkin tepastellen. Pennuista on tullut oikein ketteriä pikkutassuttelijoita ja tästä vauhti vain kiihtyy. Hotti ehti ensimmäisenä eteiseen asti ja tänään eteiseen eksyivät hetkeksi muutkin pennut. Pennut voi tällä hetkellä löytää melkein mistä päin pentuhuonetta tahansa. Eilen viisikko nukkui ihanasti kuvien taustana käytetyn viltin päällä, joka oli tippunut lattialle pentulaatikon viereen. Pennut viihtyvät edelleen vierekkäin ja nukkuvat parhaiten ihan vierivieresssä suloisissa kasoissa. Aiemmat samojedipennut ovat viimeistään tässä kohtaa alkaneet nukkua erillään, mutta nämä kullanmurut pitävät selvästi toistensa seurasta. 









Tänään pennuilla oli iso päivä, kun saivat matolääkkeen ja ensimmäistä kertaa kiinteää ruokaa. Aloitan pentujen ruokinnat aina raa'alla jauhelihalla ja pentujen kiinnostus tätä uutta herkkua kohtaan vaihtelee tyypillisesti aika paljon. Nämä pennut osoittautuivat välittömästi todellisiksi ahmateiksi. Onneksi hampaat eivät ole vielä täydellisesti puhjenneet, muuten sormet olisivat saaneet tänään kyytiä. Ensimmäiset seisomakuvat otettiin jauhelihan avulla enkä osaa sanoa, kuka pennuista oli innokkain syömään. Eivät meinanneet jaloillaan pysyä, kun piti niin perusteellisesti nuoleskella sormia. Kuvauksen jälkeen pennut saivat syödä lopun jauhelihasta lautaselta ja pennut muistuttivat piraijaparvea saaliinsa kimpussa. Ei taida tarvita jännittää, että tämä viisikko alkaisi nirsoilemaan. Tästä nyt sitten ruvetaan pikkuhiljaa maistelemaan muitakin ruokia, mutta ensin mennään ihan jauhelihalla. Maito maistuu myös edelleen erinomaisesti ja nyt pennut ovat keksineet, että maitoa voi juoda myös seisaalteen. Pennut saivat tällä viikolla myös uusia leluja, joista osa lähtee pentupaketeissa sitten pentujen mukaan myöhemmin.










Viikko sitten podengot alkoivat tehdä pentuihin luvan kanssa tuttavuutta ja ovat nyt tämän viikon aikana saaneet aika vapaasti kulkea pentuhuoneeseen ja sieltä pois. Käytännössä pennut kiinnostavat siis Dafne ja Hestiaa. Windya myös jossain määrin. Muut saattavat käydä pentuhuoneen kulmalla ihmettelemässä, mutta eivät halua olla enempää pentujen kanssa tekemisissä. Dafne ja Hestia ovat kuitenkin ihastuttavat hoitotädit ja pennutkin oikein innostuvat kaksikon läsnäolosta. Pennut ovat myös oppineet kuluneella viikolla käyttämään ääntään ihan uudella tavalla. Nyt pennut eivät pelkästään huuda, vaan pentuhuoneesta on kuulunut myös murinaa ja ulvontaa. Leikkiminen on alkanut jo vähän kiinnostaa ja pennut ovat innokkaita maistelemaan kaikkea eteentulevaa.














Muutaman viime päivän aikana olen vähän ruvennut pentuja erottamaan toinen toisistaan. Pennuilla on nyt myös käytössään väripannat, mitkä helpottavat tunnistusta siihen asti, että osaan oikeasti sanoa, kuka on kuka. Pieniä eroja on silti huomattavissa sekä luonteissa että ulkonäössä. Hotti on helppo erottaa ihan vain sen takia, että hän on yleensä ensimmäisenä säätämässä joka paikassa. Pojalla on myös silmät hieman etäämpänä toisistaan. Lumikki on sellainen pörröinen jäärä, joka murisee kun jokin asia ärsyttää. Ruusunen on aavistuksen muita pienempi ja muutaman viime päivän aikana tämä neiti on Hotin perässä intoutunut seikkailemaan sinne tänne. Lopputuloksena yleensä kauhea itku, kun neiti ei osaakaan takaisin muiden luo. Laiffi on intoutunut antamaan pusuja oikein urakalla ja tämän herran pigmentti on ollut erinomainen muutaman päivän ikäisestä asti. Timmi on yllättävän nopea liikkeissään ja vähän veljiään siromman/hoikemman oloinen. Saa nähdä mihin nämä luonteet ja ulkomuodot nyt kehittyvät seuraavan viikon aikana. Loppuun vielä vappukuvia lisää. 









Kommentit

Suositut tekstit