Kaksi yötä vielä jäljellä, sitten koittaa pentujen muutto omiin koteihin

Jälleen on koittanut hyvästien hetki. Pennut muuttavat perjantaina omiin koteihinsa ja meillä palaa  loppu vuodeksi elämä tuttuihin rytmeihinsä, jos ei edessä olevaa muuttoa lasketa. 9 viikkoa on näiden pentujen kanssa oikein lentänyt tiehensä ja matkalle on mahtunut naurua, kirosanoja, harmaita hiuksia ja helliä hetkiä. Yhtään liian aikaisin tämä muutto ei ole edessä, sillä tämä kolmikko on kuluneella viikolla onnistunut koettelemaan kärsimystäni oikein toden teolla. Hermojen kiristymisestä huolimatta (tai kenties juuri siitä syystä), näitä kolme riiviötä tulee jälleen todella kova ikävä. Tässä joka tapauksessa Estorian H-pentujen viimeinen yhteinen pentupostaus, joka alkaa tuttuun tyyliin potrettikuvilla. Niiden ottaminen on vaikeutunut viikko viikolta, mutta tällä viikolla varsinkin istumakuvat onnistuivat todella hienosti! 

ESTORIAN HELLION FAIRY QUEEN

"Mei"







ESTORIAN HECTIC ELF KING

"Brutus"






ESTORIAN HEROIC ELF KING

"Milo"







Tähän pentujen viimeinen viikko on ollut eräänlaista selviytymistä päivästä toiseen. Pennut ovat jo niin isoja ja energisiä, että kotona on kaaos 24/7. Pentujen sisäsiisteys on vielä aika hakusessa. Pissat tulevat aika hyvin pissa-alustoille, mutta tarpeiden tekeminen pihalle on ihan sattuman kauppaa. Olen yrittänyt heittää pentuja pihalle mm. ruokailun jälkeen, mutta aivan liian usein pennut tulevat takaisin sisälle tehdäkseen kakit heti keittiöön tai eteiseen. Dafne on vihdoin luopunut kakkojen siivoamisesta eli nyt se homma kuuluu yksinoikeudella minulle. Pissojen siivouksessa Nefi sentään aika ajoin auttaa. Muutakin sotkua pennut saavat aikaan, kun kaikki lelut pitää levittää sinne tänne ja pissa-alustoja repiä. Jos lattialle tippuu paperia tai vaikkapa tyhjä pahvirulla, se revitään nopeasti palasiksi. Eilen pennut olivat päässeet käsiksi Windyn kalliiseen biothane-hihnaan ja nyt se on täynnä pentujen hampaidenjälkiä. Tämä otti sen verran pahasti päähän, että uhkasin tehdä pennuista rukkaset. 😅 

Mei ja Milo hyllyn sisällä leikkimässä

Mei


Tämä on myös Brutuksen yksi lempipaikka


Brutus haluaa aina sohvalle


Milo ja Milon hörökorvat


Meikin pääsee sohvalle välillä fiilistelemään


Tällä viikolla on väsätty myös pentukansioita

Viikonloppuna kävimme pentujen kanssa taas Somerolla ja pennuista on tullut aivan yhtä innokkaita mökkeilijöitä kuin aikuisistakin. Vähän väliä joku pennuista oli kateissa, kun kolmikko hajosi eri ilmansuuntiin seikkailemaan. Kukaan ei tällä kertaa tippunut lampeen tai saanut aikaan mitään isoa katastrofia, vaikka aika ajoin pennut intoutuivat hyppimään aivan liian korkealta. Saunaan pentuja en saanut mukaan, koska kolmikko päätti jäädä kammarin puolelle nukkumaan. Aikuiset saunoivat sitten pentujenkin edestä. Myöskään sängyillä näillä pennuilla ei ollut enää mitään asiaa, sillä viime viikon lopulla pennut tekivät sänkyyn pissat. 🙈 Minulla oli pyykkikori sängyn vieressä ja pennut katsoivat, kuinka Windy käytti tätä koria apunaan hypätäkseen sänkyyn. No nämä pennut ovat apinoinnin ammattilaisia eli matkivat ihan kaikessa aikuisia, niin ei siinä mennyt sitten kuin hetki, niin pennut olivat vieressäni sängyssä ja seurauksena parit pissalätäköt.


Käytiin morjestamassa myös isovanhempia ja siellä pennut joutuivat pysymään aitauksessa.


Mei ja Brutus



Ihana Mei



Pentuja ja aikuisia

Pennut noudattavat kaikessa muussakin todella paljon aikuisten mallia. Kolmikko haluaisi lähteä lenkille aikuisten matkaan ja jos joku aikuisista alkaa haukkua, vähintään yksi pentu lähtee stereona mukaan. Nova on aikuisten podengojen suosikki mielistelynkohde, niin myös pikkupennut ovat ottaneet tästä mallia ja mielistelevät Novaa sen minkä kerkeävät. Hestia palasi sunnuntaina viikon hoitoreissulta ja on edelleen aivan yhtä täynnä pentujen edesottamuksia. Pennut haluaisivat ihan hirveästi leikkiä Hestian kanssa, mutta keskaria ei tämä kolmikko todellakaan kiinnosta. Hieman ehkä sääli, jos sterkkauksen seurauksena Hestia on menettänyt kärsivällisyytensä pentujen suhteen, kun ennen sterkkausta Hestiaan pystyi tosiaan luottamaan pentujen kanssa sataprosenttisesti. 


Kolmen kopla, Milo, Mei ja Brutus




Milo, Brutus ja Mei


Brutus, Mei ja Milo



Milo the äijä

Mei

Pentujen ruokatottumuksista en ole tainnut aikaisemmissa postauksissani hirveästi puhua, mutta nämä kolme ovat todella hyvällä ruokahalulla varustettuja pentuja. Nappulat uppoavat niin kuivina, turvotettuina kuin johonkin parempaan ruokaan sekoitettuna. Tämän porukan kanssa olemme syöneet Purenaturalin ja Nutriman penturuokia sekä tuttuun tapaan raakapullia, nakkeja, tonnikalaa, juustoa ja milloin mitäkin jääkaapista löytyvää herkkua. Ihan hyvin on vatsat kestäneet, vaikka varsinkin näin keskiviikkoisin pennut syövät nameja vähän liiankin kanssa, kun yritän saada porukan pysymään kuvattavana. Kolmikko on melkoisia pullukoita tällä hetkellä, mutta se podengopennuille sallittakoon. Sen verran aktiivisia riiviöitä nämä pennut ovat, että hyvä kerätäkin rasvaa vähän varastoon. Korvat pennuilla on noussut pystyyn, poikkeuksena Brutuksen toinen korva, joka on vielä vähän lurpallaan. Kivekset myös löytyvät molemmilta pojilta, vaikka ajoittain vielä toinen palluroista saattaa eksyä pussin ulkopuolelle. 


Mei

Milo, Brutus ja Mei


pojat, Brutus ja Milo

Milo


Brutus

Tänään kävimme pentujen kanssa vielä kertaalleen koulussa hakemassa mukavia kokemuksia pirpanoille. Pennut saivat olla koko päivän luokassa. Aluksi virtaa riitti kunnon leikkeihin ja oppilaiden kanssa seurusteluun, mutta päivän edetessä virta alkoi vähentyä eikä viimeisellä tunnilla pennut oikein jaksaneet tehdä muuta kuin nukkua. Nämä pennut ovat onneksi tottuneet sellaiseen menoon ja melskeeseen kotona, ettei luokassa nukkuminen tuottanut kolmikolle mitään haasteita. Laitoin pentujen pedin jalkojeni viereen, niin pystyin hyvin pitämään oppituntia pentujen häiriintymättä tai häiritsemättä. Pennut pääsivät tänään myös hihnassa ulos, mikä oli ensimmäinen kerta, koska tähän asti ulkoilut ovat tapahtuneet vapaasti aidatulla alueella. Hihnasta pennut eivät oikein tykänneet ja kaulapannatkin ovat edelleen aika inhottavia, mutta eiköhän pennut niihin nopeasti opi, kun pääsevät päivittäin asiaa uusien omistajiensa kanssa treenaamaan.


Brutus opiskelemassa historiaa

Väsy iski loppupäivästä



Mei ottaa rennosti


Pennut pahanteossa makkarissa


Voiko olla ihanampaa kolmikkoa?! Brutus, Milo ja Mei.

Nyt olisi siis aika jättää näille pennuille ja heidän edesottamuksilleen hyvästit. Milolla ja Meillä on toki jo omat instagram-tilit, jotka kannattaa ottaa seurantaan. Mei jakaa tilinsä Myyn kanssa ja löytyy ig:stä nimellä @popo_plikat. Milolla on tili nimellä @milomuru. Eli eiköhän näistä kaikista pennuista kuulu vielä. Varmasti olisi minullakin vielä tarinoita jaettavaksi, mutta tähän hätään en enempää muista. Joten kiitos taas kaikille, jotka olette jaksaneet näitä lueskella ja eiköhän ensi vuoden puolella pentublogi taas aktivoidu parin pentueen varren. Alla vielä tänään otettuja potrettikuvia minusta ja pennuista.











Kommentit

  1. Loistavasti esitetty! Viestisi on sekä oivaltava että ajatuksia herättävä. Arvostan sitä, että jaat arvokkaan näkökulmasi.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit